Ik ben er ook uit! Ga lekker twee dagen uitgebreid koken. Eerste kerstdag is altijd lastig omdat mijn broer en zijn vriendin niet zulke hele makkelijke eters zijn en in ieder geval geen vis lusten. Om deze reden hebben wij ook altijd twee hoofdgerechten. Plus, we zijn allemaal grote eters
De amuses eten wij eigenlijk altijd vrij vroeg voor het diner. En daarna alle tijd voor de rest van de gangen
Eerste Kerstdag
Amuses
- Kaas-/champignonkroketje
- Crostini met mosterd, biefstukworst, augurk en een gepocheerd kwarteleitje
- Glaasje hammousse
Voorgerecht
- Enkele plakjes eendenborst met rode wijnsaus
Soep
- Franse uiensoep met zelfgemaakte kaascroutons
Hoofdgerecht
- Varkenshaas met Provençaalse kruidenkorst en appel-uien saus
- Chateau Briand met roompate en croutons
Bijgerechten
- Stoofpeertjes
- Harico verts met ontbijtspek
- Romige aardappelgratin
Dessert
- Tony’s Salted Caramel Chocoladepotjes
Tweede Kerstdag
Amuses
- Vijgen uit de oven met gorgonzolamousse en honing
- Eendenborst-frambozenrolletjes
- Coquille met salieboter
Voorgerecht
- Garnalen in whiskey roomsaus uit de oven
Soep
- Wildbouillon
Hoofdgerecht
- Coq au vin blanc
- Hertenbiefstuk met cognacsaus en paddenstoelen
Bijgerechten
- Geglaceerde wortels met honing en tijm
- Cheesy leeks á la Jamie
- Romige aardappelgratin
- Stoofpeertjes
Dessert
- Eton Mess met frambozencoulis
Voor de liefhebbers heb ik wel receptjes