Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Magrathea schreef:Allemaal hetzelfde, komt allemaal van een koe, in veel gevallen vetgemest in een mini hokje
Dit soort vlees komt veelal van oude melkkoeien af, die lopen nog altijd in een ligboxen stal (waar ze heerlijk kunnen lopen) en de meesten komen ook nog eens een uur of 8 in de wei. Dieren hebben het in veel gevallen veel beter dan menig paard in het westen van het land.. Magrathea schreef:Allemaal hetzelfde, komt allemaal van een koe, in veel gevallen vetgemest in een mini hokje
chanicha schreef:Rundvlees komt van vleeskoeien, melkkoeien zit weinig vlees aan door de melkproductie. Ik ben ook bijna geboren in de slagerij bij mijn vader en ik vind sucade het lekkerst om te sudderen maar je moet ze wel de tijd geven om lekker zacht te worden. Kookboeken kan je in de kliko gooien, die denken dat het met anderhalf uur klaar is.
Citaat:Het vlees dat in de supermarkten ligt komt van de melkkoeien af, die worden na het melken ook gewoon geslacht. Dit vlees komt veelal terecht in gehakt (in de supermarkt) en voor draadjesvlees. De echt magere melkkoeien worden worstkoeien genoemd en die komen dus ook in worst en gehakt terecht. Als het rundvlees in de supermarkt van vleeskoeien af zou komen dan was de prijs ook veel hoger geweest.
Arrabel schreef:Citaat:Het vlees dat in de supermarkten ligt komt van de melkkoeien af, die worden na het melken ook gewoon geslacht. Dit vlees komt veelal terecht in gehakt (in de supermarkt) en voor draadjesvlees. De echt magere melkkoeien worden worstkoeien genoemd en die komen dus ook in worst en gehakt terecht. Als het rundvlees in de supermarkt van vleeskoeien af zou komen dan was de prijs ook veel hoger geweest.
Is het dan zo dat al het rundervlees in de supermarkt van melkkoeien af komt?
Gaat al het vlees van de vleeskoeien naar (ambachtelijke) slagers?
Rytir schreef:Citaat:Goede vraag waarvan ik het antwoord me van de week ook al afvroeg.
Haha, ook toevallig door een reclameblaadjeBedankt voor de antwoorden! Het vlees is dus eigenlijk bijna hetzelfde qua structuur?
, ik was bij het vrieshuis wat vlees aan het pakken om mee te nemen. En het bleek dat we naast 2 pakjes rosbief alleen nog riblap, runderlap, sucadelap en soepvlees hadden liggen. Was me nog niet eerder opgevallen dat er zoveel soorten bijzaten.
we hebben ze pas een jaar daar liggen dus hoezo wat kippig.