Klopt inderdaad en een Instantpot is een multicooker, met dus onder andere een slowcook functie, maar ook nog tal van andere.
Als ik mn instantpot gebruik, is het voornamelijk de pressure cooking functie, oftewel de snelkookfunctie. Het tegenovergestelde dus volgens mij van wat een slowcooker doet. Wat is er zo fijn aan een slowcooker? Stoofgerechten en bijv. erwtensoep even afzijdig gehouden, want dat moet ook op het gas altijd gewoon lang. Maar betreft andere gerechten... Wat is het voordeel? Het moet dan toch uren opstaan?
Voor mij is het grootste voordeel vd slowcooker dat je alles erin kiept, de knop omzet (ik gebruik alleen low) en dan gewoon je ding kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld boodschappen doen of naar je werk etc, wat met een pan op het fornuis sterk wordt afgeraden ivm brandgevaar. Althans, iig bij koken op gas, ik weet niet hoe dat zit met bijvoorbeeld inductie. Anyway, het koken kost mij met de slowcooker veel minder concentratie en energie, welke ik in de verzorging van mijn huisdieren en huishoudelijke dingetjes kan steken. Tussendoor eens roeren, proeven of er wat bij gekruid moet worden (vnl bij nieuwe probeersels) en hooguit nog wat pasta/rijst oid erbij koken of een broodje afbakken ofzo. Nu staat er bijvoorbeeld een pan Chinese tomatensoep op, afbakstokbrood erbij en klaar.
Hoi! Wellicht zijn hier nog wat bokkers die hun ervaringen willen delen over de Russel Hobbs Multicooker... Werkt de schroei/sear functie bij jullie wel goed? Een portie vlees aanbakken en vervolgens stoofvlees van maken zou moeten lukken volgens de productomschrijving (en de klantenservice) maar wij hebben nog niet echt uitgevonden hoe... Dus is er wat mis met ons exemplaar, of is het apparaat daar over het algemeen toch niet zo goed in. Als we de instructies in het boekje volgen wordt hij op sear-stand op zoch wel goed heet, maar zodra je er koud vlees in gooit koelt ie af en wordt ie niet meer heet genoeg. Lijkt alsof ie het gewoon niet trekt qua vermogen... Zijn er meer mensen die deze ervaring hebben? Of de gouden tip waardoor het wel lukt? Ik hoop het! Anders heb ik een mooie miskoop cadeau gedaan...
Hier heeft ene Joanna63 1 ster gegeven en ze meldt verder: "als ik wil braden, dan staat de temperatuur op 200 en dan wordt het net 60-65 graden.
Ik ben dat soort bemerkingen vaker tegengekomen toen ik aan het uitzoeken was of ik een sauteerfunctie een must vond. Maar ik kan niet zeggen dat dat met name bij deze multi cooker zo was.