Cake maken met croma

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Missy

Berichten: 6519
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Cake maken met croma

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-03 21:51

Laatst vroeg een klant mij of je cake kon maken met blue band..
Ik weet dat het kan met roomboter en margarine, maar ik heb nooit geweten dat het ook met blue band kon.. (blijkbaar ook margarine Clown )
Naja, weer een klant verkeerd voorgelicht(boeiend, ik ben 17, ik mag ontwetend zijn op kookgebied Clown )

Maar mijn vraag, kun je dan ook cake maken met croma?
dat vroeg die man nml daarna

We verwachten niets maar toch..
WoW-addict ^.^


lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 22:22

Met blue band kan dat heel goed natuurlijk, maar niets gaat bij mij voor gewoon boter. Mogelijk is het minder gezond, maar dat is voor wat mij betreft nog steeds open voor discussie Lachen
Croma is braadboter vlg mij. Het zou wel kunnen maar ik zou het een klant niet adviseren. Smeer het eens op een boterham en waarschijnlijk zul je begrijpen wat ik bedoel Lachen

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR

Berichten: 68888
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-03 22:24

Blue Band kan heel goed Lachen. Dat deed ik ook nog weleens. Croma zou ik niet doen, dat is een stuk zouter.

Kevin: drs L1+9, spr B+2, SGW B+3, Endurance 197 ggk km's (eindstand), Kevin in Uddel
Daisy: drs L2+6, spr B+1, SGW B+1 Rondje door de Bollenstreek

Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-03 10:28

Getsie, nee, dat zou ik niet eens proberen. Dat is een heel andere botersoort, gemaakt om te bakken/braden en wordt heel snel bruin.

Hou het maar gewoon bij Blue Band.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-03 16:37

Wij gebruiken thuis altijd Brio (is nu van Bertolli), dus als iemand daar naar vraagt, geen probleem. Croma lijkt me niet zo handig, maar zeker weten weet ik het niet Lachen

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-03 17:47

Ja wij doen het ook met Brio of met Roomboter. Ben echt een Brio gebruikster want het vlees bak ik er ook in. Lekker bruin jusje. En ja Wmijn tegenwoodig heet het idd Bertoli.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Albert

Berichten: 4875
Geregistreerd: 16-10-02
Woonplaats: Zutphen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-03 20:21

Cake moet gebakken worden met roomboter. Dat geeft er de vette smaak aan.
Margarine is plantaardig en bevat onverzadigde vetzuren. Dat is op zich prima, maar door het bakken veranderen die in verzadigde vetzuren door opname van waterstof uit de omgeving; de suiker en het meel.
Daardoor kan de cake overdreven naar caramel gaan smaken.
Beetje technisch verhaal maar ja...

4 Gelderse toppers en
Paardengebitsverzorger Klik hier voor mijn website


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: citroen, Pardoesje en 62 bezoekers