Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Karin schreef:Er zit nog wel meer in boter, al kan ik niet ineens opdreunen wat allemaal (misschien dat Sjakie het kan uitleggen). En al was het alleen vet, je hebt ook nog verzadigde en onverzadigde vetten. En van beide heeft je lichaam dagelijks een bepaalde hoeveelheid nodig om goed te kunnen functioneren. Vet is niet alleen slecht en dikmakend.
sjakie schreef:In margarine en halvarine zit vitamine A en D toegevoegd. Beide essentiele voedingsstoffen. Margarine bevat voor +/- 80 % vet (kan zowel plantaardig als dierlijk zijn) en de rest is meestal water en wat overige "rotzooi".
Halvarine bevat 40% vet (meestal plantaardig) en rest is grotendeels water (50%) en overige zuts. Het grote water gehalte maakt het tevens ongeschikt om te bakken vanwege het verhoogde gehalte aan emulgeer- en verdikkingsmiddelen. (en het spettert als een tierelier )
Roomboter bevat 80% vet en bevat van nature vitamine A en D, maar heeft voornamelijk verzadigd vet.