Baklava

Moderators: Nadia, Coby

 
 
Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Baklava

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-05-04 10:57

Ik heb net zelf baklava gemaakt (turkse zoetigheid) en nu ruikt het zo ontzettend lekker hier in huis naar zoete honing met citroen en sinaasappel.
Ik moet het nu 12 uur in laten trekken maar ik heb er nu al trek in, nog even wachten dus.
Het is zo ontzettend zoet maar echt heerlijk.

Hebben jullie het ook wel eens zelf gemaakt, ben erg benieuwd.


Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-04 21:28

Nog nooit gedaan, ik ben bijna blij dat ik niet weet hoe dat moet want dat is veeeeeel te lekker, veeeeeeel te zoet en veeeeeeeel te slecht Tong uitsteken

yvetje

Berichten: 2012
Geregistreerd: 20-11-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-05-04 23:01

ooooh! ik krijg accuut weer zin in de vakantie! Ik ga me deze zomer ook weer tegoed doen aan baklava Haha! Ik heb het ook wel eens gemaakt. Erg handig als je een walnotenboom in de tuin hebt Haha!
Is het trouwens niet grieks?

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 10:15

Je hebt Turkse en Griekse. De Griekse is volgens mij met noten en de Turkse zonder. Ik vind die zonder noten nog lekkerder dan die met.

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 11:19

Ja, ik heb het ook wel eens gemaakt. Erg lekker!

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Eline

Berichten: 73118
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 13:03

Nee, nooit zelf gemaakt...

denk niet dat ik 12 uur zou kunnen wachten Haha!

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 15:28

Sonja schreef:
Je hebt Turkse en Griekse. De Griekse is volgens mij met noten en de Turkse zonder.

Bij de Turk hier op de hoek verkopen ze baklava met nootjes. Op de bevenkant zit dan pistache of cocos. M'n hubbie is er gek op. Ik vind het te zoet.

Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 15:29

Jeetje! Die baklava ken ik! Het is echt zooooooooooooooo lekker! Met nootjes is het zeker heel erg lekker!! eef het recept eens, Haha!

Summer , here I come !!!

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-05-04 15:51

Nou ik heb dus maar niet 12 uur gewacht.
Toen ik gistermiddag thuis kwam vondt ik wel dat het genoeg ingetrokken was Haha! en heb dus een stukje geproeft, hmmmm was wel lekker hoor.
Mijn vriend kwam nogal laat thuis gisteravond en heeft de rest maar opgegeten en was daarna misselijk haha eigenschuld.

Ik had trouwens met nootjes gemaakt.

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-05-04 15:53

Lanide schreef:
geef het recept eens, Haha!


Dit is de makkelijk versie Haha!

personen: 2
ingredienten:

1/2 pak filo bladerdeeg
1/2 ons walnoten
1/2 ons garneeramandelen
1/4 sinaasappel
1/4 citroen
4 eetlepels vloeibare honing
50 gram roomboter
suiker

bereidingswijze:
(Voor 2 personen)

Ontdooi het Fillodeeg (± 2 uur). Verwarm de oven voorop 200 °C.

Hak de walnoten en amandelen grof. Smelt de boter smelten in een pan. Vet een vierkante ovenschotel dun in met boter.
Snij het filodeeg in de breedte doormidden (even kijken hoe het past in de ovenschaal).

Bedek de bodem van de schaal met het filodeeg. Besmeer het deeg nu met de gesmolten boter. Hierover strooi je een kwart van het notenmengsel en 1/2 eetlepel suiker. Herhaal dit nog 2 maal, zorg dat je eindigt met filodeeg en gesmolten boter.

Snijd het gebak met een scherp mes in vierkante stukken. Bak het gedurende 20 minuten in de oven. Pers intussen de sinaaasappel en citroen uit en verwarm deze samen met de honging in een pan. Neem de Baklava uit de oven en overgiet deze met het honingmengsel.
Strooi tot slot de rest van het notenmengsel er overheen en laat het 12 uur intrekken alvorens het te serveren.

iris_oo

Berichten: 1792
Geregistreerd: 22-02-04
Woonplaats: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 15:58

ben ik nu vreemd dat ik het nog nooit gegeten heb Bloos ik ga het recept maar is aan mun moeder laten zien Haha!

