Oma's succes-recept met witlof

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Oma's succes-recept met witlof

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-04 19:34

Vroeger luste ik geen witlof. Wij aten dat altijd heel vies, ik vond er niks aan.
Maar als ik bij mijn oma at, dan aten wij samen altijd verstopte lof.
En dat vond ik me toch een partij lekker.

Dit is al een tijd geleden, ik vind witlof nu heeeerlijk, op alle manieren.
Maar dit is toch wel de topper hoor!!
We hebben er net even lekker van gegeten.

Ik kook kleine stronkjes witlof (of halve) alvast beetgaar. Dit doe ik altijd 's middags al, dan kunnen ze de hele middag uitlekken, want er blijft veel vocht in zitten.
Dan wikkel ik ze in ham en kaas en daaromheen doe ik een plakje bladerdeeg.
Dan een half uur/ drie kwartier in de oven tot het mooi bruin is..... en smullen maar!


Carlaa

Berichten: 2863
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Zuidoost Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-04 21:05

Precies, heerlijk!
Rauwe witlof door een salade is ook heerlijk hoor! Gewoon lekker ijsbergsla, tomaatje, komkommertje, lekker wat mais, 3 lekkere gekookte eitjes snipperen en wat witlof... Heerlijk...

Flutterby

Berichten: 8126
Geregistreerd: 25-09-03
Woonplaats: Etten-Leur

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-04 17:28

Precies !!! Lachen

Sunny-power tussen de paarden
dressuur L1, springen B & SGW B

carien

Berichten: 750
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: hutje op de hei

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-04 17:30

Ik krijg honger!!

HET MAANLICHT?!
IK WEET NIET.....

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-04 23:55

Ik kende het wel met ham en kaas, maar nog niet in een bladerdeeg jasje. Klinkt lekker en ook heel feestelijk. Ik ga het zeker eens proberen!

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Dioxide

Berichten: 6303
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: Brabo in Zuid-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-04 08:32

Witlof is op geen een manier lekker Knipoog
Wij hebben het gisteren nog gegeten, maar sla mij maar over..

// Sir Hendrik - Russische olietanker op pootjes //

Chocopasta

Berichten: 16009
Geregistreerd: 18-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 14:44

Dioxide schreef:
Witlof is op geen een manier lekker Knipoog
Wij hebben het gisteren nog gegeten, maar sla mij maar over..


100 % mee eens!! Haha!

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (Belgi├ź) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 15:21

Hmm, klinkt wel goed...

Ik maak meestal witlof met ham en een kaassausje...
Gekookte witlof in een plakje ham rollen... b├ęchamelsaus maken en daar kaas bijvoegen en over de witlof mikken... eventjes laten gratineren in de oven et voila...

Maar ik ga het zo ook eens proberen, minder werk en misschien zelfs even lekker Haha!

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 15:23

ook erg lekker is witlof smoren in wat boter met een scheutje sinaasappelsap en wat tijm

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-04 16:02

Dat is ook een lekkere Lielle! Ik roerbak witlof ook wel eens in wat boter met een flinke schep suiker. Suiker een beetje laten caramelliseren....
De eerste keer leek het me niks, maar het is een lekkere combi dat bittere en het zoete.

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-04 16:05

Je eerste recept, beetje boursin er bij doen!
Heeeerlijk!
Dat doet mijn mama altijd, anders aten we het niet Lachen

:evaw:

Yavanna

Berichten: 1659
Geregistreerd: 11-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-04 08:25

Witlof koken tot het gaar is, aardappelen koken tot ze gaar zijn, en dan aardappelpuree maken. Shoarma vlees bakken. Dan een grote ovenschaal, eerst de witlof inleggen, daarop de aardappelpuree, zodat de witlof bedekt is, daaroverheen de shoarma, laagje kaas, laagje ham, overstrooien met paneermeel en 10m in in de oven op 200 graden. Yammie, yammie OK dan!

Dag Ro, geniet ervan in Duitsland. You're always on my mind.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker