Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
arabella2000 schreef:Veel kun je zelf doen.
Als tussendoortje heb ik vaak een bolletje leverworst (lidl, 0.8kh/100gr). Wat kaas of een bifiworstje.
Als lunch bv een salade met als dressing mayonaise met weinig kh. Of een blikje vis met mayo (en zilveruitjes en augurk van de plus /kesbeke(minder kh)
Al die producten die zeggen dat ze kh arm zijn zijn het vaak niet. Puur eten is dan het slimste.
Ipv spagetti kan bv slierten komkommer of courgette gebruikt worden. Ipv crackers gemalen lijnzaad met een beetje water op een bakpapierje 1 min in de magnetron.
MoniqueT schreef:Ik vraag me af wat de zin is van koolhydraten vermijden en dan juist wel vetten eten? Mayonaise als dressing? Leverworst als tussendoortje? Om af te vallen zal dat weinig zoden aan de dijk zetten. Toch?
MoniqueT schreef:Maar bevatten leverworst en mayonaise dan ook nog stoffen die gezond zijn? Of dienen ze puur als vulling om geen honger te krijgen? Het voelt voor mij zo tegenstrijdig om vet te eten als ik af wil vallen.
Ik ken trouwens de hele werking van koolhydraten en vetten en voor mij is koolhydraatarm eten dubbel effectief omdat ik dan minder insuline nodig heb (ook vetopslag!), maar vervangen door vetten lijkt me dan weer zo tegenstrijdig.
Citaat:Waar vervang je het dan door?
rien10 schreef:elenaMM77 schreef:ik moet het nog altijd een keer proberen.. maar jumbo heeft nu ook courgette en wortel spaghetti (dus geen pasta, puur courgette/wortel gesneden als spaghetti).. lijkt mij wel wat
Gewoon een courgette zelf snijden. That's it. De rest is duurmakerij
gribaldi schreef:elenaMM77, via Ali kosten die dingen hooguit een euro of 3. Aanrader kan ik je vertellen hoor
Werkt perfect!
MoniqueT schreef:Maar bevatten leverworst en mayonaise dan ook nog stoffen die gezond zijn? Of dienen ze puur als vulling om geen honger te krijgen? Het voelt voor mij zo tegenstrijdig om vet te eten als ik af wil vallen.
Ik ken trouwens de hele werking van koolhydraten en vetten en voor mij is koolhydraatarm eten dubbel effectief omdat ik dan minder insuline nodig heb (ook vetopslag!), maar vervangen door vetten lijkt me dan weer zo tegenstrijdig.