Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
tamary schreef:Gist uit een pondspak van de welkoop (Bruggeman), gewoon gejodeerd zout uit de supermarkt en volkoren speltmeel van AH. Gist zit in een klein potje, rest in de vriezer trouwens.
Activeren, etc. doe ik niet. Basisbrood is 2 cups meel, 1/4 tl droge gist, 1/2 tl zout, 1 cup kraanwater. Droge ingredienten mengen, water er bij en mengen met spatel tot het een "bal" is en afgedekt 8-12 uur laten rusten/rijzen bovenin het keukenkastje. Dan vormen met spatel, 30 min. later oven + schaal met deksel voorverwarmen op heet (230 kan mijn oven max), na 30min schaal pakken, wat meel er in strooien, deeg er in en 45min met laatste 15 zonder deksel. Op rooster leggen om af te koelen.
Kom voor het rijzen is trouwens kunststof, glas kan ook metaal niet.
tamary schreef:Even kijken of ik de mijne van eerder in dit topic kan vinden en quoten.tamary schreef:Gist uit een pondspak van de welkoop (Bruggeman), gewoon gejodeerd zout uit de supermarkt en volkoren speltmeel van AH. Gist zit in een klein potje, rest in de vriezer trouwens.
Activeren, etc. doe ik niet. Basisbrood is 2 cups meel, 1/4 tl droge gist, 1/2 tl zout, 1 cup kraanwater. Droge ingredienten mengen, water er bij en mengen met spatel tot het een "bal" is en afgedekt 8-12 uur laten rusten/rijzen bovenin het keukenkastje. Dan vormen met spatel, 30 min. later oven + schaal met deksel voorverwarmen op heet (230 kan mijn oven max), na 30min schaal pakken, wat meel er in strooien, deeg er in en 45min met laatste 15 zonder deksel. Op rooster leggen om af te koelen.
Kom voor het rijzen is trouwens kunststof, glas kan ook metaal niet.
SimplySusan schreef:Laatst was ik geïnspireerd door Elfbeau en heb ik een maisbrood gemaakt in de broodbakmachine. Het was lekker.
<knip>
ElfBeau_067 schreef:SimplySusan schreef:Laatst was ik geïnspireerd door Elfbeau en heb ik een maisbrood gemaakt in de broodbakmachine. Het was lekker.
<knip>
Wat leuk zeg! Ik hou echt van maisbrood dus moest het wel even delen maar om het even bij het onderwerp te houden, erg leuk dat je geïnspireerd raakte!
Binnenkort wilde ik ook weer een zuurdesem starter maken. Recept heb ik al, maar heeft iemand tips? Vorige keer lukte het niet goed en is de starter in de prullenbak beland.