Gebakken aardappeltjes

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Gebakken aardappeltjes

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-09-03 02:33

Het lijkt een heel simpel onderwerp, en misschien is het dat ook wel, maar toch stel ik de vraag.
Hoe fabriceren jullie nu de lekkerste gebakken aardappeltjes ?


Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 05:59

Schijfjes (koude) gekookte aardappel in boter bakken
vind ik wel lekker, maar erg vet.

Blokjes of schijfjes rauwe aardappel drogen in een schone
theedoek en bakken in een koekenpan met goed hete
(olijf)olie op middelhoog vuur.
Ze zijn sneller gaar als je de helft van de baktijd een deksel
op de pan doet.

Uitje/knoflook meebakken is een lekkere variatie.

Vingers aflikken

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Natalie

Berichten: 4331
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Alken (België) (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 08:31

Aardappels genoeg op voorhand als eens koken en goed laten afkoelen. (bakken ze beter en vallen ze niet zo uit elkaar)
Aardappels in schijfjes snijden.
Boter in de pan (niet te veel, heb het niet zo graag te vettig) en aardappeltjes bakken, kruiden met peper, zout en knoflookpoeder... Als de aardappeltjes gebakken zijn er een eitje over breken en dat eronder mengen...

Sommigen maken het leven mooier, gewoon door er te zijn...
30-05-2007 Annelies
20-02-2009 Daan

flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 10:32

Loop naar het vriesvak in de supermarkt, pak een zak aardappels in de vorm naar keuze. Gooi de bevroren aardappels in een hete pan en bak tot ze bruin zijn, of doe ze in de oven tot ze bruin zijn Tong uitsteken

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Kitty

Berichten: 7531
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 11:03

Aapjes koken, af laten koelen, in stukjes snijden en bakken.
Licht gebakken spekjes en een gesnipperd uitje toevoegen en eventueel wat kerriepoeder.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

deedee19

Berichten: 7701
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: Gennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 14:44

Nou wat ik ook vaak doe is een beetje knoflookpoeder en tijm erop. Echt lekker is dat

Het duurde 1 seconde en een liefde was geboren. Ik ben dankbaar dat ik jou nu ken en voor ieder mooi moment dat ik mee mag maken zolang jij hier bij mij bent...

Imker

Berichten: 17287
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 21:33

Idd. Aardappels koken, af laten koelen, snijden, teentje knof persen, ui snijden, spekkies bakken, selderijblad erbij en dan bakken in de oven! OK dan!

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

Jennygirl

Berichten: 4492
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-09-03 21:59

Twee manieren:
- zoals iedereen al zegt, gekookte aardappelen (vastkokend), af laten koelen, snijden en bakken. Boter gebruiken, geen margarine. Als de boter goed heet is aardappelen erin en pas na een minuut of 10 voor het eerst omdraaien. Zo min mogelijk roeren en draaien, daar krijg je alleen maar kruimels van. Gewoon knapperig laten worden (gas ook niet op zijn zachtst en ook niet superhard)
- Ongekookte aardappelen schillen en in blokjes snijden (medium aardappel in 4 of 6 stukjes) en in en hapjespan doen die halfvol gloeiend hete olie is. Gewoon laten pruttelen (redelijk hard, maar niet te) voor een minuut of 20. Misschien even omdraaien als ze niet helemaal onder staan. Yum Yum, vooral bij patatas bravas.

Beide varianten laat ik even uitlekken op keuken papier. Zout naar smaak toevoegen.

We are all in the gutter, but some of us are looking at the STARS.
Geluk is een keuze! Kies jij ervoor om naar de sterren te kijken?
www.coachworld.nl

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 17:12

Bedankt voor te tips, ik herken wel het een en ander. Eerder had ik er altijd weinig problemen mee. Mijn gebakken aardappeltjes waren bij wijze van spreken wereldberoemd in Hoge Hexel. Haha!
Alleen tegenwoordig gaat er blijkbaar altijd wat mis. Te hard, te zacht, te vet maar zelden precies goed haha.

