Witlof met ham en kaas uit de oven?

Moderators: Nadia, Coby

 
 
essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Witlof met ham en kaas uit de oven?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-04 09:52

Dat wil ik graag maken maar hoe moet dat ook alweer?

Witlof in zijn geheel kort koken, ham eromheen rollen en dan kaas eroverheen strooien?
Zoiets was het, maar ik weet het niet precies meer.

Wie helpt mij?

Ik ben een gelukkeling.

Loesje


anke84
Berichten: 187
Geregistreerd: 28-11-02
Woonplaats: Dedemsvaart

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 11:19

Ik doe altijd witlof koken. aarappel purree maken. ovenschaal invetten. witlof met ham inrollen en in schaal plaatsen. Plakjes kaas erover heen. Aardapplepurree over ovenschaal verdelen en 20 minuten in de oven. Eergiste was het t eten dus....

Vrijdag eerste springconcour met de Mermus
SPANNEND.

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-04 11:24

anke84 schreef:
Ik doe altijd witlof koken. aarappel purree maken. ovenschaal invetten. witlof met ham inrollen en in schaal plaatsen. Plakjes kaas erover heen. Aardapplepurree over ovenschaal verdelen en 20 minuten in de oven. Eergiste was het t eten dus....


Aardappelpuree Verward Haha! Waar laat ik dat in de ovenschaal, gewoon om de witlof heen ofzo?

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 11:25

www.smulweb.nl: Haha!
Blanceer de witlof en bereid de kaassaus volgens aanwijzingen op het pakje. Vet de ovenschaal in en verwarmde oven op ca 180 graden voor.
rol de stronkjes witlof in de plakken gekookte ham en leg de pakketjes in de ovenschaal en schenk er als laatste de kaassaus over. Zet het ca. 30 minuten in de oven en klaart is kees!!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 12:43

Ik maak altijd een kaassaus met behulp van een roux ( Verward hoe schrijf je dat? spreek uit:roe): dus boter smelten in een pannetje (niet bruin laten worden), daar bloem doorheen roeren, zodat het indikt.
Dat kan je dan aanlengen met melk of water waar je de kaas in smelt.
Dat over de (voorgekookte) witlof in ham, evt plakjes kaas over het geheel en dat nog even in de oven.

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 12:46

Mijn recept
Witlof kort koken.
oven schaal invetten
aardappelpuree maken
ham om de witlof heen, beetje boursin/kruidenboter erbij helemaal lekker!!
rolletjes ham/wl in de ovenschaal.
aardappelpuree in een laagje eroverheen.
kaas op de aardappels, mjammie lekker korstje!

:evaw:

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 95026
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 12:56

Variatietip: met creme-fraiche (ipv. kaas), ook heel lekker !

Splash_

Berichten: 12294
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Bij Spot <3

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 12:57

Ik weet niet hoe je het maakt maar het is wel de enigste manier waarop ik witlof lus Haha!

    S p o t.

Carolinef

Berichten: 4939
Geregistreerd: 30-03-03
Woonplaats: Sleeuwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:08

zaaaalig is t, gewoon de witlof koken, goed uit laten lekker, oversnachaal invetten, lofjes erin, ham en kaas erover en even laten staan, simpel en erg leker!

Ubie (Brusvein) Haakon (Hisco) en Indigo (Ismo) onze 3 Fjorden musketiers!!!
http://www.bokt.nl/markt/ad/17225/rober ... o-boek-pre

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:10

Oooh, dat is zo lekker! Maar ik ken het alleen zonder aardappelpuree...

Je suis Charlie.

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:50

Hmm LEKKER!!! HONGER!!!!

Allerliefste Kasper en Mick, Ik zal jullie NOOIT vergeten

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:51

Ik kook gewoon eerst de witlof, dan ham en kaas erover in de over.. aardappels erbij en klaar Lachen

Allerliefste Kasper en Mick, Ik zal jullie NOOIT vergeten

Samantha_

Berichten: 9186
Geregistreerd: 20-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:51

Angelique18 schreef:
Hmm LEKKER!!! HONGER!!!!

Haha! Haha!
Is er trouwens ook een vega variatie op?

Eline

Berichten: 73118
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 13:53

Oh... dat is zo lekker... 't is alleen zo bagger dat ik zit opgescheept met een vriend die 'witlof niet zo heerlijk vind' en om het nou voor jezelf te maken, das ook weer zo'n gedoe

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 14:28

samantha23"]
[quote="Angelique18 schreef:
Hmm LEKKER!!! HONGER!!!!

