In dit topic kunnen de ervaringen mbt tot het uitproberen van het testrecept worden gemeld. Dit kan gedurende de hele maand maart. Maximaal 2 foto's per uittester van het resultaat.
Geef een eindoordeel/rapportcijfer op een schaal van 0-10, waarbij je één cijfer voor de uitvoering mag geven en één voor de smaak.
De testrecept-topics deel 1 en 2:
[VT] Testrecept februari: deel 1, recepten opgeven
[VT] Testrecept februari - de poll
Citaat:Ricotta-courgettetaart met aardappelkorst
Ingrediënten voor 6 personen:
- 3 el boter of extra vergine olijfolie
- 1 grote aardappel, geschild
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 middelgrote courgette
- 15g vers gehakt basilicum
- 180g ricotta
- 1,8 dl (slag)room
- 1 ei, plus 1 eidooier
1. Verwarm de oven voor op 200C. Vet een taartvorm van 22,5 of 25 cm royaal in met 2 eetlepels boter of wat van de olijfolie. Rasp de aardappel; bestrooi met zout en peper. Meng en knijp overtollig water eruit. Druk het mengsel op de bodem van de vorm voor een dun korstje. Bak in 30 tot 40 minuten in de oven goudbruin en krokant. Haal uit de oven en zet weg. Zet de oven op 190C.
2. Verhit intussen de rest van de boter of olijfolie in een pan op matig tot hoog vuur. Voeg de courgette toe en roer enkele minuten. Voeg de basilicum toe en bak circa vijf minuten. Meng de ricotta, room en het ei; bestrooi met wat zout en peper en roer de courgette erdoor.
3. Doe het mengsel in de voorgebakken bodem. Bak tot hij gestold is maar in het midden nog iets beweegt (20 tot 30 minuten). Haal uit de oven en laat enkele minuten op een rooster afkoelen. Snijd in plakken en serveer warm of lauw.