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 18:35

Niks mis met die (zelfde) aardappeltjes, Lageveld;
jij wordt alleen steeds meer kritisch/fijnproever! Haha!

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-09-03 20:40

Zou dat het zijn ? Ik kom trouwens ook steeds panruimte te kort, want met dat gestapel lukt het ook niet echt; Maar ik kan het dus blijkbaar nog. Haha!

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-03 20:44

De aardappels eerst koken, niet te zacht.
Dan beetje laten afkoelen en dan in schijfjes snijden en bakken, niet teveel boter!

Met Italiaanse kruiden errug lekker

Het leven is een gebakje!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 08:46

Ik lees met verbazing dat iedereen z'n aardappeltjes (eerst gekookt en gesneden) in de boter bakt.
Ik doe dat altijd in de olie (dus wel eerst koken en snijden) en dat gaat stukken beter (al zeg ik het zelf), en dan paprikapoeder erover, gaat errug goed Vork

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Linda

Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 10:12

Een scheutje ketjap eroverheen tijdens het bakken is ook erg lekker vind ik Vork

Verder is die olie een goede tip OK dan! In de boter wordt het altijd zo'n vette bende Scheve mond

I'll always think of you and smile...

Linda wás Ludo

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 10:18

Jantien schreef:
Ik lees met verbazing dat iedereen z'n aardappeltjes (eerst gekookt en gesneden) in de boter bakt.
Ik doe dat altijd in de olie (dus wel eerst koken en snijden) en dat gaat stukken beter (al zeg ik het zelf), en dan paprikapoeder erover, gaat errug goed Vork


Ik denk dat gebruik is:

- eerst gekookte aardappelen in boter
- rauwe aardappelen in olie

Wat de achterliggende oude wijsheid hiervan is weet ik helaas
niet (iemand wel?)
en daarom denk ik dat jouw manier van gekookte aardappeltjes
in olie bakken dus prima kan, Jantien!

OK dan!

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)

Bojangles

Berichten: 13704
Geregistreerd: 23-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 14:10

Met viskruiden Vingers aflikken

Joyce de Vos - Horse Charms Webshop - Horse Agility NL - Painting Pony
Let op wegens tijdgebrek en andere bezigheden, ben ik nauwelijks meer actief op Bokt. Graag niet PB-en, maar mailen voor snel bereik :) Bedankt!

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-09-03 19:04

Brio laten smelten in de pan, koude gekookte gesneden aardappeltjes toevoegen en flink wat dobbelsteentjes gerookte spek. Na een paar minuten voeg ik olie toe, dan wordt de hele hap lekker bruin.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-09-03 20:03

Met een beetje kerriepoeder is het ook erg lekker...

Greetje, jij ook een brio-fan?

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

lageveld

Berichten: 3370
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Lähden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-09-03 23:11

greetje schreef:
Brio laten smelten in de pan, koude gekookte gesneden aardappeltjes toevoegen en flink wat dobbelsteentjes gerookte spek. Na een paar minuten voeg ik olie toe, dan wordt de hele hap lekker bruin.


Brio is een merk neem ik aan ? klinkt me wel vaag bekend in de oren. Kunnen dan de aardappeltjes ook wat gestapeld worden ? Ik herinner me namelijk bij mijn moeder en aanstaande ex-schoonmoeder zo'n pan met veel erin maar waar alles toch lekker bruisend 'onder' stond, zodat de boel wel aan alle kanten gelijk bruin werd.
Aan de andere kant... mijn schoonvader is min of meer aan het vet bezweken, maar ja... die deed zelfs vette jus door de yoghurt ...

Botervlieg

Berichten: 9132
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-09-03 02:30

Geharde vetten zijn echt niet gezond!

-:) Je kunt niet alles hebben. Trouwens, waar zou je het moeten laten. NN -:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Century, hesterve, phormicola, venivedivici en 47 bezoekers