Bokt.nl • Borstplaat mislukt elke keer
Pagina 1 van de 1

Borstplaat mislukt elke keer

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-12-03 14:43
door Yootha
Elke keer wordt het niet stroperig en taai. Wie weet hoe dit kan? Heb nu al een bord vol borstplaat omdat het uit de vormpjes stroomt. Verdrietig

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-12-03 15:36
door Elles
In de laatste Allerhande (van Appie Heijn Knipoog) staat een recept voor borstplaat. Misschien heb je daar wat aan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-12-03 16:41
door Lielle
langer laten koken, dan is nl nog niet al het water verdampt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-12-03 17:17
door Annetje
wat is dat dan?

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-12-03 17:18
door angelfire
Wat is het recept?
Wil het ook nog wel een keer maken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-12-03 20:50
door Wmijn
Hier staat een recept voor borstplaat. Zoek even op borstplaat en je vindt er zo meer. Heb helaas geen beproeft recept Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 14:24
door Anoniem
Yootha schreef:
Elke keer wordt het niet stroperig en taai. Wie weet hoe dit kan? Heb nu al een bord vol borstplaat omdat het uit de vormpjes stroomt. Verdrietig


Ik denk dat je het dan langer en/of zachter moet laten pruttelen, dan wordt het vanzelf dikker. Rustig laten inkoken, dus met heeeeel veel geduld..... Tong uitsteken
Ik lust trouwens ook mislukte borstplaat, dus als je in de buurt komt....

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 16:37
door Yootha
Mijn vader heeft het maar afgemaakt. Het is alleen nu wel heel erg hard geworden. Je kunt het niet bijten, maar moet het echt zuigen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 18:54
door Tartuffo
Is ook lekker.....
Mijn vriend deed een keer speculaas maken maar die werd niet bruin.
Wist hij veel dat die bruin wordt al ie afkoelt.. resultaat... we konden elkaar de kop inslaan met speculaas die had ie gewoon om bruin te laten worden een half uur langer in de over gelaten hahahaha......

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 19:03
door Acilon
een wat?? hemeltje, wij belgen zijn echt wel barbaren op het vlak van lekkernijen...

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 19:06
door Lennon
Neu, wij zijn geen barbaren op het vlak van lekkernijen... Wij hebben gewoon andere lekkernijen die de Nederlanders niet kennen... en omgekeerd dan, want ik vraag me dus ook al de hele sinterklaasperiode af wat taai-taai en borstplaat nu in hemelsnaam zijn en hoe ze smaken...

Als iemand zich geroepen voelt een stuk langs te brengen, altijd welkom Knipoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 20:14
door Anoniem
*LOL* Volgend jaar een internationale Sinterklaas-smul-meeting dan maar?

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 20:47
door sl0wm0ti0n
Sonja schreef:
:)) Volgend jaar een internationale Sinterklaas-smul-meeting dan maar?


Goed idee Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 20:50
door Lennon
Count me in Haha!
(weet ik eindelijk wat die dingen allemaal zijn en hoe ze smaken... )
-->begint nu al diep te denken over een bijdrage in het lekkers wat Belgiƫ wel heeft voor Sinterklaas en Nederland niet...

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 21:15
door Feetje
Ik wil ook komen Tong uitsteken

Ik ga meteen de Allerhande nog eens zoeken.
Jullie hebben het altijd over Borstplaat, nu wil ik wel weten hoe het smaakt

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-12-03 22:52
door greetje
Yootha schreef:
Mijn vader heeft het maar afgemaakt. Het is alleen nu wel heel erg hard geworden. Je kunt het niet bijten, maar moet het echt zuigen.


Ja smaak is prima Yootha maar je had er een hamer bij moeten leveren Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-12-03 11:38
door maudy
te weinig room gebruikt?

Ga anders eens naar een banketbakker en vraag naar een borstplaat recept!

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-12-03 11:43
door maudy
trouwens het gaat heel precies met de temperatuur, dus misschien is die te hoog geweest? De massa mag niet warmer worden dan 92 graden Reamur. (hier heb je wel een speciale thermometer voor nodig, dus even naar de kookwinkel!)

Poging 2?

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-12-03 16:09
door Yootha
We gaan het van het weekend denk ik nog maar eens proberen. Maar 92 graden, dus dan mag het net niet koken? En ik had er 1 dl room ingedaan.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-03 09:07
door maudy
ehhh die 92 graden is in Reamur, hoeveel dat in Celcius zou ik niet weten. IIG wel hoger dan 100 graden celcius, want suiker is heter dan water als het kookt.
Ik zal eens kijken of ik het kan omrekenen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-03 09:59
door Wmijn
Ik heb het even omgerekend (of ja, heb het een programmatje latern doen Knipoog ):
92 degree Reaumur = 115 degree Celsius

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-12-03 10:38
door maudy
oh kijk daar kom je al een heel eind mee! Ik zou als ik jou was toch even naar een kookwinkel gaan en zo'n Reamur thermometer halen. Als je de massa namelijk tot 93 graden Reamur verwarmt, (dus maar 1 graadje verschil) wordt het inderdaad keihard. het luistert heel erg nauw!

Ben benieuwd, het moet toch ooit lukken!!! Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-03 10:41
door lieke2
volgens onze 'lokale' kok, kun je borstplaat het beste hard laten worden in de oven, op de allerlaagste stand...
klopt dit? ik het het laatst de hele nacht op het aanrecht laten staan, maar het werd maar niet hard!
(overigens zo ook goed te eten)

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-03 01:48
door Renske_
mijn oma maakte altijd superlekkere borstplaat! echt heeeeeerlijk!!

heb helaas het recept niet, en kan het haar ook niet vragen
ze is namelijk heel erg dement aan het worden, verstopte al haar recepten en andere dingen, zo hebben we tussen het linegoed een handgeschreven receptenboekje, met haar eigen recepten erin teruggevonden en een envelop met 900 euro

5 nieuw bestelde vloerkleden op de zolder, en ze heeft overal vloerbedekking dus geen kleden nodig

en ze herkent me meestal niet meer, ze is nu opgenomen in een verzorgingstehuis, en we zijn haar spullen nu aan t opruimen(alweer envelop met 600 euro tegengekomen, waarom ze dat verstopte??) maar nog geen recept voor borstplaat, helaas!

echt zo lekker is dat!