Bokt.nl • Pasta Casa Funghi
Pagina 1 van de 1

Pasta Casa Funghi

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-03 20:05
door lageveld
Een hele mond vol en ik had al eerder verteld hoe ik het aardig succesvol nagemaakt had. Inmiddels weer wat pakjes gevonden en dit keer bij de Lidl. Hetzelfde spul, maar ook met het zelfde probleem. (Wel erg lekker trouwens)

De verpakking belooft een kooktijd van 5 minuten. Lekker snel dus, maar dan heb ik.... SOEP Verward

Doorkoken dus dan maar en het duurt wel 20 minuten voordat het er een beetje uitziet zoals het hoort. Alhoewel het nog steeds goed te pruimen is dan, is de pasta natuurlijk een beetje verpietert. Moet dus beter kunnen.
Kent iemand dit probleem ?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-03 20:46
door Sizzy
Is dat een kant en klare pasta uit een pakje?

Dat vind ik persoonlijk nooit te pruimen
Duurt altijd erg lang en dan is de saus nog waterig. Heb trouwens 1x noodles geprobeerd, maar dat leek helemaal nergens op Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-03 21:08
door lageveld
Is inderdaad een kant en klare pasta uit een pakje en normaal ben ik ook niet te porren voor dat soort ongein, maar de smaak is in dit geval wel heel erg goed "te doen".

Nu nog even de truc om het goed klaar te kunnen maken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-03 21:12
door Sizzy
Misschien wat minder water? Of pakt hij dan alle saus/pasta niet mee?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-03 22:00
door lageveld
Sizzy schreef:
Misschien wat minder water? Of pakt hij dan alle saus/pasta niet mee?


Dat was ik dus inderdaad van plan om de volgende keer te proberen, maar hoopte op mensen die dit wiel al uitgevonden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-03 08:58
door sonjabelgium
In de plaats van de aangewezen halve liter water die ik 200 ml melk en 200 ml water, klontje boter, en de boel aan de kook brengen ZONDER deksel (verlies je al vocht Knipoog), dan het pakje erin gooien en ZONDER deksel laten koken. Ik gooi er altijd wat extra pasta bij om zo een groter volume te hebben en op die manier heb ik op 10 minuten een lekkere en vooral niet verpieterde pasta Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-03 10:38
door Elles
Kan in dit geval ook aan het merk liggen. Ik gebruik het wel eens als bijgerecht (bij een stukje vlees en groente) of als ik te ballorig ben om te koken voor mezelf. Maar dan heb ik die van Grand Italia of Knorr of zo. Halve liter water, pasta erin, 5 minuten pruttelen en Elles kan happen... Lachen Lukt altijd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-03 19:57
door Wmijn
Als iets te dun is kun je ook altijd met maizena aan de slag. Misschien heb je daar wat aan? De tips van sonjabelgium vind ik zelf overigens nuttiger Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-03 23:02
door lageveld
sonjabelgium... volgende keer ga ik voor jou opties .. er liggen nog een paar pakjes Lachen gaat vast lukken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-03 23:03
door Mayo
Hahaha! I know, ik eet de Fungi versie van de Lidl regelmatig. Doe net ietsjes meer dan 400ml water erbij (+/- 425ml). Anders heb je idd soep. Maar met deze hoeveelheid water is het erg goed te eten

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-03 01:04
door lageveld
Zie je wel, samen komen we er wel uit. Zit me opeens te bedenken dat dit gouden info zou moeten zijn voor de fabrikant !

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-03 08:02
door sonjabelgium
lageveld schreef:
sonjabelgium... volgende keer ga ik voor jou opties .. er liggen nog een paar pakjes Lachen gaat vast lukken.


Tuurlijk lukt het, en de smaak is nog 's beter omdat je de helft melk gebruikt en het klontje boter, lekker romig en smeuïg! Anders is het echt waterachtig Misselijk. Laat maar weten hoe het beviel! Trouwens al die met parmesan geprobeert? Die vind ik zelf ook erg yummy (zelfde bereidingswijze)

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-03 09:47
door Mayo
Yep, die is ook erg lekker, alleen merk ik dat sommige stukjes pasta nog ietwat hard willen blijven, scheelt ook niet als je het langer doorkookt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-03 11:45
door sonjabelgium
Tijdens het koken even omroeren Mayo, doordat de hoeveelheid water/melk gering is zitten er steeds pasta's aan de bodem en aan de oppervlakte van je pot. De bodem heeft warmer dan de bovenkant gezien die aan de lucht is blootgesteld

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-03 23:23
door Mayo
Ik roer regelmatig, eigenlijk constant, gezien het idd erg plak-graag is Haha! Maar ja, ik vat het niet, maar het is alsnog goed te eten

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-09-03 08:20
door sonjabelgium
De hele tijd roeren is ook weer niet goed hoor ... dan roer je constant te koude laag door de warme laag (oppervlakte naar beneden) ... en raar genoeg zal je zo sneller aangebrande pasta hebben omdat je lucht in het geheel brengt en deels harde pasta door de koude die je mee door je gerechtje schept. Best is gewoon tussen door even omscheppen, niet constant.

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-09-03 13:57
door Mayo
Hmm... zou zo maar eens kunnen Haha! Ga ik uitproberen

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-03 00:48
door lageveld
Ik heb het vandaag maar weer eens geprobeerd (vlg sonjabelgium-recept) en ging inderdaad stukken beter en sneller. Alleen de boter vergeten en de extra pasta lees ik nu terug Lachen
Een echt culinair hoogstandje was het nog niet, maar wel lekker en lekker snel.
Oh ja.. de parmesana ligt inmiddels ook te wachten om geprobeerd te worden Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-03 13:07
door sonjabelgium
Smakelijk Knipoog. Ben blij dat het ook bij jou ook zo beter lukt
De boter maakt niet veel verschil in de smaak hoor, het geheel is gewoon ietsje romiger dan Vingers aflikken

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-09-03 17:38
door Feetje
Bah! Dat vind ik zo vies!
Het hele huis stinkt dan naar dat spul!

Ik krijg sowieso altijd hoofdpijn van pakjes voedsel

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-09-03 12:49
door Yootha
Ik heb net weer de variant met kaas van de Aldi gehaald. Van die van de Lidl was ik niet zo gek, die van de Aldi smaakt me beter. Was trouwens maar een tijdelijk product, dus maar weer even een voorraadje ingeslagen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-09-03 12:55
door Anoniem
Wmijn schreef:
Als iets te dun is kun je ook altijd met maizena aan de slag.


Met Maizena word het wel heel ranzig, kan je het beter inkoken. Persoonlijk vind ik dat soort pakjes uberhaupt niet eetbaar. Dan zou ik liever een potje saus van Grand Italia halen, en zelf een beetje pasta koken. Dat is ook in enkele minuten gedaan.

Of een goede traiteur in de buurt zoeken, of bij de pizzaboer pasta bestellen.