Kwarktaart

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Kwarktaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-02-04 17:32

Voor het deeg:

250 gr zelfrijzend bakmeel
150gr suiker
1 Ei
75 gr. boter
zout

Voor de vulling:

225gr magere kwark
2 Eieren
1 Citroen
75 gr basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 EL koffieroom
5 EL rozijnen
glaasje rum

Benodigd: springvorm 22 cm
Oven 200 graden
tijd: 30 min. lage schuif.

Voor het deeg:

75 gr boter, 150gr suiker, 1 Ei en wat zout samen met de 250 gr bloem in een kom doen en met twee messen de boter in de kom fijn snijden tot het de structuur van grof zand heeft. Springvorm invetten en met de helft van het deeg vullen, goed aandrukken. Andere helft apart houden.

Voor de vulling: Week de rozijnen in de rum. Splits de eieren, klop het eiwit met wat zout stijf. Kwark, citroen, suiker + vanillesuiker, room, eierdooier en de in rum geweekte rozijnen met de mixer vermengen. Eiwit er voorzichtig onderscheppen, vulling op de bodem schenken en de rest van het kruimeldeeg erover verdelen.

In de oven op een lage schuif 20 -30 minuten bij 200 Graden bakken.

Eet smakelijk!

Je suis Charlie.


Mickey

Berichten: 34607
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 17:34

Kwarktaart is heerlijk Vingers aflikken

Maar ik maak kwarktaart nooit in de oven Schijnheilig
maar in de koelkast.

Take time to do what makes your soul happy.
[ITP] En dan kiest ponylief voor een knuffel van zoonlief <3

Georgette

Berichten: 11620
Geregistreerd: 20-03-03
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 17:35

Ja, ik doe dat ook altijd in de koelkast!

14-11-'14 trotse mama geworden van Sven!

Gek op paardenvriend Jaro ♥

Kenzo

Berichten: 1281
Geregistreerd: 24-07-03
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 17:43

Ja en dan neem ik meestal ook nog gewoon een kant een klaar pak uit de supermarkt en dan hoef ik alleen maar kwark toe te voegen. Is wel erg lekker moet ik zeggen. OK dan!

:¨·.·¨:
`·.Kenzo en Givar

La_Vie

Berichten: 3187
Geregistreerd: 23-10-03
Woonplaats: Tussen Hoorn en Enkhuizen ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 19:17

Jummie, kwarktaart Vingers aflikken
Ik maak de bodem altijd van bisqui (schrijf je dat zo Verward) en de bovenkant van vruchtenkwark uit de supermarkt en daar slagroom en gelatine door. Heerlijk.....

:+: Lady & Viënna :+:
Blondes have more fun ;)
Mijn fotografiefacebook : La_Vie Photo

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-04 21:06

Is dit de Deutsche Käsekuchen zeg maar? Die vind ik heeeeeerlijk!
Ik heb het ook een paar keer gemaakt, maar bij mij zakte hij aan het einde een beetje in. Ipv rozijnen en rum doe ik er verse frambozen in

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 15:52

Kenzo schreef:
Ja en dan neem ik meestal ook nog gewoon een kant een klaar pak uit de supermarkt en dan hoef ik alleen maar kwark toe te voegen. Is wel erg lekker moet ik zeggen. OK dan!


Jep, dat doen wij ook altijd

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 16:31

jantina schreef:
Is dit de Deutsche Käsekuchen zeg maar? Die vind ik heeeeeerlijk!
Ik heb het ook een paar keer gemaakt, maar bij mij zakte hij aan het einde een beetje in. Ipv rozijnen en rum doe ik er verse frambozen in


Nee, dit is niet de Kaesekuchen....probeer hem anders maar, hij is heel lekker.

En een kwarktaart uit de koelkast (en uit een pakje) is voor mij geen bakken Haha!

Je suis Charlie.

wennie

Berichten: 2758
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: Hilversum

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 19:22

Cassidy schreef:

En een kwarktaart uit de koelkast (en uit een pakje) is voor mij geen bakken Haha!



Voor mij is dat al een culdinair hoogstandje Bloos , ik ben helaas niet zo'n keukenprinses.

17 mensen vinden dit leuk

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 23:09

Oefening baart kunst! En dit recept is heel makkelijk (ben namelijk ook niet zo'n keukenprinses Haha!)

Je suis Charlie.

Chantalleke

Berichten: 4633
Geregistreerd: 30-07-02
Woonplaats: Tuitjenhorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-02-04 23:32

Juhm Juhm klinkt erg goed

Euh,...?? Tsjah,...

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-02-04 23:36

Wat zou je zeggen als ik hem voor de volgende meeting eens ging maken?

Je suis Charlie.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-04 08:43

Cassidy, denk je dat ie zonder rozijnen ook lekker is? Of zal ik er iets anders doorgooien, ik houd niet zo van rozijnen. Want hij klinkt wel lekker en aangezien ik over twee weken jarig ben, moet ik weer met iets "nieuws" op mijn werk aan komen Haha!

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-04 08:51

Als je het scheutje rum er doorheendoet (ik mik altijd de rum waar de rozijnen in geweekt zijn er ook nog bij) is hij zonder rozijnen ook wel lekker hoor!

Je suis Charlie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Sandyislief en 13 bezoekers