Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Cyrilletje schreef:Pannetje met ongeveer 1,5 liter kippenbouillon op laag vuurtje warm houden. Uitje en teentje knoflook fijnsnipperen.
Flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan doen en de ui en knoflook op zacht vuur glazig laten worden (niet bruin laten worden). Risottorijst erbij doen (ca. 250 gram voor 3/4 personen) en even laten meebakken zodat de rijstkorrels gecoat worden door een laagje olie. Lepel er met een soeplepel bouillon bij tot het goed onder staat. Roer af en toe en laat zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen, dan lepel je er weer bouillon bij en wacht je weer tot het is opgenomen door de rijst. Dit herhaal te telkens tot de rijst gaar is. Duurt ongeveer 20 minuten. De rijst mag nog 'best nat' zijn zodra hij gaar is.
Dan op smaak brengen met wat versgemalen peper (eventueel zout, maar dit is meestal niet nodig doordat je bouillon gebruikt) en enkele lepels creme fraiche. 3 plakjes rookkaas fijnsnijden en erdoor laten smelten. Serveren met een lekkere salade en wat kip.
Heerlijk!