De ultieme (gehakt)bal

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

De ultieme (gehakt)bal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 22:45

Na enige omzwervingen ben ik weer terug bij mijn oude bal; ik denk dat ik daar ook maar bij blijf tenzij iemand wel heel erg verleidelijke alternatieven heeft... (vast wel ! Lachen )

Mijn ingredienten zijn de volgende:
250 gram rundergehakt (voor 2 a 3 ballen)
1 in melk geweekte bruine boterham zonder korst, flink uitgeknepen
1 heel fijn gesnipperde kleine ui
1 ei
4 sprieten bieslook fijngeknipt
peper
zout
paprikapoeder
beetje gemberpoeder
KIPkruiden

de boel goed mengen en op dikte maken met paneermeel of beschuit; ballen draaien (heel goed aandrukken) en paneren.
In flink wat braadboter op hoog vuur rondom aanbakken, afblussen met kokend water en vuur laag. Af en toe keren en indien nodig wat water erbij, 20 tot 30 min. sudderen op laag pitje.

Ben benieuwd of jullie dit een raar recept vinden of hoe iemand anders het doet zonder klachten te krijgen van mede--eters Haha!


BloemBloem

Berichten: 16555
Geregistreerd: 21-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 21:05

Klinkt heel lekker, maar de gehaktballen van mijn schoonmama zijn het lekkerste zij doet er sambal doorheen heerlijk

lageveld

Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-09-03 22:38

Dat kan inderdaad heel goed wanneer je van scherp houdt. Heb ik zelf ook regelmatig gedaan. De peperbus flink laten wapperen wil ook nog wel eens helpen.

Botervlieg

Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-03 04:18


-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 15 bezoekers