IcePrincess schreef:stierenballensoep ... krijg ik die kom soep voor mijn neus: gewoon een normaal helder soepje met daaron een grote bal gewikkeld in een grote 'noodle'...
In Oostenrijk hebben ze gewoon Knödelsuppe en voor zover ik weet zitten daar geen stierenballen in, maar je weet nooit. Meestal is het gewoon een bal meel met vlees erin (of niet). Maar dat is dus een heel normaal gerecht. Je hebt die Knödeln ook met lever erin dacht ik, maar meestal is het gewoon een bal meel in je soep.
Het raarste wat ik ooit heb gegeten... Hmm, ik heb gegeten: inktvis, mosselen, oesters, kreeft en krab, ganzenlever, hertenbiefstuk, struisvogelbiefstuk, rundertong, slakken, lever (kip, rund, varken en kalf), niertjes, kippenmaagjes, zwezerik (wat dat precies is weet ik niet, volgens mij een klier, zit bij het hart en in de nek), balkenbrij, kikkerbilletjes en vast nog wel meer maar kom er zo snel niet op. Vind de meeste dingen over het algemeen lekker. Lever en niertjes niet zo (ganzenelever wel! heeerlijk!) balkenbrij ook niet super, maar de rest vind ik echt hartstikke lekker! Vind de meeste dingen ook niet echt 'raar'. Heel veel van jullie schrijven nl inktvisringen en oesters enzo, maar dat vind ik echt geen rare dingen! Maarja, wel als het het raarste is wat je hebt gegeten natuurlijk als je verder alleen maar kip rund varken eet. Tegenwoordig kun je zoveel beesten kopen in een normale supermarkt.
Heb nog nooit hersenen of insecten ofzo gegeten. Daar heb ik ook niet echt behoefte aan. Maar dat zou ik best raar vinden om te eten, rest vind ik vrij normaal..
Heb trouwens ook een keer hart gegeten(rund) en dat is een spier dus smaakte gewoon een beetje als iets taaie biefstuk!
Ik ben niet zo heel erg moeilijk met eten. Sta er best voor open om dingen te proberen. Hond zou ik denk ik niet doen of kat, paard heb ik overigens geen probleem mee. Ik zou het iig proberen en als ik het niet lekker vind neem ik het niet nog een keer
Ik heb wel afgelopenjaar op wintersport in Frankrijk 'Andouillette' gegeten. Op aanraden van een Fransman die zei dat dat een lekker worstje was. Ik dacht aan een knakworst of iets dergelijks maar het was iets van gemalen orgaanvlees ofzo. Het stonk echt enorm, zat al te kokken boven mijn bord van de geur. Daar heb ik dus ook geen hap van genomen, was bang dat ik zou gaan kotsen. Eet dat dus never nooit in Frankrijk! (als ik eraan denk, ruik ik het weer en krijg weer kokneigingen... )
Laatst bijgewerkt door Dorée op 08-02-04 01:56, in het totaal 1 keer bewerkt