rosbief

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Caira
Berichten: 26065
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

rosbief

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-03 10:44

Wie weet er een lekker recept voor een stuk rosbief uit de oven?

Angelique18

Berichten: 3599
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: Naast de efteling

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 14:14

600-750 gram Rosbief
60-75 g. boter of margarine
Zout, peper
Worcestersaus

Dep het vlees goed droog. Laat de boter in een braadpan heet en bruin worden.
Schroei t vlees rondom dicht in de hete boter.
Strooi er zout en peper overheen.. Leg de deksel op de pan en temper t vuur iets.
Maar niet teveel.
Laat het vlees rondom bruin braden, keer het regelmatig en bedruip het met het braadvocht.
Temper het vuur halverwege de braadtijd nog wat meer.
Reken op een totale braadtijd van 20-35 min.
Haal het vlees uit de pan en laat het , op de snijplank, enkele min. staan.
Roer het aanbaksel in de pan los met 1-2 dl. water en laat deze jus even koken.
Voeg er naar smaak nog wat zout, peper en enkele druppels worcestersaus aan toe.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132051
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-03 15:13

Dat klinkt goed, Angelique ! Vingers aflikken
Ik maak rosbief meestal in de oven klaar.
Eerst even aanbraden in de braadpan zodat er een mooi goudbruin korstje op komt, en daarna nog een half uurtje in een met alumiumfolie afgedekte braadslede.

Wil je er een lekker sausje bij ?
Bak in een pan wat champignons en bospaddestoelen.
Neem dan een pot fond (de vleesfond van AH is prima !), doe die bij de paddo's en dan tot de helft inkoken.
Neem er de tijd voor, een half uurtje laten "trekken" is precies goed.
Je kunt er nog wat kruiden (bolletjes hele peper ed.) aan toevoegen.
Als de saus ingekookt is, dan doe je er wat koksroom bij.
Evt. nog een scheutje rode wijn of port.

Eet smakelijk !

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 00:48

Rosbief goed aanbraden rondom, peper en zout erover.
Afblussen met witte wijn. Uienringen, paar teentjes knoflook, laurier, kruidnagel, en blikje tomatenpuree toevoegen. Zelf doe ik er meestal ook nog wat thijm, mosterd en een drupje wijnazijn bij.
Als het vlees gaar is even op een plank laten liggen.
Braadvocht zeven en daarna in laten koken tot de gewenste hoeveelheid.
Op smaak brengen met waar je zelf van houdt (varieert hier van Tabasco tot sinaasappelsap).
Eventueel binden met maïzena.

Bijtgare groente, aardappelkroketjes of puree erbij en smullen maar Vingers aflikken

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132051
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-12-03 10:37

Marreke, je bent een waardevolle aanvulling op Voedertijd *LOL*
't Is pas half tien, en het water loopt me nu al door de mond Vingers aflikken