Aardappelpuree is makkelijk en snel klaar te maken . Maar gewoon aardappelpuree is zo saai (qua smaak)...
Wij heeft er leuke tips of recepten met aardappelpuree??
Eigenlijk gewoon voor bij het idee van vlees - groente - aardappelpuree, en dan dus iets "bijzonders" met de aardappelpuree ..!
~~ Alvast bedankt ~~
Samantha_
Berichten: 10809
Geregistreerd: 20-12-02
Geplaatst: 22-02-04 00:08
Ik gooi er altijd geraspte kaas doorheen, even laten smelten, doorroeren en klaar!
Freggel
Berichten: 3232
Geregistreerd: 21-04-03
Woonplaats: Freggelgrot
Geplaatst: 22-02-04 01:21
Kruidenboter erdoor, mjam. Of zelf kruiden toevoegen. Soms moet je gewoon eens wat proberen. Heb ik ook gedaan. Soms echt de heerlijkste dingen gemaakt en sommige waren ook echt niet te vreten .
Je kunt er ook een ovenschotel van maken, met lekker gekruid gehakt, en uiteraard ook gelijk de groenten erdoor. Lekker gratineren met kaas.
Guinevere
Berichten: 5601
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Verenigde Staten
Geplaatst: 22-02-04 01:55
Ik vind het heerlijk om er een kuiltje in te maken en er dan kippenjus (of rundvleesjus) in te doen. Erg makkelijk en erg lekker.
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 22-02-04 11:17
Wat ik eens ooit heb geprobeerd (en wat erg lekker was)
Aardappelpuree, daardoorheen wat fijngehakte peterselie en gehalveerde kerstomaatjes (of in vieren gedaan als je ze kleiner wil) en daar nog wat geraspte parmezaan door...
Anoniem
Geplaatst: 22-02-04 11:22
ringetjes prei of een uitje er door met een beetje geraspte kaas en een klont roomboter.
misslono
Berichten: 146
Geregistreerd: 03-01-04
Woonplaats: Nootstad =P
Geplaatst: 22-02-04 11:29
samantha23 schreef:
Ik gooi er altijd geraspte kaas doorheen, even laten smelten, doorroeren en klaar!
Ja dat is lekker, stukjes spek kan ook lekker zijn..!!
Anoniem
Geplaatst: 22-02-04 23:19
Lenteuitje heel fijn snipperen en erdoor, geeft een lekkere bite.
Of peterselie, bieslook of een klein beetje (!) knoflook erdoor.
Gewoon "standaard" doe ik er trouwens peper, zout en nootmuskaat doorheen.
O ja een beetje creme fraiche in combi met bieslook is ook niet echt vies
Sylhouet
Berichten: 4532
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Vierhouten
Geplaatst door de TopicStarter: 23-02-04 12:46
Bedankt, klinkt erg lekker allemaal, ga zeker het één en ander proberen! In mijn geval wel vegetarisch, dus spekjes wordt het niet...
Meer variaties welkom !
Anoniem
Geplaatst: 23-02-04 13:10
Ik heb er laatst een boel kerrie doorgedaan. Tijdens het koken van een oosterse maaltijd erachter komen dat je net even zonder rijst zit en geen zin hebben om naar de winkel te gaan levert soms verrassende resultaten op
vikki
Berichten: 14286
Geregistreerd: 21-02-01
Geplaatst: 23-02-04 13:44
lente uitje, champignonnetjes en citroenpeper (heb 3 potjes citroenpeper uit Australie ). Ik zou echt niet meer zonder mijn lemon pepper kunnen... Ik denk dat ik Simon's kennissen die in maart komen maar even moet vragen of ze een paar peper variaties voor me mee willen nemen... lemon pepper, ginger pepper en garlic pepper ofzo...
bakkabouter
Berichten: 5298
Geregistreerd: 01-03-03
Woonplaats: Antwerpen - België
Geplaatst: 24-02-04 00:49
nootmuskaat gewoon een beetje erop doen en er doorheen roeren,maakt het veeeel lekkerder
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 24-02-04 11:53
De gewone standaardpuree maak ik met aardappels (jaja, echt waar ), klontje boter, beetje melk, eigeel (rauw), peper, zout en muskaatnoot... Alles goed stampen en klaar... Is ook beter van smaak tov als je gewoon je aardappels stampt.
Dorée
Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 28-02-04 00:53
Wat Natalie zegt, doe ik precies ook zo! Verder is pesto ook erg lekker door je puree! (met prei, geraspte kaas pesto (en spekjes) heb je ook een superlekker stampje!) Verse kruiden als peterselie en bieslook (dit icm creme fraiche is top!) basilicum dat soort dingen is ook top! Zongedroogde tomaat voor iets Italiaans is ook lekker! Kortom, je kunt eindeloos varieren!