Borstplaat mislukt elke keer

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yootha

Berichten: 6453
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Borstplaat mislukt elke keer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-03 14:43

Elke keer wordt het niet stroperig en taai. Wie weet hoe dit kan? Heb nu al een bord vol borstplaat omdat het uit de vormpjes stroomt. Verdrietig


Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 15:36

In de laatste Allerhande (van Appie Heijn Knipoog) staat een recept voor borstplaat. Misschien heb je daar wat aan?

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 16:41

langer laten koken, dan is nl nog niet al het water verdampt.

Annetje

Berichten: 24291
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 17:17

wat is dat dan?

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 17:18

Wat is het recept?
Wil het ook nog wel een keer maken.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 20:50

Hier staat een recept voor borstplaat. Zoek even op borstplaat en je vindt er zo meer. Heb helaas geen beproeft recept Lachen

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 14:24

Yootha schreef:
Elke keer wordt het niet stroperig en taai. Wie weet hoe dit kan? Heb nu al een bord vol borstplaat omdat het uit de vormpjes stroomt. Verdrietig


Ik denk dat je het dan langer en/of zachter moet laten pruttelen, dan wordt het vanzelf dikker. Rustig laten inkoken, dus met heeeeel veel geduld..... Tong uitsteken
Ik lust trouwens ook mislukte borstplaat, dus als je in de buurt komt....

Yootha

Berichten: 6453
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-03 16:37

Mijn vader heeft het maar afgemaakt. Het is alleen nu wel heel erg hard geworden. Je kunt het niet bijten, maar moet het echt zuigen.

Tartuffo

Berichten: 1630
Geregistreerd: 30-06-03
Woonplaats: Hier aan de kust....

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 18:54

Is ook lekker.....
Mijn vriend deed een keer speculaas maken maar die werd niet bruin.
Wist hij veel dat die bruin wordt al ie afkoelt.. resultaat... we konden elkaar de kop inslaan met speculaas die had ie gewoon om bruin te laten worden een half uur langer in de over gelaten hahahaha......

** Als je de beste zitplaats in huis wilt, zul je de kat moeten verplaatsen **
** Pas heeft iemand mij een schattig katje gegeven.... en het katje is van mening dat iemand mij aan hem heeft gegeven **

Acilon

Berichten: 1195
Geregistreerd: 14-04-03
Woonplaats: Adegem-oost vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 19:03

een wat?? hemeltje, wij belgen zijn echt wel barbaren op het vlak van lekkernijen...

sjalalaaaaa

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 19:06

Neu, wij zijn geen barbaren op het vlak van lekkernijen... Wij hebben gewoon andere lekkernijen die de Nederlanders niet kennen... en omgekeerd dan, want ik vraag me dus ook al de hele sinterklaasperiode af wat taai-taai en borstplaat nu in hemelsnaam zijn en hoe ze smaken...

Als iemand zich geroepen voelt een stuk langs te brengen, altijd welkom Knipoog

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 20:14

*LOL* Volgend jaar een internationale Sinterklaas-smul-meeting dan maar?

sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 20:47

Sonja schreef:
:)) Volgend jaar een internationale Sinterklaas-smul-meeting dan maar?


Goed idee Haha!

"What we call human nature, is actually human habit.."

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 20:50

Count me in Haha!
(weet ik eindelijk wat die dingen allemaal zijn en hoe ze smaken... )
-->begint nu al diep te denken over een bijdrage in het lekkers wat België wel heeft voor Sinterklaas en Nederland niet...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Feetje

Berichten: 11126
Geregistreerd: 08-12-02
Woonplaats: Het zonnige zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 21:15

Ik wil ook komen Tong uitsteken

Ik ga meteen de Allerhande nog eens zoeken.
Jullie hebben het altijd over Borstplaat, nu wil ik wel weten hoe het smaakt

Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht ;)

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 22:52

Yootha schreef:
Mijn vader heeft het maar afgemaakt. Het is alleen nu wel heel erg hard geworden. Je kunt het niet bijten, maar moet het echt zuigen.


Ja smaak is prima Yootha maar je had er een hamer bij moeten leveren Haha!

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 11:38

te weinig room gebruikt?

Ga anders eens naar een banketbakker en vraag naar een borstplaat recept!

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-03 11:43

trouwens het gaat heel precies met de temperatuur, dus misschien is die te hoog geweest? De massa mag niet warmer worden dan 92 graden Reamur. (hier heb je wel een speciale thermometer voor nodig, dus even naar de kookwinkel!)

Poging 2?

Yootha

Berichten: 6453
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-03 16:09

We gaan het van het weekend denk ik nog maar eens proberen. Maar 92 graden, dus dan mag het net niet koken? En ik had er 1 dl room ingedaan.

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 09:07

ehhh die 92 graden is in Reamur, hoeveel dat in Celcius zou ik niet weten. IIG wel hoger dan 100 graden celcius, want suiker is heter dan water als het kookt.
Ik zal eens kijken of ik het kan omrekenen.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 09:59

Ik heb het even omgerekend (of ja, heb het een programmatje latern doen Knipoog ):
92 degree Reaumur = 115 degree Celsius

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-03 10:38

oh kijk daar kom je al een heel eind mee! Ik zou als ik jou was toch even naar een kookwinkel gaan en zo'n Reamur thermometer halen. Als je de massa namelijk tot 93 graden Reamur verwarmt, (dus maar 1 graadje verschil) wordt het inderdaad keihard. het luistert heel erg nauw!

Ben benieuwd, het moet toch ooit lukken!!! Vingers aflikken

lieke2
Berichten: 1538
Geregistreerd: 12-12-02
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-03 10:41

volgens onze 'lokale' kok, kun je borstplaat het beste hard laten worden in de oven, op de allerlaagste stand...
klopt dit? ik het het laatst de hele nacht op het aanrecht laten staan, maar het werd maar niet hard!
(overigens zo ook goed te eten)

Vandaag is morgen voorbij....

Als je veel doet, kan je veel doen
Als je niks doet, doe je vaak niks

Tijd om te leren/werken? Ban jezelf!

Renske_

Berichten: 20547
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-03 01:48

mijn oma maakte altijd superlekkere borstplaat! echt heeeeeerlijk!!

heb helaas het recept niet, en kan het haar ook niet vragen
ze is namelijk heel erg dement aan het worden, verstopte al haar recepten en andere dingen, zo hebben we tussen het linegoed een handgeschreven receptenboekje, met haar eigen recepten erin teruggevonden en een envelop met 900 euro

5 nieuw bestelde vloerkleden op de zolder, en ze heeft overal vloerbedekking dus geen kleden nodig

en ze herkent me meestal niet meer, ze is nu opgenomen in een verzorgingstehuis, en we zijn haar spullen nu aan t opruimen(alweer envelop met 600 euro tegengekomen, waarom ze dat verstopte??) maar nog geen recept voor borstplaat, helaas!

echt zo lekker is dat!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Arlette1991, Boemklatsch, Danseresje, Elias93, jasmijn16, m9ara, san4nie, Yahoo en 64 bezoekers