Rode biet?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Rode biet?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-04 15:38

Ik heb nog een flink aantal rode bieten. We eten er wel eens stamppot van, salade met een appeltje en/of wat witlof of op ouderwetse manier gekookt.

Maar ik wilde er wel eens wat anders. Hoe maken jullie rode biet klaar?
Mag verse zijn, maar ook wel een recept met biet uit een pot. (komt op het zelfde neer)


Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-04 16:14

Ik vind het erg lekker met een gesnipperd uitje en spekjes erdoor en dan het allerliefst met gebakken aardappeltjes.
Maar helaas eet Dick het niet (dat is echt het enige dat ik er met geen stok ingeslagen krijg, valt bij hem onder de categorie varkensvoer Verward ) en maak ik het dus nooit...

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-01-04 17:00

Sonja, eet je het dan warm of koud?

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-04 17:10

Kan allebei. Kan nog steeds niet kiezen wat het lekkerst is!

Nerwen

Berichten: 15478
Geregistreerd: 02-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-01-04 17:45

Rode biet met appeltjes. Ik lust het niet, maar m'n moeder wel en die eet het dan zou, warm.

Banjer
BNB Redactielid, Correspondent

Berichten: 29520
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Bijna ergens anders

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-01-04 22:25

ik eet zelf altijd "Koude Kroten Salade".....

je neemt een bakje gekookte en geraspte krootjes bij AH vandaan, een bakje eiersalade, augurkjes, evt. zilveruitjes, extra tubetje mayonaise (euroshopper zaanse mayo is het lekkerst... Haha!), evt. nog 1 of 2 eieren extra koken (redelijk hard).....

Alles in een bak gooien, goed roeren tot er een lekker smeuig geheel ontstaat... en smullen maar!!

Smakelijk!!! Vork

Zumba instructor :D
Als er in de hemel geen chocolade is, ga ik er niet naar toe!

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 07:29

Pot bieten warmen met een flinke lepel mosterd erdoor. Vingers aflikken

De combinatie biet - rauwe ui (gesnipperd) vind ik ook lekker.

Voor de vega is biet met witte bonen OK dan!
En dan bijv. kerrierijst erbij en kropsla.

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

jacqueline

Berichten: 5546
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 11:39

Ik heb altijd verse bieten.....ik lust het niet uit een pot
Ik rasp de biet altijd dan doe ik er wat azijn in en dan warm maken en tot slot nog een uitje er doorheen.........mjamie, lekker met aardappen, en een speklapje.....en vooral dikke jus Vingers aflikken

Monster

Berichten: 9513
Geregistreerd: 04-01-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 12:41

m`n moeder heeft altijd zo`n apperaat, dat ze die bieten dus in plakkies krijgt, beetje opwarmen, en dan vinden wij het heeeeeeerlijk!!!

zo, en dan nu tijd voor een wijntje..

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR

Berichten: 68890
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 17:50

Russische Borsjt van maken Lachen. Erg lekker Lachen.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+6, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 23:21

Receppie, Apple? Haha!

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR

Berichten: 68890
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 23:32

Mijn recept komt uit Kookschrift 2 van Joop Braakhekke (met wat persoonlijke aanpassingen).

Belangrijkste is rode biet. Verder maakt het niet uit wat je erin gooit. Witte kool is altijd ok, preitje, uitje, winterwortel. Voor de niet vego's: rundvlees, spekblokjes, rookworst.
Schijnt zelfs nog mogelijk te zijn er kip in te gooien.

Het is zo'n soort Russische plattelandssoep waar gewoon alles wat er op dat moment op het land groeide ingegooid werd.

Tips:
- peper toevoegen
- deel van de bietjes achterhouden, fijn raspen en mengen met wat azijn. Daarna toevoegen aan de soep. Krijg je hele mooie rode soep van Lachen.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+6, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-04 23:43

Eehh... aan de paarden voeren Haha! !
Sorry, rode bietjes is samen met rode kool, het enige wat ik nog niet uit beleefdheid eet *brr Misselijk * !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-04 12:14

Sterre, daar zijn we mee gestopt. Aangezien al onze paarden witte neuzen hebben..... En na zo'n biet bijzonder voor *** liepen met een roze neus.
De geit mag er af en toe wel eentje hebben, die heeft dan bijna tot aan haar ogen een roze kop Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers