Chinees recept voor school

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Chinees recept voor school

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-04 15:31

We hebben het op school over China en nu moeten we een recept maken. Ik zou samen met een meisje chinese flensjes doen maar dan moeten we morgen spelen etc en mijn kop staat daar echt niet naar want morgen komt hier sneeuw als het goed is en als het niet sneeuwt wil ik ff op Thiemen rijden want die heeft anders weer 2 dagen niet gelopen en dan is hij gek...Maar goed dit boeit allemaal even niet.

Weet iemand van jullie een orgineel(dus niet komen met bami) Chinees recept? We hoeven het niet te maken maar we moeten opschrijven wat er allemaal in moet en hoe je het maken moet. Help! Het moet voor vrijdag al Scheve mond


Eva_vanO
Berichten: 304
Geregistreerd: 03-11-03
Woonplaats: Alphen a/d Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-04 17:36

Kleine Loempia's

100 gr. volkorentarwemeel
250 gr. rundergehakt
100 gr. garnaal
100 gr. witte kool
100 gr. taugé
1 stuk ui, gesnipperde
1 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde
2 tl. gemberpoeder
1 tl. ketoembar
1 tl. sambal oelek
1 stuk ei
Water, koud
Olie
Zout

Lekker met zoetzure saus.

Per persoon wordt op drie hapjes gerekend. In plaats van volkorentarwemeel kunt u ook rijstemeel of boekweitmeel gebruiken. In plaats van 1 eetlepel kikkoman-sojasaus kunt u ook 1 theelepel tamari gebruiken.

Klop het ei los. Doe het meel in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe het ei en een beetje koud water erin. Kneden tot er een zacht maar stevig deeg ontstaat en doe er zonodig nog wat water bij. Zet dit afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast. Laat het deeg hierna op kamertemperatuur komen en rol het uit tot een 5 mm dunne lap. Snijd het in 12 stukken en rol elk stuk uit tot een vel van 15 bij 15 cm.

Hak de garnalen fijn en snijd de kool fijn. Verhit olie in een pan en bak het gehakt, garnalen en ui in circa 5 minuten bruin. Doe de gemberpoeder, ketoembar, kool en taugé erbij en roerbak dit 3 minuten. Voeg hierna de kikkoman-sojasaus of tamari en sambal toe en breng het geheel op smaak met zout. Laat het nu goed afkoelen.

Leg de loempiavellen met één punt naar u toe en leg een beetje vulling boven de punt die naar u gericht is. Vouw de zijpunten naar het midden zodat ze elkaar net overlappen. Bevestig deze punten met wat water aan elkaar. Rol nu het deeglapje op beginnend met de punt die naar u toewijst en maak de punten vast met wat water. Laat de loempia's minstens 1 uur in de koelkast rusten. Frituur de loempia's in een matig hete olie goudbruin en laat ze goed uitlekken.

Zoiets? Verward

RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-04 18:20

Jaaaaaaa bedankt!!! ...Zo bedoelde ik ja!

Eva_vanO
Berichten: 304
Geregistreerd: 03-11-03
Woonplaats: Alphen a/d Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-04 21:17

Graag gedaan!

Gast739

Berichten: 3333
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Heppen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-04 11:45

Eiervloksoep (4 personen)

8dl kippenbouillon
1 lente-ui
1 ei
pale medium dry sherry
sesamolie
bindpapje

Breng de bouillon aan de kook.
Klop het ei los tot lichtgeel en voeg 1theelepel sherry toe.
Hak de lente-ui fijn.
Voeg op hoog vuur al roerend zoveel van het bindpapje toe tot de bouillon licht gebonden is.
Giet langzaam (dun straaltje) het ei bij de soep, al roerend met een garde.
Draai het vuur uit.
Voeg 1/4 theelepel sesamolie toe (niet koken!) en garneer met de lente ui.

Smakelijk

Spammen mag niet, dus klik niet op deze link om een kersvers forum te bekijken.
http://www.plaingoodhosting.com voor iedereen die hosting zoekt

RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-01-04 15:42

Marreke is dat een Chinees recept?

Gast739

Berichten: 3333
Geregistreerd: 06-10-03
Woonplaats: Heppen (Belgie)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-04 20:22

Ja, want ik heb het uit "Het Chinese kookboek".
Hoeveel recepten heb je nog nodig ? Knipoog

Spammen mag niet, dus klik niet op deze link om een kersvers forum te bekijken.
http://www.plaingoodhosting.com voor iedereen die hosting zoekt

RodeoGirl

Berichten: 2935
Geregistreerd: 24-04-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-04 12:53

Niks meer Tong uitsteken Ga het vanavond ff printen Knipoog


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie