Kwarkbollen?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Oliver

Berichten: 4435
Geregistreerd: 05-01-04
Woonplaats: Utrecht

Kwarkbollen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-04 18:26

Ik koop bij de bakker wel een kwarkbollen. Die zijn echt heerlijk. Een beetje cake/broodachtig, met rozijnen (zonder krenten!) en dan met suiker op de bovenkant. Bij de bakker hier zijn ze alleen zo duur... (1.80euro per bol Bloos! )
Heeft iemand een recept om die dingen lekker zelf te maken?


wennie

Berichten: 2758
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 20:20

Die dingen zijn idd zoooo lekker *kwijl*
Maar heb helaas geen idee hoe je ze maakt

17 mensen vinden dit leuk

La_Vie

Berichten: 3187
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-04 21:01

Heerlijk Vingers aflikken
Een stalgenootje van mij (vanes hier op bokt) werkt bij een bakkerij en neemt ze wel eens mee.
Maar weet helaas ook niet hoe je ze maakt

:+: Lady & Viënna :+:
Blondes have more fun ;)
Mijn fotografiefacebook : La_Vie Photo

Duhelo
Moderator HK, MWS, JHK, JH, VVDD

Berichten: 20273
Geregistreerd: 29-05-03
Woonplaats: west-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 11:22

misschien eens vragen aan je stalgenootje Haha!
of een pb'tje sturen Tong uitsteken

specialized saddle te koop, buitenkans!
http://www.bokt.nl/markt/ad/424512/spec ... zwart-zgan

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 11:45

recept van smulweb.nl:
125 gr meel, 20 gr gist, 5 el lauwwarme melk, 2 el suiker, 25 gr margarine, 125 gr magere kwark, 2 el rozijnen, Extra: plantaardige olie om te frituren, poedersuiker.
Meel in een schaal zeven en in het midden een verdieping drukken. Gist oplossen in de lauwwarme melk en in de verdieping gieten. 10 minuten laten staan. Suiker, margarine, kwark en rozijnen toevoegen aan het meel en alles tot soepel deeg kneden. 30 minuten op kamertemperatuur laten rijzen tot het in volume is verdubbeld. nog een keer kneden. Olie verhitten tot 175°C. Met behulp van 2 eetlepels bollen uit het deeg steken en deze geportioneerd in de olie goudbruin bakken. Uit laten lekken op keukenpapier. bestrooien met poedersuiker.

Vanes

Berichten: 3164
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-04-04 17:50

Hey ik verkoop die ook, en ze zijn idd heerlijk.
Ik zal even aan mijn collega bakker vragen hoe hij ze maakt.
Bij ons zijn de kleine 0,60 euro cent en de grote 1,90 euro.

Oliver

Berichten: 4435
Geregistreerd: 05-01-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-04 14:53

Ja de bakker bij ons is echt een afzetter! Bloos!

Bedankt voor het recept Samantha! Kwist niet dat die dingen gefrituurd moesten worden..

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-04 10:48

Lekkkkkkkerrrrr! Mocht iemand ooit in de buurt van de overtoom (amsterdam) komen... daar zit een bakker die kwarkbrood verkoopt. Dat is weer anders dan kwarkbollen (zitten bijv geen rozijnen in).

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-04 10:52

Er zijn trouwens genoeg recepten waarbij het brood niet gefrituurt hoeft te worden hoor. Gewoon even googlen

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amandananana, Carmen, Eloya, limagirl, wwillemijn en 41 bezoekers