Hoe maak ik stoofperen?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Honeybee

Berichten: 8904
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Hoe maak ik stoofperen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-04 17:56

Ik weet inmiddels wel dat er vele manieren zijn om stoofperen klaar te maken.
Ik weet inmiddels ook dat de een er wijn ofzo doorheen mikt om de peren rood te krijgen, maar dat een ander gewoon roodkokers koopt en alleen kaneel en suiker? toevoegd?

Kortom.. ik heb in ieder geval nog nooit in mijn leven stoofperen klaar gemaakt en ben op zoek naar hulp, want ik heb zin in stoofperen! Lachen
Aangezien ik een echte ramp in de keuken ben is een zeer duidelijke beschrijving wel voor mij aanbevolen.

Ofwel.. ik kan nog geen ei koken.


Eline

Berichten: 73118
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 17:59

Peertjes (st remy bijv) schillen, op laag vuur laten koken totdat ze zacht zijn.

Wij doen er rode siroop bij, als het open is klein scheutje wijn, donkere basterdsuiker en kaneel.

Honeybee

Berichten: 8904
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-04 18:04

Kun je me ook de hoeveelheden erbij vertellen? Wat is rode siroop? En wat bedoel je met: Als het open is?

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (Belgiƫ) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 18:09


Stoofperen


In dat topic staan ook een paar tips die je kan gebruiken...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-04 21:39

Ik maak stoofperen op verschillende manieren..
Met mijn eigen hoeveelheden...

Zo ie zo snij ik ze altijd in partjes *in 4 delen dus*.. ik zet ze onder water en giet er een zooi wijn bij *lekkere zoete droge wijn bij voorkeur*.. gooi er een kaneel stokje bij en een zooi suiker *of zoetstof* kruidnageltjes erbij.. en gembersiroop..
2 tot 3 uurtjes laten stoven en dan zijn ze heerlijk..
Anders veeeeel sneller en makkelijker..
Weer schillen en in partjes.. water erbij, wijn erbij, suiker erbij, kaneel erbij en klaar ben je Haha! lekker laten stoven 2 tot 3 uur en heerlijke stoofpeertjes!

Doe er genoeg suiker bij zodat ze lekker zoet zijn..l

Allerliefste Kasper en Mick, Ik zal jullie NOOIT vergeten


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Nadia_, Killyenn, MZorro, Resistance en 54 bezoekers