Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
karuna schreef:Die zijn dus lactose arm en niet lactose vrij helaas. Is een heel groot misverstand dat rondgaat. Voor mensen die een beetje kunnen verdragen wel te doen voor mensen die echt heel gevoelig zijn worden er als nog kotsziek van.
ankep schreef:@karuna,
ik weet niet of dit een variant is die je aanstaat, maar ik heb een kookboek waar nog in de oude taal geschreven wordt en daar staat het recept met frietvet (reddy achtige blokken) in plaats van Boter. ik zal m opzoeken en een foto plaatsen.
karuna schreef:Graag ben echt op zoek naar een goed recept. Mis het gewoon.
Lollieloes die preparaten zijn alleen geschikt voor lactose arm gebruik. Eigenlijk is de zogenaamde lactose vrije melk van koemelk gewone melk dat behandeld is met een dergelijk preparaat. Alleen bij echt lactose vrij doet een lichaam helemaal niks met welke vorm van lactose of de versies na omzetting.
Beretto schreef:Sinterklaas variant ziet er lekker uit.
Kom maar door met dat recept!!
leestmee schreef:ik gebruik de helft van deze ingrediënten en dan wel 1 ei, anders krijgen we het nooit op haha!!Miefje schreef:Hier ons recept:
-250g suiker
-100g cacaopoeder
-250g boter (roomboter)
-1 ei
-mariabescuitjes
Je smelt de boter in een pan, doet de cacao en suiker erbij.
Je breekt de koekjes alvast.
Je breekt het ei in een kopje, je doet er steeds een schep van het mengsel bij zodat het kan wennen (wel steeds roeren) en dat doe je er ook bij.
Je mengt de koekjes door het mengsel heen, bekleed een bakvorm met bakpapier (laat aan de randen een flink stuk over, dit heb je later nog nodig) en daar stort je het in.
Vouw nu het bakpapier aan de randen er over heen en druk het hard aan (erop leunen werkt het best, met twee handen).
Zet het een nachtje in de kelder/koelkast/ een paar uur in de vriezer en klaar is kees!
Echt de beste arretjesscake/kelderkook ter wereld, jammie
Recept opgeslagen. Bedankt!
Exitium schreef:ankep schreef:@karuna,
ik weet niet of dit een variant is die je aanstaat, maar ik heb een kookboek waar nog in de oude taal geschreven wordt en daar staat het recept met frietvet (reddy achtige blokken) in plaats van Boter. ik zal m opzoeken en een foto plaatsen.
Klopt, die blokken Diamant frituurvet zijn er perfect voor. Heb het recept van m'n oma thuis liggen, die zoek ik wel even op als ik van het weekend weer thuis ben
Beretto schreef:Ik maak hem zo:
100 gr pure chocolade en 100 gr melkchocolade smelten in 200 gr boter met een klein kopje espresso erdoor. 200 gr gezouten noten branden in droge koekenpan en hakken mixen met 200 gr biscuitjes en Door het gesmolten mengsel roeren. Ik maak dan altijd een soort worst in plastic folie en dan de koelkast in
WillBokkers schreef:Beretto schreef:Ik maak hem zo:
100 gr pure chocolade en 100 gr melkchocolade smelten in 200 gr boter met een klein kopje espresso erdoor. 200 gr gezouten noten branden in droge koekenpan en hakken mixen met 200 gr biscuitjes en Door het gesmolten mengsel roeren. Ik maak dan altijd een soort worst in plastic folie en dan de koelkast in
Kan je ipv espresso ook gewoon koffie er door heen mengen?
En wordt dit niet heel waterig?