Hoe maken jullie (vlees)jus

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (Belgiƫ) (Limburg)

Hoe maken jullie (vlees)jus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-04 09:22

Vraagje idem als topictitel dus: hoe maak je een jus...

Ik bak meestal eerst m'n vlees, vlees uit de pan, beetje water in de pan, bouillonblokje erbij en kruiden en dan laten inkoken...

Vroeg me nu dus af of er nog andere manieren zijn om een jus te maken (gewoon voor over het vlees of de aardappels dus)

Dus laat die tips maar komen Haha!

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan


vikki

Berichten: 14226
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 10:30

Mijn bf doet ipv water een beetje wijn er bij en mijn mams laat een (of meer?) tomaat mee sudderen die ze later met het 'jusmengsel' mee gepureerd wordt... resultaat: een iets dikkere jus met een subtiel tomatensmaakje.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 94884
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 10:59

Ik lust eigenlijk alleen maar jus van draadjesvlees.
Als ik draadjesvlees klaarmaak dan bak / sudder ik het in wat extra croma (beetje water erbij).
Het restant zet ik in een bakje in de vriezer, voor het geval ik zin heb in vleesjus maar geen tijd heb om draadjesvlees klaar te maken Lachen

It's not easy being green *** Kermit ***

Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 12:02

Oscar schreef:
Ik lust eigenlijk alleen maar jus van draadjesvlees.
Als ik draadjesvlees klaarmaak dan bak / sudder ik het in wat extra croma (beetje water erbij).
Het restant zet ik in een bakje in de vriezer, voor het geval ik zin heb in vleesjus maar geen tijd heb om draadjesvlees klaar te maken Lachen


Draadjesvleesjus RULEZZZ Haha! !! Jammie. Ik doe het altijd zo:

Vlees aanbraden in een pan met croma.
Ondertussen pak ik een ovenschaal en daarin doe ik: 2 laurierblaadjes en 3 kruidnageltjes.
Dan 1 justablet mengen met lauw water en dat erbij.
Als het vlees een bruin baklaagje heeft, uit de pan en in de ovenschaal. Aangemaakte jus erbij en afdekken met alufolie.

Uurtje in de oven op 180 graden en smullen maar. Het overschot aan jus wordt, zoals Oscar ook doet, ingevroren.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (Belgiƫ) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-04-04 12:18

Thx, kan ik al eens wat uitproberen i.p.v. steeds op dezelfde manier de jus te maken...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

ellepel

Berichten: 37360
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 19:57

ik heb zo'n knijpflesje..
maar okee:
vlees braden, afblussen met water. beetje ketjap erin , beetje ketchup erin en dan jus uit zo'n knijpflejse erbij.
gegerandeerd lekker!

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Miran, oli01, Sandyislief en 39 bezoekers