Zelf caramel maken

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Zelf caramel maken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-03 21:55

Pff wat is dat moeilijk zeg! Heb het deze week al 2 keer geprobeerd en steeds werd het keihard en smaakte het niet lekker! Ik heb het fornuis echt op z'n laagst gezet en constant geroerd. Maar neehoor.. Heeft iemand tips? Clown


Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:32

Probeer het eens au bain marie? Oftewel, het pannetje hangen in een andere pan waarin water zit en die dan op het vuur zetten. Heb je het recept? Haha!

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:45

Roeren? Ik heb het heeeeeel simpel geleerd:
Friesche vlag gecondenseerde melk (bij de indische producten in de super) in een pan met kokend water leggen. Lekker een uur of 2 laten pruttelen (wel zorgen dat ie onder water blijft). Anderhalf uur voor een wat meer vloeibare caramel. Af laten koelen, blikkie open en smullen maar!

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 09:27

Nou heb ik toch eens opgezocht wat die gecondenseerde melk is omdat caramel volgens mij van suiker gemaakt wordt.

"Gecondenseerde melk is melk die ingekookt is tot een derde van het oorspronkelijke volume. Daarna wordt de melk gehomogeniseerd, afgekoeld en gesteriliseerd. Gecondenseerde melk schift niet bij het koken en is daarom zeer geschikt voor de bereiding van saus of pudding."

Heb nog even verder gezocht, caramel wordt in princiepe gemaakt van suiker en water, dat langsaam verwarmen en totdat de suiker smelt en dan krijg je caramel. Maar, er is ook iets en dat heet Doce de Leite.

"Doce de Leite betekent letterlijk "zoet van melk" en het wordt gemaakt door gezoete gecondenseerde melk (dik en gelig) te mengen met suiker en dit urenlang te verwarmen, zodat een romige caramelachtige saus ontstaat."

Ik denk dat dat het gene is dat Jennygirl bedoelt.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-03 10:45

Ik deed het gewoon met suiker en een klontje boter.
Denk dat ik dat melk maar eens ga proberen.
Bedankt! Lachen

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 18:16

Ja, Dulce de leche (uit Peru/ Argentinie) dat is het wat ik maak. Smaakt wel heel erg als caramel. Ik heb gisteren weer een blikje gekocht. Aangezien de melk van friesche vlag al mierzoet is, hoeft er geen suiker meer toegevoegd te worden. Blikkie in kokend water en hoppa! Die kikker is ook van alles op de hoogte! THanks Wmijn!

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 14:01

Bloos Laten we het erop houden dat google briljant is en kookboeken in de kast ook vaak uitkomst bieden Knipoog

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Lielle

Berichten: 64667
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 14:06

Jennygirl schreef:
Roeren? Ik heb het heeeeeel simpel geleerd:
Friesche vlag gecondenseerde melk (bij de indische producten in de super) in een pan met kokend water leggen. Lekker een uur of 2 laten pruttelen (wel zorgen dat ie onder water blijft). Anderhalf uur voor een wat meer vloeibare caramel. Af laten koelen, blikkie open en smullen maar!

ja, die ken ik ook! Super simpel en lekker! Je moet wel zorgen dat je gecondenseerde melk met suiker hebt, anders werkt het niet.

IngridHar

Berichten: 1729
Geregistreerd: 04-03-03
Woonplaats: Geesteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 17:07

gewoon suiker met water laten carmeliseren en dan kokende slagroom erbij Haha! erg lekker over roomijs

21-5-2010 Luc geboren!

_Yiu_

Berichten: 12
Geregistreerd: 06-08-03
Woonplaats: Bright Lights, Bikkel City

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 20:44

Offtopic tip: broodje pindakaas met gecondenseerde melk is superlekker! OK dan!

... About those stars, they're changing you know. We think the stars are fixed in the sky, but they're not.
I think sometimes we need to learn to give in, to change, to new things. Don't you think?

"Mad Mad Madeline" in "The Wonder Years"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Channn, DPTomboy, eureka, lianne484, Samantha073, spookyskippy en 61 bezoekers