Balkenbrij

Een kijkje in de keuken van de Bokkers. Doe inspiratie op, wissel recepten uit... Eet smakelijk!

Moderators: Murthul, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

peeky

Berichten: 3752
Geregistreerd: 29-12-02

Balkenbrij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-04 11:18

Zijn er hier nog meer mensen die smullen van deze oud-Hollandse lekkernij?

In de winter is het altijd weer tijd voor balkenbrij...lekker een paar plakjes halen bij de slager op de markt, even bakken in olie (daar wordt het heerlijk krokant van) en dan op een lekkere bruine boterham....heerlijk! Vingers aflikken


Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-04 12:31

Balkenbrij met warme appelmoes of met gebakken appeltjes... en daar een zwarte boterham bij... Vork

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Boris
Berichten: 131
Geregistreerd: 01-04-03
Woonplaats: Randstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-04 12:32

Witbrood met balkenbrij, gebakken appeltjes en een beetje suiker, heerlijk!. Helaas hier niet (of geen echt lekkere) te krijgen.

MargaV

Berichten: 1318
Geregistreerd: 31-10-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-04 13:08

lekker lekker. Ik eet het gewoon zo: lekker gebakken met veel stroop. Goed idee: ik ga het ook kopen voor dit weekend!

Sonja_vR
Berichten: 18941
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Almkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 04:52

even blont, wat is ook al weer balkenbrij??

zolang de zon niet uit je gat schijnt, draait de wereld niet om jou

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 12:42

brrrrrrrrrr nee vreselijk!!

Mijn schoonouders eten het graag. Ooit had mijn schoonvader nog een beetje balkenbrij over dus dat was voor de hond. Dat beste bessie at alleen de rozijnen er uit en liet de rest liggen......... Als de hond het al niet eet..... Haha!

gabyfedde

Berichten: 10304
Geregistreerd: 17-11-02
Woonplaats: De Bilt

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 12:45

LEKKER!
Wij eten het altijd met stroop erop. Alleen balkenbrij, geen brood oid.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 12:47

draumpje schreef:
even blont, wat is ook al weer balkenbrij??

Balkenbrij is worste-nat aangemaakt met boekwijtmeel waar je rozijnen en anijs aan toevoegd. Ipv worstenat kun je het ook maken van een uitgekookte varkenskop. Het hoofd-vlees moet daarna door de molen waarna je het met het vocht opkookt en aanaamkt met meel etc.

Sonja_vR
Berichten: 18941
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Almkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 14:17

mmm, nee, doe maar niet

zolang de zon niet uit je gat schijnt, draait de wereld niet om jou

vonneke

Berichten: 16999
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: N.B.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 17:34

nooit op maar zal best wel smaken
lust ook bloedworst

Twins, 10/08/2011. ♥

Vos, mijn held, B+34, L1+31, L2+26, M1+5...

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-04 18:32

Rozijnen in balkenbrij?

De balkenbrij die ik ken, komt op hetzelfde neer dan bloedworst: dus het binnenste van wat in de worst zit (zonder het velletje eromheen zeg maar)...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, dominiquew en 22 bezoekers