Slagroom en room hetzelfde?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Yootha

Berichten: 6453
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Slagroom en room hetzelfde?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-03 13:36

Ik heb voor een recept voor borstplaat room nodig, alleen kon ik het niet vinden. Er stond wel een heleboel slagroom dat je zelf nog moest kloppen. Is dit hetzelfde als gewone room?


Carlaa

Berichten: 2863
Geregistreerd: 25-03-03
Woonplaats: Zuidoost Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 14:11

Ik dacht van niet. Slagroom is namelijk ook weer heel wat anders dan koksroom...

Ik hoop voor je dat een expert snel je topic bekijkt en uitsluitsel kan geven...
Bortplaat, mmmm.....

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 14:32

Ik pak eigenlijk wel altijd ongeklopte slagroom als ik room nodig heb, zo niet weten wat anders. Eens kijken wat vanDale zegt:

room (de ~ (m.))
1 het vette gedeelte van de melk => crème

slag·room (de ~ (m.))
1 vette room die stijf geklopt kan worden => crème fraîche

Zou op zich dus best hetzelfde kunnen zijn.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Plop
Berichten: 53
Geregistreerd: 15-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 15:45

room is eigenlijk de basis van slagroom. Je kan dit gewoon kopen in de supermarkt

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 17:49

Als ik slagroom klop, doe ik dat ook met het pakje room wat ik voor andere dingen gebruik... Dus ik denk niet dat het kwaad kan om slagroom-room te gebruiken i.p.v. koksroom...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

Jady

Berichten: 2099
Geregistreerd: 09-06-03
Woonplaats: Nootdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 17:54

Room is vloeibaar, toch?

De Hemel Op Aarde, Is Op De Rug Van Een Paard

Yootha

Berichten: 6453
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-03 19:27

Ja maar het is voor borstplaat en ik weet niet of je daar ook gewone slagroom voor kunt gebruiken.

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 21:04

Ik zie ook wel eens slagroom staan in een recept, neem aan dat ze niet de spuitbus versie bedoelen Verward Welke dan?

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 21:16

Yootha wij gebruikten in de bakkerij altijd gewone ongeslagen slagroom voor borstplaat. Ik meen dat het met het vetpercentage te maken heeft, hoe vetter de vloeistof, hoe beter je lucht erin kan slaan en hoe beter ook de lucht vastgehouden wordt. Dus ik denk dat slagroom vetter is dan gewone room.

Persoonlijk zou ik dus voor ongezoete ongeslagen slagroom gaan.


En mayo.... zo'n spuitbus noemen ze ook wel "topping" Omdat het volgens mij niks met room van een koe te maken heeft... Kunstmatige troep is dat!!

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 21:19

Oh *LOL* Wat moet ik dan hebben? Je kan het toch wel gewoon in de supermarkt halen?

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:15

Gewoon, de ongeslagen slagroom uit het koelvak, Mayo. En als je het dan dik moet hebben ipv vloeibaar, dan moet je het even opkloppen. Een mixer is daar handig bij, alhoewel ik het ook een keer met de hand gedaan heb (wat een werk Knipoog )

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:16

staat meestal bij de melk in het koelvak, in van die bekertjes waar je vroeger schoolmelk in kreeg.
Als je zoete slagroom wil (net als uit zo'n spuitbus) zal je er nog wel wat suiker door moeten doen.
Verder is deze échte slagroom véél lekkerder dan die uit een spuitbus.

Met zo'n handslagroomklopper gaat het prima Wmijn. Krijg je spierballen van Knipoog

Met de mixer is het zo gefixed.

:evaw:

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:27

ahhhhhhh jullie weten toch hopelijk wel dat melk van koeien komt ipv van uit pakken he!! Slagroom hoort niet in een spuitbus! Slagroom moet je kloppen tot je arm er bijna afvalt! DAT is pas slagroom!

(en voor borstplaat moet het ongeklopt zijn...)

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:36

Maudy, don't panic! We weten dat we moeten kloppen Haha! En inderdaad is dat pas lekkere slagroom die je precies zo dik kan maken (en zoet) als je zelf wilt.

Sjimmy, alles wat ik had om mee te kloppen waren 2 vorken... we hebben het per toerbeurt gedaan Haha!

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 23:07

Precies, zelfgeklopte is veeeeeeeeeel lekkerder, lekker met chocolademelk (niet anderom natuurlijk).

Voor borstplaat kan je idd slagroom gebruiken, maar voor wordt er ook nog wat koffiemelk doorgedaan.

Yootha

Berichten: 6453
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-03 15:08

In deze borstplaat moet:

300 gram suiker of poedersuiker
200 gram basterdsuiker
1 dl room
1 dl melk
25 gram boter

Verhit de suiker, de melk en de room in een pan met dikke bodem. Zodra het suiker zich tegen de rand van de pan afzet, neem je op een theelepel een druppel van het mengsel en dat hou je in een bakje met koud water. Als dat zijn vorm behoudt, roer je de boter erdoor en blijf je roeren tot de massa ondoorzichtig en taai wordt. Dompel de borstplaatvormen in koud water en zet ze op het bakpapier. Giet de vormen vol met het mengsel en maak ze los als de borstplaat volledig afgekoeld is.

Voor chocolade: eetlepel cacao erdoor
Voor koffie: eetlepel poederkoffie
Voor citroen en sinaasappel: lepel rasp door de suiker. Maar wat voor rasp bedoelen ze daar precies mee? Rasp van de schil of van het binnenste?

Sjimmy

Berichten: 17716
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 15:22

Wmijn schreef:
Sjimmy, alles wat ik had om mee te kloppen waren 2 vorken... we hebben het per toerbeurt gedaan Haha!


Sja OK dan!

:evaw:

maudy

Berichten: 1309
Geregistreerd: 04-11-02
Woonplaats: Akersloot

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-03 19:20

yootha dat moet rasp van de schil zijn. Als je het binnenste doet krijg je sap en dat spettert verschrikkelijk in je borstplaat als het heet is! Pas op daarmee! Wel leuk dat je het wilt proberen. OK dan!

Wmijn: thank god!! Ik schrok al helemaal! Haha!

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-03 06:40

Mag ik voor rasp biologisch fruit aanbevelen?
Want geraspte bestrijdingsmiddelen en glansmiddel...

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, MSNbot en 2 bezoekers