wie neemt er zo ook een lekker plakje vers brood..

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Farjen

Berichten: 8007
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 01:27

Bah brood..
Ik haat brood Haha!
Waarom? Mijn vader was tot een jaar geleden bakker..
Ik lust dus echt geen taart meer enzo Haha!
En nu hebben ze ook een broodbakmachine, maar ik ruik die geur niet echt meer..

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-03-04 10:45

Dookie schreef:
Bah brood..
Ik haat brood Haha!
Waarom? Mijn vader was tot een jaar geleden bakker..
Ik lust dus echt geen taart meer enzo Haha!
En nu hebben ze ook een broodbakmachine, maar ik ruik die geur niet echt meer..



Ach gos, echt niet leuk dat soort dingen. Ook echt geen taart meer ........... dat is ernstig


Een goede vriend van mijn vader was vertegenwoordiger bij Unox.............. nou je raad het al.............. knakworsten trauma hierzo Haha!

Duhelo

Berichten: 28559
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 15:20

moet je dat in een broodvorm bakken? of kun je het ook gewoon in de vorm die je wilt kneden en dan zo in de oven pleuren?

bakkabouter

Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-04 20:36

ik heb ook elke ochtend vers brood,langleve de broodmachines Haha!

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37273
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 14:14

Je kunt het in een vorm doen maar ook zo op het blik gooien (wel met bakpapier of zo eronder). Alleen je brood krijgt dan een plattere vorm (vloerbrood). Je moet dan wel zeker weten dat je deeg niet te nat is anders zakt het helemaal in.

Als je een blik gebruikt is het beter om een zwart blik te gebruiken. Met een cake vorm lukt het meestal niet goed, weet alleen niet precies waarom.

Duhelo

Berichten: 28559
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-04 18:33

oke, dank je karuna Lachen
ik heb alleen taartvormen en een cakevorm
dus ga ik het proberen met zo op het bakblik te goien
ik zal wel het resulaat vertellen hier Lachen

Duhelo

Berichten: 28559
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 18:08

nu heb ik het deeg gemaakt
het een kwartiertj laten rusten, opnieuw doorgekneed, en nu lih-gt het een poging te doen om te rijzen
alleen ik zie er geen verschil in Haha!
hope lang moet dat rijzen?

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37273
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 18:58

heb je er gist ingedaan??
en ligt het op kamertemperatuur, je moet hem minstens een half uur laten rijzen en als je dan de oven aanzet zou het nog verder moeten rijzen tijdens het bakken als het goed is.

Duhelo

Berichten: 28559
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 19:23

ja, er zit gist in, hij heeft een halfuurtje gerezen ongeveer
en ik heb hem gebakken, nu is hij klaar
het heeft een beetje de grootte van een klein broodje
wel nog lekker, maar op bepaalde plaatsen smaakt het beetje naar gist, en ik heb er wat te weinig zout ingedaan Haha!
(moest theelepel zijn, wij hebben enkel kofielepels, dus hb ik een kleine koffielepel ingedaan, waarschijnlijk beetje TE klein Haha!)
wel voor herhaling vatbaar Lachen

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37273
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 19:26

Met te weinig zout smaakt het niet en het kan zijn dat je er iets te weinig zuiker in hebt gedaan. Met suiker werkt het gist beter.
maar gelukkig smaakt ie wel lekker.

De volgende keer beter, en zoveel werk is het niet.

Duhelo

Berichten: 28559
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-04 19:29

nee, had in een halfuurtje gedaan
maar probeer maar eens om het geduld op te brengen om hem te laten rusten, opnieuw te kneden, en ndan nog rijzen, het liefst had ik hem direct in de oven gepleurd, maar heb toch nog het geduld kunnen opbrengen Schijnheilig

waarschijnlijk zal ik vrijdag een nieuwe poging doen

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37273
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 11:13

Horen we dan het resultaat. En het is idd erg moeilijk om alleen maar toe te kijken hoe het deeg daar ligt. Dan wil je het ook proeven ook.

Maar als je het vaker doet leer je geduld krijgen .

curly2day

Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-03-04 11:29

dutske schreef:
nee, had in een halfuurtje gedaan
maar probeer maar eens om het geduld op te brengen om hem te laten rusten, opnieuw te kneden, en ndan nog rijzen, het liefst had ik hem direct in de oven gepleurd, maar heb toch nog het geduld kunnen opbrengen Schijnheilig

waarschijnlijk zal ik vrijdag een nieuwe poging doen



Of gewoon de broodbakmachine aanschaffen Bloos

BlackWych

Berichten: 1971
Geregistreerd: 03-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 11:32

Mijn vriend heeft gisterenavond brownies gebakken Vingers aflikken Dat mag-ie vaker doen! *LOL*

=^.,.^=

Duhelo

Berichten: 28559
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-04 18:37

brrodmachine zal niet echt gaan, men ma is er geen fan van Haha!
ik zal dan inderdaad het resultaat hier nog es opzetten, hopelijk is hij dan wat lichter (is nu redelijk in elkaar gekrompen, beetje samengedrukt
ik heb het deeg ook geproefd, maar ik eet dan liever appeltaart deeg...

Yellowfish

Berichten: 14056
Geregistreerd: 05-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-04 12:43

Wij hebben geen broodmachine geen vers brood dus voor ons .. Tong uitsteken