Spekjes uitbakken ..

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Spekjes uitbakken ..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-04 00:34

Ik had een heel verhaal in mijn hoofd, maar laat ik het maar simpel houden. Hoe doe je dat het beste ?

Hoog vuur ? Laag vuur ? Vooral op het laatste moment voordat het klaar is wil het nog wel eens mis gaan. Nagaren.. of nabranden Lachen Whatever ....

Begin ik toch nog weer met mijn verhaal, maar de vraag is dus.. heeft iemand geheime tips ?


Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 95057
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 01:10

Gaat het om vette spekblokjes ?
Ik zet altijd het vuur hoog, eerst zorgen dat de pan goed heet is.
Daarna de spekblokjes erin doen en even op hoog vuur bakken zodat het vet smelt.
Dan nog even nagaren in het spekvet (5 a 10 minuten).
Zorg er vooral voor dat je pan goed warm is, anders krijg je van die taaie frutsels Knipoog

Ook lekker bij stamppot rauwe andijvie !

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 08:31

Wat gaat er dan juist mis?

Spekjes bak ik meestal zo: pan op het vuur (hoog vuur) en pan heet laten worden, spekjes erin, erbij blijven en omscheppen... vuur lager zetten en nog altijd erbij blijven om ze om te scheppen af en toe. Zo zijn ze bij mij altijd lekker krokant.

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-04 13:20

Het gaat inderdaad om vette spekblokjes. Mogelijk dat ik toch met een te koude pan begin. Meestal gaat het wel goed, maar soms ....
Wanneer ze er op het oog in de pan mooi uitzien, blijken ze bij het eten veel te hard (en donker Lachen )geworden alsnog.
Ik moet dus het vuur al uitdoen voordat ze op het ook klaar zijn. Dat vind ik nogal lastig gokken Haha!

missnynke

Berichten: 8480
Geregistreerd: 11-05-02
Woonplaats: Hallum

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 13:21

ik haat krokante spekjes! ik hou ze liever wat zachter, gewoon bakken tot ze gaar zijn

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 95057
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 15:03

Dat is inderdaad de truc, Lageveld.
Op tijd gas terug nemen en dan nog even laten garen.
Dat spekvet wordt zo ontzettend heet, voordat je het weet zijn je spekjes veranderd in verschrompelde knikkers.
Eet smakelijk Knipoog

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 15:54

Even offtopic, maar moet het even kwijt Haha!

Tip: spekvet in een kommetje (een glazen wel he Haha!) gieten en laten opstijven
-->heel erg lekker voor op de boterham ipv boter

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 17:36

Spekblokjes op een stenen of glazen bord, in de magnetron, paar minuutjes, PING klaar!

Sonja_vR
Berichten: 22499
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 18:22

ik doe ze altijd in de pan(koud) en dan op een vij laag vuurtje zetten, langzaam uitbakken dan worden ze het lekkerste
als je op hoog vuur uitbakt zijn ze van buiten al heel snel bruin en binnen in nog zo smeuig, vind ik niet lekker

Nieuwe Barefoot physio contour sidepull, maat 1, bruin te koop : http://www.bokt.nl/markt/ad/379063/bare ... at-1-bruin

gast361
Berichten: 25879
Geregistreerd: 07-03-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-04 19:45

Ja is afhankelijk van de smaak, ik vind langzaam opbakken lekkerder, proefen ze minder hard en aangebakken.

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-04 23:24

Dat klinkt dus alweer als een heel andere bereidingswijze Lachen Vlg. mij hebben we een echte culinaire expert nodig om het hoe en waarom uit te leggen Haha!
Of misschien moet ik eens een soort vergelijkende-spekjes-uitbak-test of zo doen Vingers aflikken


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zsazsa_, amy495, muzzy17, ulaantje en 22 bezoekers