Hoe maken jullie (vlees)jus

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Hoe maken jullie (vlees)jus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-04-04 09:22

Vraagje idem als topictitel dus: hoe maak je een jus...

Ik bak meestal eerst m'n vlees, vlees uit de pan, beetje water in de pan, bouillonblokje erbij en kruiden en dan laten inkoken...

Vroeg me nu dus af of er nog andere manieren zijn om een jus te maken (gewoon voor over het vlees of de aardappels dus)

Dus laat die tips maar komen Haha!

vikki

Berichten: 14330
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 10:30

Mijn bf doet ipv water een beetje wijn er bij en mijn mams laat een (of meer?) tomaat mee sudderen die ze later met het 'jusmengsel' mee gepureerd wordt... resultaat: een iets dikkere jus met een subtiel tomatensmaakje.

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136215
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 10:59

Ik lust eigenlijk alleen maar jus van draadjesvlees.
Als ik draadjesvlees klaarmaak dan bak / sudder ik het in wat extra croma (beetje water erbij).
Het restant zet ik in een bakje in de vriezer, voor het geval ik zin heb in vleesjus maar geen tijd heb om draadjesvlees klaar te maken Lachen

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 12:02

Oscar schreef:
Ik lust eigenlijk alleen maar jus van draadjesvlees.
Als ik draadjesvlees klaarmaak dan bak / sudder ik het in wat extra croma (beetje water erbij).
Het restant zet ik in een bakje in de vriezer, voor het geval ik zin heb in vleesjus maar geen tijd heb om draadjesvlees klaar te maken Lachen


Draadjesvleesjus RULEZZZ Haha! !! Jammie. Ik doe het altijd zo:

Vlees aanbraden in een pan met croma.
Ondertussen pak ik een ovenschaal en daarin doe ik: 2 laurierblaadjes en 3 kruidnageltjes.
Dan 1 justablet mengen met lauw water en dat erbij.
Als het vlees een bruin baklaagje heeft, uit de pan en in de ovenschaal. Aangemaakte jus erbij en afdekken met alufolie.

Uurtje in de oven op 180 graden en smullen maar. Het overschot aan jus wordt, zoals Oscar ook doet, ingevroren.

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-04-04 12:18

Thx, kan ik al eens wat uitproberen i.p.v. steeds op dezelfde manier de jus te maken...

ellepel

Berichten: 48910
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-04 19:57

ik heb zo'n knijpflesje..
maar okee:
vlees braden, afblussen met water. beetje ketjap erin , beetje ketchup erin en dan jus uit zo'n knijpflejse erbij.
gegerandeerd lekker!