Ik kocht altijd bij onze slager kant en klare gehaktballen van zon 100 gram, nu worden die met de dag duurder en nu wil ik ze zelf gaan klaarmaken, maar uiteraard moeten ze wel te eten zijn. mijn mannetje houd niet van uien en paprika, dus de gewone standaard bal. wie verteld me hoe jouw perfecte gehaktbal eruit ziet (met recept graag ) hoeveel kruiden erdoor op 1kg gehakt? doe je er een eitje door en paneermeel?
Paulien
Berichten: 2885
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Rotterdam
Geplaatst: 03-02-04 19:13
je neemt een kilo rundergehakt, zo klein zakje gehaktkruiden van Verstegen, 1 ei en 2 beschuitjes, goed fijnkneden en ballen draaien en je hebt lekkere ballen, eventueel om ze wat pittiger te krijgen een theelepeltje sambal badjak er door heen
_Michelle_
Berichten: 4868
Geregistreerd: 30-01-03
Woonplaats: Rosmalen
Geplaatst: 03-02-04 19:24
ach, je kan er altijd ingooien waarvan jij denkt dat het lekker zal smaken toch mijn moeder doet er de laatste tijd vaak nasi-kruiden in (gewoon een beetje van een zakje wat je ook in de nasi gooit) en verder wat peper, zout en paneermeel. hoeveel ze er van alles indoet zou ik niet weten.
Anoniem
Geplaatst: 03-02-04 21:14
Gewoonlijk doe ik er peper, zout, vleeskruiden, nootmuskaat, een beetje Maggi en paneermeel door. De standaard bal, zeg maar. Voor de variatie (allemaal: ofwel .. of...) bieslook, peterselie, thijm, sambal, ui, mini-croutons, ketchup, prei... Net wat er in huis is eigenlijk. hoeveelheden gok ik altijd maar wat...
Oscar
Forumcoordinator
Berichten: 132061
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland
Geplaatst: 03-02-04 22:55
Zit er een Albert Heyn bij je in de buurt ? De gehaktkruiden van AH vind ik persoonlijk erg lekker ! Geen gekke frutsels erin, dus je mannetje kan ook tevreden zijn Je neemt 1 zakje kruiden per 500 gram gehakt. Even goed kneden en ballen draaien Om een lekker krokant korstje te krijgen kun je een ei loskloppen en de gehaktbal er even doorhalen. Daarna nog een keer door de gehaktkruiden rollen, of een mengseltje maken van paneermeel / zout / peper. Eet smakelijk !
Sonja_vR
Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen
Geplaatst: 04-02-04 02:41
men neme 1 kilo gehakt een ei en twee zakjes gehaktmix van verstegen(1 zakje per pond gehakt) alles bij mekaar mikken en kneden maar ballen rollen, bakken, fertig
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 04-02-04 15:01
Ik doe een kilo gehakt altijd verdelen in meestal 4 stukken. 3 ervan vries in in en 1 hou ik eruit en maak ik gehakt ballen van. 2 op mijn handgrote. Ik kruid het met gehakt kruiden of gewoon vleeskruiden van de aldi (daarvoor ga ik speciaal naar de aldi) en dan 3 of 4 beschuitjes fijn malen in de keukenmachine *zodat ik geen vieze klonten beschuit in m'n gehakt tegenkom* die erbij.. balletjes draaien. In de pan, half vuur, deksel op de pan zo een kleine 20 min tot 25 in de pan en ze zijn perfect! Mooie ronde ballen die absoluut niet uit elkaar vallen!!
curly2day
Berichten: 5593
Geregistreerd: 23-06-01
Woonplaats: Gelderland
Geplaatst: 04-02-04 23:47
of een standaard bal als hierboven met een beetje geweekte brusschetta (italiaanse kruiden,sterke smaak maar niet scherp)
Angelique18
Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling
Geplaatst: 05-02-04 09:36
Met italiaanse kruiden is t iddd ook heel erg lekker!!! Niet teveel gewoon een beetje..