Recept Bruscetta?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Recept Bruscetta?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-04 16:16


Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014


Biepmiep

Berichten: 3272
Geregistreerd: 16-11-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 17:33

Gewoon sneetjes brood roosteren, inkwasten met olijfolie en door gesneden teentje knoflook er over wrijven voor ze de oven in gaan...

Koortje

Berichten: 5274
Geregistreerd: 26-12-02
Woonplaats: Boxtel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-04 17:45

Er zit toch ook tomaat en ui bij of niet?

Verder heb ik helaas geen broodrooster, en geen echte oven maar een Combi magnetron, gaan ook pizza`s enzo in dus dat moet geen probleem zijn.

Mama van Imke ~ 29-01-2012 & Quinten ~ 17-02-2014

curly2day

Berichten: 5220
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-04 18:11

Ik heb laatst een potje gekregen, zal de recepten wel even scannen.
Komt zo spoedig mogelijk !!

curly2day

Berichten: 5220
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 09:22

Nou, het is eindelijk gelukt, maar volgens mij bedoel je dit niet of wel Verward

Maar goed, misschien heeft iemand er iets aan


Met bruschetta maakt u snel en makkelijk de heerlijkste
Italiaanse dips en sauzen. Bruschetta in droge vorm is
lang houdbaar. U heeft altijd iets lekkers in huis'.

De basis
. Meng drie eetlepels bruschetta met zes eetlepels warm water. Laat vijf
minuten wellen. Voeg vervolgens twee eetlepels olijfolie extra vierge toe.


De variaties
. Bestrijk Italiaanse ciabatta, stokbrood of geroosterd brood met gewelde
bruschetta.

. Voeg als variatie eens geraspte kaas of mozzarella toe en gratmeer een
paar minuten onder de grill.

. Strooi droge bruschetta door de pastasaus, lasagne en ovenschotels ...
heerlijk!

. Meng bruschetta (geweld of droog) door roomboter en u heeft een heer-
lijke Italiaanse kruidenboter.

. Wel de bruschetta kort in warm water en meng door rauw gehakt voor
lekker gekruide gehaktballen.

. Een omelet smaakt lekker Italiaans als u een lepel droge bruschetta door
de eieren klopt.

. Meng twee delen mayonaise met een deel yoghurt en een lepel droge
bruschetta voor een lekkere kruidenmayonaise.

. Gewelde bruschetta door sour cream doet het fantastisch bij gepofte
aardappels.

. Voor de slanke lijn kunt u gewelde bruschetta mengen met kwark of
Huttenkase. Een lekkere dipsaus bij rauwkost.

. Olijven gemarineerd in olijfolie met droge bruschetta smaken heerlijk
gekruid. Bovendien gebruikt u de olie daarna voor een dressing of om er
vlees in te bakken.

. Strooi droge bruschetta op vis, voeg tomaten, prei en een schijfje citroen
toe en stoof de vis in aluminiumfolie in de oven.

Bruschetta op z'n lekkerst met OU & Vinegar. www.oilvinesar.com

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 10:44

Heel simpel: Stokbrood, of ander brood grof snijden. Beetje olijfolie erop druppelen, inwrijven met een doorgesneden teentje knoflook en onder de gril (of oven), zodat het lekker knapperig/lichtbruin wordt. Tomaten in stukken snijden (neem goede tomaten), basilicum in stukjes scheuren en olijfolie over sprenkelen. Tomatenmensel op toast en serveren maar.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

shadowfaxx

Berichten: 5880
Geregistreerd: 27-12-03
Woonplaats: Turnhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-04 20:51

Jennygirl schreef:
Heel simpel: Stokbrood, of ander brood grof snijden. Beetje olijfolie erop druppelen, inwrijven met een doorgesneden teentje knoflook en onder de gril (of oven), zodat het lekker knapperig/lichtbruin wordt. Tomaten in stukken snijden (neem goede tomaten), basilicum in stukjes scheuren en olijfolie over sprenkelen. Tomatenmensel op toast en serveren maar.

Dat is de exacte Italiaanse wijze Haha!

*Oh Adrian, come out and play.

Farjen

Berichten: 4888
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-04 20:41

stokbrood afbakken in de oven. stokbrood daarna in stukjes snijden en insmeren met olie en daarna met de uitgeperste knoflook. daar boven op een plakje mozarella en daar boven op een plakje tomaat. bestrooien met een beetje basilicum. nog even terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Trouwens, gaf ik je ideeën met mijn lookbroodjes? Tong uitsteken

gabyfedde

Berichten: 11221
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: Gällivare (Zweeds Lapland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-04 20:45

En zo doe ik het:

Stokbrood(plakjes) besmeren (ruim!) met mengsel van pesto en olijfolie. De plakjes moeten door en door nat zijn.
Dan strooi je er wat geraspte oude kaas over.
In de oven doen en wanneer de bruschetta's droog zijn zijn ze klaar!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Domino85 en 19 bezoekers