Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Fearn schreef:Ik vind dat altijd een lastige vraag, hoe reageren jullie daar op?
Fearn schreef:Ik krijg altijd van niet-vegetariers de vraag: waarom zou je dingen willen eten die op vlees lijken, je wilt toch niet aan vlees herinnerd worden?
Ik vind dat altijd een lastige vraag, hoe reageren jullie daar op?
Voor mij is trouwens de reden dat ik het makkelijker vind om dan te kiezen welk product ik in welk gerecht kan verwerken (bv kipstukjes bij kip-tandoori of curry, of in een wrap, gehakt bij pasta of in een lasagne ofzo, een burger op een broodje enz..). En het is gemakkelijk als eiwitbron + vaak nog wel ijzer en b12 aan toegevoegd.
En ik vind de meeste vleesvervangers gewoon lekker.. Daarbij lijken veel qua smaak niet eens exact op vlees, alleen de vorm en structuur een beetje.
Tuurlijk kan ik ook gerechten bereiden met bonen, ei, kaas enz.. Maar ik vind vervangers tegenwoordig ook erg lekker. En ik heb niet altijd de tijd om helemaal zelf vanaf 0 een burger oid te maken.
AlwaysH schreef:(...)
Vind het wel lekker, al moet ik zeggen dat na bijna tien jaar geen vlees meer te eten, het me wel een beetje misselijk maakt als ik er aan denk. Een stukje ‘nep’vlees gaat er prima in, maar een braadworst… brrr!
Annetje schreef:Het meeste vlees vind ik ook echt heel erg stinken... ik ben ook wel benieuwd wat ons lijf ervan zou vinden als we nu ineens wel vlees zouden eten. Zouden we dat nog aan kunnen? Ik eet al zo'n 20 jaar geen vlees meer en nu 1,5 jaar geen dierlijke producten.
Sheran schreef:Toch vind ik ivm allergenen het echt wel kwalijk om niet duidelijk te maken dat iets vegetarisch is. In gewoon vlees verwacht je bepaalde allergenen gewoon niet.
8nnemiek schreef:Sheran schreef:Toch vind ik ivm allergenen het echt wel kwalijk om niet duidelijk te maken dat iets vegetarisch is. In gewoon vlees verwacht je bepaalde allergenen gewoon niet.
In veel bewerkt vlees zit ook soja, en vaak een stuk meer conserveermiddelen dan in vleesvervangers.
Maar ik zou het ook fijn vinden als overal gewoon vermeld wordt welke allergenen overal in zitten.
Dan worden er heel wat verstokte vleeseters kwaad, als ze zien dat er soja in hun rundvleeskroket zit
Annetje schreef:AlwaysH schreef:(...)
Vind het wel lekker, al moet ik zeggen dat na bijna tien jaar geen vlees meer te eten, het me wel een beetje misselijk maakt als ik er aan denk. Een stukje ‘nep’vlees gaat er prima in, maar een braadworst… brrr!
Het meeste vlees vind ik ook echt heel erg stinken... ik ben ook wel benieuwd wat ons lijf ervan zou vinden als we nu ineens wel vlees zouden eten. Zouden we dat nog aan kunnen? Ik eet al zo'n 20 jaar geen vlees meer en nu 1,5 jaar geen dierlijke producten.
Humpiedumpie schreef:Ik heb laatst de vega zalm geprobeerd. De smaak was best prima, maar vond de structuur als flubber in kip