Een tijdje geleden heb ik een blikje kikkererwten meegenomen uit de supermarkt. Gewoon om eens te proberen. Alleen weet ik nu niet meer zo goed wat ik er mee aan moet Heeft iemand simpele gerechten waarin ik deze kan verwerken?
Ik ken dat, tijdje als aupair gewerkt en dan kwam ik soms ook dingen tegen waarvan ik dacht huh wat moet ik hier nu mee? Maarja, als dat de dag voor er boodschappen gedaan zijn nog steeds over was, had ik een hele simpele oplossing. Wokken!! Ik gooide gewoon alles lekker bij elkaar, sausje en kruiden erbij, hoppa. Of salades maken, ook zoiets. Ze vonden het altijd erg lekker dus het zal wel goed geweest zijn...
falaffel maken. Maar dat schijnt beter te kunnen met gedroogde :S. Wellicht lekker met wat koriander en een zuurtje.
Laura82
Berichten: 7465
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 18-09-11 09:20
Ik heb ooit bij een dieet een recept gehad met kikkererwten, was best goed te eten! Ik weet het niet meer precies, maar het was een roerbakprutje met paprika, tomaat, prei, en dur de kikkererwten. Maar volgens mij kan je er vanalles bijgooien. En dat op een beetje pasta serveren, yam...
Mn moeder gooit ze wel eens bij de gewokte, verse spinazie, samen met wat gegrilde kerstomaatjes, ook erg lekker!!
xMarieke
Berichten: 5701
Geregistreerd: 01-04-04
Woonplaats: Aan het strand
Geplaatst: 18-09-11 09:30
Door de salade gooien, falafel of humus van maken.
Nigella maakte laatst een Hummus met kikkererwten & gegrilde paprikas die leek me erg lekker toe, recept genoteerd maar ben hem ff kwijt. je kan het vast vinden via Google
Je koopt sudder vlees, dat snij je in kleine blokjes. Ondertussen zet je een grote pan op het vuur met boter, als de boter warm genoeg is gooi je er gesneden ui in. die laat je eerst even staan en vervolgens gooi je het vlees erbij. Die laat je ong. een minuutje 5 á 10 staan zodat je buiten kant dicht geschroeid is. Dan doe je er tomatenpuree bij naar smaak en gooi je er water bij en uiteraard peper en zout naar smaak. Oregano is ook heerlijk. Dat laat je het vlees ong. 3 á 4 uur sudderen. Als het vlees klaar is gooi je de kikkererwten erbij en laat je het nog een uurtje staan. Vervolgens kan je het serveren met rijst.
Is een heerlijk gerecht
TurdusMerula
Berichten: 23903
Geregistreerd: 09-04-05
Geplaatst: 19-09-11 18:43
raya00 schreef:
of in saus voor over de couscous!
Oh dat klinkt ook heel lekker, heb ik nog nooit geprobeerd. Maak je dan zelf saus, wat stop je er in?
Bedankt voor alle tips! Zoals ik het hier hoor kun je ze dus zowel koud als warm eten. Ik moet wel bepaalde dingen even googelen want falafel en humus ken ik niet zo goed. Wel ooit gehoord dat het eten is maar meer ook niet.
Castellon
Berichten: 1802
Geregistreerd: 12-11-09
Woonplaats: Spanje
Geplaatst: 19-09-11 20:37
@Turdus merula: als ik couscous maak gaat er eigenlijk vanalles in, wat mij betreft komt het niet zo nauw Vlees of kip mag, kan ook allebei, maar zonder is ook lekker. Dan 2 blikken tomatenblokjes, pot witte bonen in tomatensaus, kikkererwten dus, blokjes aardappel, paprika, wortel en waar ik nog meer zin in heb of over heb qua groenten. Ik gooi er ook altijd lekker veel kruiden in; paprikapoeder, komijnpoeder, koriander, kaneel.... Alles in de pan, half uurtje laten pruttelen en eet smakelijk
Aardappel in de couscous? Ik eet geen vlees, maar klinkt wel als wonderlijke combinaties.
Ik ga wel een beetje offtopic zo...
Humus is een soort pasta, lekker op brood. Falafel zijn een soort 'gehaktballetjes' (maar dan van kikkererwten), zie het als een soort variant op shoarma. (kan uiteraard veel meer mee, maar even genoemd wat vaak voorkomt)
Hihi veel traditionele couscous recepten zijn toch echt met aardappel hoor Vlees, ui, groenten (meestal dus aardappel, pompoen, kikkererwten, courgette en wortels) in saus koken, couscous erboven in de couscouspan klaarstomen, couscous met saus mengen en daarna de groenten en vlees/vis/kip erop.