Knolselderij/bladselderij

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Knolselderij/bladselderij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 17:16

Hoe zit het nou met die bos die vaak nog aan de knol van de knolselderij zit. Weggooien of niet ?
Ik weet dat selderij een tweejarige plant is die in het tweede jaar de knol produceert (of zoiets) maar is dan de bladselderij die eraan zit nog te gebruiken... wat doen jullie ermee ?


Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 04:50

(Mits niet verlept:) gebruiken natuurlijk!

Lekker in je soep,
als stampje met een pittige kerriesaus,
of als basis voor een pesto-variant.

Vingers aflikken

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 20:06

Lageveld, wat maak jij met de knolselderij? Ik weet dat mijn moeder me het wel eens voorgeschoteld heeft, maar echt een succes vond ik het niet, dacht ik.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

leentje
Berichten: 3822
Geregistreerd: 02-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 20:51

knolselderpuree, of gewoon gestoofde blokjes knolselder, of maken met een ietwat zurige saus en gehaktballetjes, jummieeeee Haha!

http://www.open-canoe.be
Best friends are the ones that can see the hurt in your eyes, when everyone else is fooled by your smile.

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 22:33

Ik gebruik het voornamelijk voor in de erwtensoep. Had toevallig wat ingeslagen op de markt en dat vries ik dan in. Heb ik tenminste een voorraadje als de tijd weer daar is Haha!

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 03:09

- Plakken bakken of gepaneerd frituren.
- Van heel fijne reepjes/julienne (evt. geblancheerd) selleriesalade maken.
- Heel fijne reepjes frituren voor een smakelijke garnering*.
- Sellerie-frieten als bijgerecht.

* Is ook heel lekker van bietjes!

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Zsazsa_, amy495, muzzy17, ulaantje en 22 bezoekers