Het is pasen, dus kip uit de oven, met eieren en salade. Is niet fancy, maar wel typisch iets voor pasen.
Ossobucko (dat spel ik dus altijd fout) maar dat kun je thuis klaarmaken, in grote pan, en dan daar weer op het vuur zetten om op te warmen. Is fancy, niet heel ingewikkeld, en kun je eten met rijst of brood. (en je hoeft niet perse lams schenkels te pakken, gewoon stuk runderlap werkt ook heel goed)
of dit recept: (heel populair bij ons op de studenten vereniging)
Citaat:Gnocchi met citroenricotta
hoofdgerecht
bereiden 15 min
4 personen
Bron Allerhande 7 2007
Keuken Italiaans
Type slank, hoofdgerecht, vegetarisch,Weekmenu, Snel
Kooktechniek bakken
Bevat Energie 405 kcal- Eiwit 18 g- Vet 18 g- Koolhydraten 41 g (per
eenpersoonsportie)
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
2 courgettes, in kleine blokjes
1 pak gnocchi di patate (koelverse aardappel-deegkussentjes, 500 g)
1 citroen, schoongeboend
1/2 zakje peterselie (a 30 g), fijngesneden
1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden
250 g ricotta (kaas)
50 g grano padano (kaas), grofgeraspt
1. Bereiden
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de courgetteblokjes al omscheppend in 5-7 minuten goudbruin. Haal ze uit de
pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kook de gnocchi intussen gaar volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van
de helften uit. Roer de citroenrasp, het sap en de verse kruiden door de ricotta. Breng op smaak met zout en
(versgemalen) peper. Schep de courgetteblokjes en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi het gerecht
naar smaak met de geraspte kaas.