mais kolfen

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tessake

Berichten: 4707
Geregistreerd: 18-02-03
Woonplaats: Stokkem (limburg, Belgie)

mais kolfen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-03 15:02

Hoe maak ik het beste zo een mais kolf klaar. Heb het overlaast eens gegeten je moest ze gewoon een paar minuten in de mircogolf zetten, maar ik wil er graag een soort sausje bij ofzo nu heb ik er maar mayo opgesmeerd. Maar in amerika zie je ze het vaak eten met een soort saus?
zou iemand soms recpeten of tips daar over hebben

A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world


Gast4532
Berichten: 67019
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 15:07

Beetje boter erop laten smelten, meer niet.

Zelf doe ik er niks op, niet goed voor mijn kont Lachen
En zonder sausje vind ik het ook heerlijk Vingers aflikken

Sitie

Berichten: 2947
Geregistreerd: 13-09-03
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 15:16

wat ik zelf het lekkerste vind is mais in water even laten staan tot de maiskolf giga warm is (kookt dus zo'n btje) ondertussen laat je boter smelten en dip je m daar in Haha! heerlijk Haha!

---->>> e_l_m_o is nu Sitie <<<----

Learn from the mistakes of others.You can’t live long enough to make them all yourself.

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 15:35

Maiskolf is superlekker met een beetje boter en zout.

"Ik zing het zo helder als ik kan, zowel in Bijbel, Thora als Koran staan die woorden echt.
'K vind het prachtig dat u iets gelooft wat door een man van vroeger is beloofd, maar u leest zo slecht."

Acda en de Munnik

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-03 20:40

Saus is natuurlijk gesmolten boter, waar je eventueel ook kruidenboter (wat je maar lekker vindt) van kunt maken.
Je kunt ook kruidenboterstaafjes maken. Boter zacht laten worden, kruiden erdoor mixen, opstijven en een soort worstjes er van maken en daarna wikkelen in aluminiumfolie en afkoelen/opstijven weer in de koelkast. Bij het eten over de hete maiskolf strijken, zodat niet alle lekkers onder op je bord belandt. Haha!

Ik kook de kolven wel eerst in (licht gezouten) water, tot de korrels gaar zijn. Weet niet hoe anderen hierover denken.
Belangrijk is in elk geval wel hoe de mais er bij aankoop al uitziet. Uitgedroogd of nog lekker zacht.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 08:01

Wij doen ook wel boter met suiker ipv boter mert zout. Ook lekker
Ik meen me trouwens te herinneren dat mijn moeder er juist een beetje suiker bij kookt ipv zout. Maar ik weet het niet zeker.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Marije_jiplover

Berichten: 19460
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 09:41

Wij eten dit ook regelmatig, we koken ze een minuut of 20, tot de korrels goed gaar zijn. En dan met kruidenboter en/of wat parmezaanse kaas. Jammie!
En dan lekker gebakken aardappeltjes en sla erbij en een lekker stukje kipfilet ofzo, heerlijk!

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 15:11

Voor een recept moest ik ze eens doorsnijden.... Wel eens geprobeerd om een maiskolf in vieren te krijgen? Sjiez, daar moest echt een zaag aan te pas komen en intussen moet je voorkomen dat je de korrels platdrukt tijdens al dat geweld... Dat doe ik dus ook nooit weer. Haha!
Dat recept van Marije_Jiplover klink goed! *LOL* (hoef je ze ook niet door te zagen Knipoog )

Bolke
Berichten: 249
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-03 19:11

Bij het Texas Ribhouse doen ze er ook honing op. Dat is ook heel erg lekker!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eliana en 45 bezoekers