Deze keer heeft gemske de ingredienten voor de nieuwe maand bedacht: zuurkool en peer. Een boeiende uitdaging, lijkt me zo.
De spelregels: naast de opgegeven ingredienten mogen er maximaal 3 andere ingredienten gebruikt worden (naast basisdingen als bindmiddelen en kruiden/specerijen). Er mag een simpele en een haut-cuisine versie worden gegeven, en een vegetarische indien van toepassing.
Opgeven tot 15 december, daarna start de poll om het lekkerst klinkende recept te kiezen.
Jeetje, dat is zeker een uitdaging! Ik ga nadenken
F_Orumster
Berichten: 15623
Geregistreerd: 17-12-03
Woonplaats: Assen
Geplaatst: 08-12-11 20:46
Alweer iets waarop ik niet gek ben, zuurkool Maar ik post morgen wel wat, want peer roept onherroepelijk om gorgonzola als maatje en gorgonzola roept om pasta. Kan nu niet op de pc dus recept komt morgen!
kler
Berichten: 1078
Geregistreerd: 06-03-06
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 10-12-11 13:07
Mag een AH recept ook? zo ja:
Zuurkool en stoofpeertjes uit de oven
Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. oventijd Bevat p.p. 470 kcal, 32 g eiwit, 19 g vet, 42 g koolhydraten
Ingredienten: 800 g vastkokende aardappelen 30 g boter 2 uien, gesnipperd 300 g kipfilet, in reepjes (of voor vega variant vervangen door vegetarische nepvleesreepjes) 1 el kerriepoeder 500 g zuurkool 1 pot gestoofde halve peertjes (350 ml), uitgelekt 150 gr oude kaas 48+, geraspt
Ovenschaal, 25x30 cm of 26 cm doorsnee
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal. 2. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip. Snijd de peer in plakjes en verdeel erover. Giet de aardappelen af, laat iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
kler
Berichten: 1078
Geregistreerd: 06-03-06
Woonplaats: Utrecht
Geplaatst: 11-12-11 11:57
Weinig animo nog, kom op jongens !
Grapjasjes12
Berichten: 18642
Geregistreerd: 01-09-09
Geplaatst: 11-12-11 15:43
Zuurkool en stoofpeertjes salade, voor 2/3 personen (eigen recept)
Voor de peertjes: 500 gr peren om te stoven glas water suiker naar smaak kaneelstokje scheutje azijn
Schil de stoofpeertjes en haal de klokhuizen eruit. Halveer ze en kook ze met de overige ingrediënten in 2 uurtjes rood en zacht. Laat afkoelen. Haal ondertussen de zuurkool een beetje uit elkaar en maak er bedjes van op de borden. Snij de peertjes in repen en leg deze er ster-gewijs op. Tussen de reepjes leg je plakjes zachte geitenkaas en druk hier een halve walnoot op. Eventueel nog snufjes zout op de walnoten. Als je een dressing wilt, kun je wat witte balsamico azijn over de salade heendruppelen en een hele milde olijfolie of zonnebloemolie.