Haha! Haha!
Is er trouwens ook een vega variatie op?
[/quote]

Misschien door met brie of kruidenkaas te gaan werken? Met alleen de standaard kaassaus is het niet lekker, dan proef je de bittere smaak van de witlof te veel.

Sonja_vR
Berichten: 22490
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 15:08

witlof koken
in de ovenschaal
en dan komt het,
BANAAN erop
en dan ham en kaas
zooooo lekkerrrrr

Nieuwe Barefoot physio contour sidepull, maat 1, bruin te koop : http://www.bokt.nl/markt/ad/379063/bare ... at-1-bruin

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 20:29

Ik maak het ook zo, van te voren even koken, ham eromheen en kaas erop.
Wat ik ook weleens maak is de gekookte witlof, ham en kaas inpakken in een plakje bladerdeeg. Dit drie kwartier in de oven en ... smullen maar!

Albert

Berichten: 4876
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 21:04

Jantien schreef:
dan proef je de bittere smaak van de witlof te veel.


gebruik een appelboor om het bittere hart er uit te steken.

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 21:07

jantina schreef:
Ik maak het ook zo, van te voren even koken, ham eromheen en kaas erop.
Wat ik ook weleens maak is de gekookte witlof, ham en kaas inpakken in een plakje bladerdeeg. Dit drie kwartier in de oven en ... smullen maar!

Die moet ik nog steeds proberen. heeft hier al eerder gestaan toch?

:evaw:

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 21:13

Ik maak het meestal zo
- witlof koken
- witlof inpakken in ham
- kaassaus maken (roux maken (boter,bloem,melk) en daar kaas bijvoegen)
- kaassaus over witlofrolletjes mikken
- paneermeel en geraspte kaas erover
- oven in

Lekkere variatie hierop is ipv ham gerookte zalm gebruiken...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 22:49

Albert"]
[quote="Jantien schreef:
dan proef je de bittere smaak van de witlof te veel.


gebruik een appelboor om het bittere hart er uit te steken.
[/quote]
Bestaat er nog wel echt bittere witlof? Ik dacht dat ze dat wel weggekweekt hadden. (Of mijn smaak is ontzettend veranderd Haha! )

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 22:55

Inderdaad snijden wij het bittere hart er ook uit. Witlof doormidden, harde stukken eruit (ik kook ze wel even kort in hun geheel). Wat wij dan doen is een plak kaas (van die voorgesneden) om de witlof rollen, dan een plak ham erover en zo het pakketje ham/kaas/witlof in de oven.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

DendroFleur

Berichten: 5303
Geregistreerd: 26-06-02
Woonplaats: Lutjewinkel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 23:49

2 personen=5 stronken.

Stronken witlof schoonmaken en kontje eruit. Dan met een scheutje water gaar maken in de magnetron (5-10 min). Ondertussen 2-3 eieren klutsen met tuinkruidendressing voor sla.
Paneermeel in de schaal met stronken strooien. Ham over de stronken leggen, wat hete saus voor kip erovergieten en daarna het eiermengsel verspreiden. Wij hebben van de ALDI potten met gemarineerde paprika waar we reepjes van snijden en erop leggen en als laatste lekker veel kaas. Daarna op de combistand bakken.

Fewspot hengst Kaleido's Don Pedro ter dekking http://stalkaleido.nl
Kaleido's Don Pedro in the picture [ITP] Appaloosa sprookjes hengst
Speciaal voor appaloosaliefhebbers in Noord-Holland en omstreken http://www.facebook.com/#!/NoordHollandseAppaloosa

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 00:04

Oh, wees gerust, ik haal ook altijd het hart eruit.
Maar het was een opmerking nav de vraag over vega witlof-HK. Ik weet alleen dat me opviel toen ik inderdaad witlof met alleen kaas at dat ik het bitter vond.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Sonja_vR
Berichten: 22490
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-04 00:32

je kan ook banaan en kaas erop doen
is vega maar die banaan maakt het zoo lekkerrr

Nieuwe Barefoot physio contour sidepull, maat 1, bruin te koop : http://www.bokt.nl/markt/ad/379063/bare ... at-1-bruin


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __elise__, horse1984, primera, Remmon en 15 bezoekers