Pick yourself up, dust yourself off and back in the saddle!

For bitter or worse you know me better than anyone else :+:

Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-04 18:15

Haha! Bedankt voor het recept he!

Summer , here I come !!!

Tinus19
Berichten: 269
Geregistreerd: 21-10-03
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 13:20

Heb 't pas geproefd... vond 't echt niet te eten Verward

Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 16:02

Ah, misschien houd je niet zo van zoete dingen, ik juist wel Haha!

Summer , here I come !!!

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 16:34

Een klasgenootje, die uit Irak komt, nam baklava mee, omdat ze jarig was.
Ik vond het een hele andere baklava dan de baklava die ik gewend was.
De baklava van mijn klasgenootje was minder zoet en had allerlei verschillende vormpjes en soms zaten er ook extra noten tussendoor.

Ik vind de baklava die ik ken (uit Turkije) toch wel stiekem veel lekkerder. Bloos

Ik zal wel eens balklava maken van het recept, ben benieuwd of het lekker wordt. Tong uitsteken

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Janneke_
Berichten: 3615
Geregistreerd: 10-01-04
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 19:44

ik ben gisteren terug gekomen van een vakantie in Griekenland..
daar heb ik ook Baklava gehad.. Vingers aflikken
superlekker, maar wel heel erg slecht

Kusia

Berichten: 4225
Geregistreerd: 27-02-03
Woonplaats: Rhoon

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 19:48

Vooral slecht voor je tandjes Tong uitsteken

Er zijn geen paarden die op ezels rijden, maar er zijn wel ezels die op paarden rijden!

Enjoy_s
Berichten: 236
Geregistreerd: 15-03-04
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-04 19:51

IK ken het maar het is echt heel erg zoet, maar je moet er van houden, maar ik werk bij grieks restaurant en daar hebben ze dat ook. Ze hebben het in meerdere landen en het dus niet specifieks turks hoor!!

‘Laat liefde en verantwoordelijkheidsgevoel jegens het paard al uw handelingen bepalen.’

Qweeny

Berichten: 557
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-04 20:57

Nou het is inderdaad super lekker mijn moeder heeft het wel is zelf gemaakt !! Maar ik nog nooit zelf maken kan ook natuurlijk.

_______.·:*´¨`*:·.YaLNiZKuRT.·:*´¨`*:·._________

Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 06:48

Zeer makkelijk of niet>?

Summer , here I come !!!

fabiola

Berichten: 1932
Geregistreerd: 19-05-03
Woonplaats: Noord-scharwoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 11:41

ja echt heerlijk die baklava alleen niet te veel eten want dan krijg je net zo'n effect als ik had... kotssmisselijk dus!

My love, I would rather spend one lifetime with you, Then face all the ages of this world alone…

rust zacht lieve Heidi... zal je zo missen...

Lanide
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08-05-04
Woonplaats: Haren

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 13:17

Hmm ik heb het bij afgelopen kerst voor het eerst geproefd, verukkelijk dus. En nam wel 3 grote stuks achter elkaar Haha!

Summer , here I come !!!

Ethelate

Berichten: 19830
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-05-04 23:10

Laatst ook een topic over gestart en toen gaf iemand mij de tip van een turks winkeltje in Den Bosch. Vingers aflikken hebben ze allerlei soorten met noten, amandelen... zo lekker

Maar zelf bakken lijkt me dus geen succes, aangezien ik dan zelf d keuken weer schoon kan proberen te krijgen...

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

_DuN_

Berichten: 1166
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Stompetoren

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-04 17:05

Waar kun je die fillo deeg halen? of moet je dat ook zelf maken?

A trip down memory lane...I'm a Bokted One! Knipoog
~* Backstreet's back again! *~

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-04 17:16

Charmed_One schreef:
Waar kun je die fillo deeg halen? of moet je dat ook zelf maken?



Ik heb het gewoon bij de supermart gehaald, die verkopen het nu ook.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 92Michelle, _soraja_, ElsbethG, MSNbot, TessaM en 40 bezoekers