Na enige omzwervingen ben ik weer terug bij mijn oude bal; ik denk dat ik daar ook maar bij blijf tenzij iemand wel heel erg verleidelijke alternatieven heeft... (vast wel ! )
Mijn ingredienten zijn de volgende:
250 gram rundergehakt (voor 2 a 3 ballen)
1 in melk geweekte bruine boterham zonder korst, flink uitgeknepen
1 heel fijn gesnipperde kleine ui
1 ei
4 sprieten bieslook fijngeknipt
peper
zout
paprikapoeder
beetje gemberpoeder
KIPkruiden
de boel goed mengen en op dikte maken met paneermeel of beschuit; ballen draaien (heel goed aandrukken) en paneren.
In flink wat braadboter op hoog vuur rondom aanbakken, afblussen met kokend water en vuur laag. Af en toe keren en indien nodig wat water erbij, 20 tot 30 min. sudderen op laag pitje.
Ben benieuwd of jullie dit een raar recept vinden of hoe iemand anders het doet zonder klachten te krijgen van mede--eters