Ik wil vanavond graag bulgur eten, en had nog een zak bulgur van brandwijk liggen. Ik keek net op de verpakking en zie daar staan dat ik het eerst 8 uur moet weken in water en daarna nog 1 tot 2 uur koken. Ik heb het net snel in het water gegooid en wil het in een snelkookpan koken. Maar er stond me iets van bij dat bulgur juist maar een minuut of 10 gekookt hoeft te worden, dat vind ik ook op internet.
Is er iemand die mij kan helpen voordat ik zo bulgur-pap heb gekookt of nog hele harde bulgur heb? Weet iemand of ik deze bulgur moet weken of nu snel uit het water moet halen?
Selka
Berichten: 8460
Geregistreerd: 15-10-09
Geplaatst: 03-02-14 16:21
Huh bulgur weken?? De bulgur die ik koop bij de AH kan ik gewoon zo "koken". Je weegt de bulgur gooit er 1,5 keer het gewicht aan water bij (kokend waterl)- even laten staan en tadaa eten maar
Ziet het er ook gek uit? Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat je bulgur zo lang kunt weken.
Edit: ook op het Marokko forum gebruiken ze mijn methode
Laatst bijgewerkt door Selka op 03-02-14 16:25, in het totaal 1 keer bewerkt
Dat zou best wel eens kunnen phormicola, het komt bij de biologische winkel vandaan, maar het staat er niet echt op.
daffieduck83
Berichten: 1812
Geregistreerd: 10-10-06
Woonplaats: Gouda
Geplaatst: 03-02-14 16:31
Bij Couscous weet ik dat je 2 soorten hebt, een voorbewerkte waar idd alleen nog warm water bij moet en een die nog helemaal moet garen en weken. Misschien is dat bij Bulgur ook zo?
Brainless
Berichten: 30392
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen
Geplaatst: 03-02-14 16:31
Meestal is bulgur al voorgekookt (en weer gedroogd) als je hem koopt. De onbewerkte versie moet je wel meerdere uren laten wellen/koken.
Ah, dan laat ik hem maar lekker even in het water staan en mag hij zo nog een poosje in de snelkookpan op. Hopelijk wordt het nog wat ook al heeft het geen 8 uur geweekt dan
Oeps, haha, 2 uur in een snelkookpan was toch iets teveel van het goede Het was ehm... behoorlijk zacht. Maar wel lekker Volgende keer alleen iets korter.