Chinees fonduen

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kimmes

Berichten: 12806
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Chinees fonduen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-04-04 23:10

Ik heb een keer ergens chinese fondue gegeten (ik weet niet meer waar Bloos ) en vond dat erg lekker.
Ik zou graag willen weten hoe je dat precies maakt en wat je er dan in gooit.
Voor zover ik nog weet groente (champignons,bloemkool,boontjes),maar wat voor vlees ook al weer?? Verward


Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 11:24

Stukjes vis, kip, van die grote garnalen, biefstuk.... volgens mij kan alles daar wel in!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 13:03

Kimmes, bedoel je hoe je de "bouillon" moet maken misschien??? Uhm, dat weet ik zo gauw ook niet uit het hoofd, maar misschien levert een rondje google wel iets op?

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 17:00

tempura heet dat toch?

Gewoon met een blokje bouillian maken en daar je eten in laten garen. Hoe meer eten je in het water gaart des te lekkerder wordt het water. Aan het einde van de maaltijd drink je de bouillion ook op.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 21:56

Tempura is weer iets anders. Dat is iets in een dun deeglaagje licht frituren volgens mij.
Mijn moeder maakte vroeger altijd gewoon bouilon van een bouilonblokje volgens mij. En dan ietsje pittiger.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-04 23:55

Hierbij een ideetje:

Mongoolse fondue
Ingrediënten:
800 gr lamsfilet of lamsbovenbil (of 2 grote kipfilets)
300 gr ossehaas
8 Chinese garnalen
4 lente-uitjes
400 gr Chinese kool
350 gr instant-noedels
2 l kippenbouillon

Ingrediënten dipsauzen:

sojasaus
sesampasta (verdun sesampasta met sesamolie tot yoghurtdikte)
rijstwijn of sherry
vissaus
furu (pureer furu tot yoghurt-dikte)
lente-ui
sesamolie
koriander

Bereiding:
Vries het vlees gedurende enkele uren in; op deze manier kunt u het vlees beter snijden.

Snijd het vlees in dunne plakjes.

Verdeel het over verschillende bordjes.

Snijd de lente-ui in dunne reepjes.

Kook de instant-noedels volgens de gebruiksaanwijzing en verdeel ze over twee borden.

Was de kool en snijd de bladeren in stukjes van twee bij drie centimeter.

Doe de ingrediënten van de dipsauzen in aparte bakjes.

Breng twee liter bouillon met de lente-ui aan de kook.

Giet de bouillon over in een Mongoolse vuurpot (Als u geen traditionele vuurpot met gloeiend houtskool heeft, neem dan een réchaud of brander met een diepe vuurvaste schotel).

Pak een stukje vlees tussen uw houten chopsticks en houd dit gedurende enkele seconden in de vuurpot.

Doop het vlees vervolgens in uw zelf gecreëerde dipsaus (Meng verscheidene ingrediënten van de dipsauzen naar eigen keuze).

Als het vlees op is, kunt u dit herhalen met de noedels en de gesneden kool.

Vul, indien nodig, de vuurpot bij met kokende bouillon.

Kimmes

Berichten: 12806
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-04 23:57

Hmmmmmmmm...klinkt lekker

Cheveyo

Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-04 00:16

heet dat niet iets van Chabuchabu ofzo?
Volgens mij gewoon als maar meer er in gooien en dan wordt de smaak steeds beter.
Wij deden het toen door knoflook, alfalfa, tauge enzo in het vlees te rollen, pakketje maken en dat met de stokjes in de bouillon hangen tot het gaar is.
MMMMMM het is echt "zalig".

On the 7th day God created horses, on the 8th he painted the good ones
by Warriorgirl Graphics • Fotografie Feather's Ranch • Onze stal
[WN-ITP] ♥ Bombarie's 2e Halterles ♥

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-04 10:43

Ik haal bij de chinese supermarkt bouillonblokjes voor Tom Yam soup. Die zijn hier uitermate geschikt voor, denk ik, lekker pittig.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

miepmiep

Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-04 11:30

Volgens mij heeft het niet zo lang geleden ook in de allerhande gestaan? Misschien kan je iets vinden op ah.nl?

Kimmes

Berichten: 12806
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-04-04 21:03

Echt?
Ga ik even uitzoeken.Thnx.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Sannne, Amiigo, Ananiem, ElineHofi, Kinke, Riraito en 59 bezoekers