Het barbeque seizoen begint weer en dan maak ik altijd zelf lekker knoflooksaus: mayonaise en magere yoghurt mengen (iets meer mayo dan yoghurt vind ik het lekkerst, zure room kan ook, maar is veel duurder) en dan een flinke teen knoflook erbij persen en fijngeknipte peterselie erbij, klaar! (gevriedroogde peterselie is erg makkelijk voor zoiets).
Hebben jullie nog meer lekkere zelfmaak sausjes voor bij de barbeque?
janedoe
Berichten: 693
Geregistreerd: 04-09-02
Woonplaats: Zeeland
Geplaatst: 01-07-03 13:10
Nee want ik koop altijd zelfgemaakte sausjes bij/van de groenteboer. Snappie?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 01-07-03 15:37
Mayonaise + sambal = heerlijk
Anoniem
Geplaatst: 01-07-03 20:43
Mijn favo bij biefstuk van de BBQ, mengsel van augurkjes (kleine Franse) in kleine stukjes, peterselie, zelfgemaakte mayonaise en wat yoghurt. Dat is echt jammie. Andere sausjes eet ik haast niet erbij, hou het liefst van vlees naturel
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 02-07-03 15:53
In dit topic staan er wat: [VT] sausjes?? En ik maak altijd op de volgende manier salsa, ook lekker voor bij de BBQ:
* tomaat fijn snijden * paprika fijn snijden (gezellig alle kleuren pakken) * ui fijn snijden * knoflook fijn snijden, persen kan ook alles in een kom doen (je moet zelf maar een beetje aftasten, in ieder geval is de hoofdmoot tomaat, dan nog een aanzienlijk deel paprika voor een goed gevulde salsa en ook aardig wat ui) en dan aanvullen met tomatenketchup. Als je een pittige salsa wilt, dan veel pepers er doorheen doen (zeer fijn snijden) en voor een minder pittige, minder pepers. Ik zou de pitjes eruit laten, maar dat kan naar eigen inzicht. Op smaak brengen met zout en peper, beetje suiker, eventueel wat sweet chilly saus en dat wat verder in de buurt is en er lekker door smaakt Maar, met tomatenketchup alleen kom je al een heel eind.
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 02-07-03 21:23
mayo, roer, ketchup, scheutje (kook)madera of sherry .
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 02-07-03 21:25
mayo, roer en verse dille of mayo, roer en kleine kappertjes of mayo, roer en gesnipperde olijven
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 03-07-03 01:13
Botervlieg schreef:
mayo, roer en verse dille of mayo, roer en kleine kappertjes of mayo, roer en gesnipperde olijven
Wat is roer ??????
Gaby
Berichten: 3390
Geregistreerd: 30-06-01
Geplaatst: 03-07-03 08:20
lageveld; Waarschijnlijk een aanwijziging dat je dan moet roeren.
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 03-07-03 09:58
Of misschien wel biogarde roer, soort yoghurt.. Botervlieg, help ons!
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 03-07-03 10:11
Heee, wat roer... eh... raar? Ik heb reactie geplaatst, maar die is verroerd???
Enfin, Wmijn heeft 'm al gespot; het is inderdaad biogarde Roer en ik gebruik dat liever dan yoghurt omdat ik de smaak wat zachter vind.
De suggestie van Gaby vind ik ook wel grappig. Gaby houdt wel van mayo?
Gaby
Berichten: 3390
Geregistreerd: 30-06-01
Geplaatst: 03-07-03 10:40
Mwah, ik eet wel sausjes met mayo erin, maar ik vond het al zo raar dat je in pure mayonaise moest roeren . Ik gebruik soms 1 op 1 mayo en kwark. Roeryoghurt kende ik nog niet, lijkt me best lekker.
Anoniem
Geplaatst: 04-07-03 09:24
Half tomatenketchup en half curry, en daar fijngehakte stukjes rode ui, rode paprika, augurk en komkommer in zodat het een lekker gevulde saus wordt. Jummie! Eet ik ook altijd op de shoarma. (heeft ook veel minder calorien dan sausjes met mayo erin trouwens)
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 04-07-03 11:30
Nog minder calorieën met gezeefde tomaten ipv ketchup en curry, want daar zit nogal wat suiker in en zelf kruiden kun je ook.
Anoniem
Geplaatst: 04-07-03 15:41
Heb ik wel eens geprobeerd, maar dan wordt het lang zo lekker niet. Iemand misschien tips voor het zelf maken van tomatenketchup? Ben ik namelijk lichtelijk aan verslaafd.....
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 04-07-03 16:38
mayo, yoghurt en kerrie, en een beetje gember.
Sonja, heb ik ergens, zal eens voor je zoeken.
angelfire
Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Geplaatst: 04-07-03 20:55
Beetje mayo met cremefresh deed m'n moeder vroeger. Erg lekker, vooral over de komkommer. Mijn vriendin doet altijd mayo met paprikapoeder en een teentje knoflook. Is ook lekker!
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 04-07-03 21:47
Ik verzin: Tomatenpu met water en suiker inkoken tot de gewenste dikte (evt. dikker maken met maizena of agar agar) en kruiden naar smaak?
Zonder conserveermiddel is je eigen ketchup gezonder, maar minder lang houdbaar. .
en dan heeeeel erg goed schudden en dan kan je het zo over je sla heen doen echt zo0o0o0o0 lekker..!!
het is een marokaanse saus..
(van me tante geleerd.. dus nou niet gaan denken dat ik zon huishoudmoeder ben die hier ook reageert want ben gewoon nog 13 jaar.. )
Anoniem
Geplaatst: 05-07-03 12:34
Ehhhhhh OoMyriaMoO..... dat is gewoon het basisrecept voor sladressing, net zo Hollands als haring, couscous en pizza
Ik doe er trouwens dan het liefst ook nog een mespuntje mosterd in, en wat fijngeknipte verse tuinkruiden. Of een fijngehakt sjalotje Yummieeeee!
OoMyriaMoO
Berichten: 4176
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 05-07-03 20:28
nououououou d8 ik een keer mee te kunnen praten..
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 05-07-03 21:46
Niet verdrietig zijn, MyriaM, je hèbt meegepraat en jouw vinaigrette stond er nog niet op. En }> tante Sonja maakt maar een grotemensengrappie, hoor. Gewoon mee blijven doen met VT , dan hoef je over 5 jaar niks meer te leren! .
OoMyriaMoO
Berichten: 4176
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: Almere
Geplaatst: 06-07-03 15:04
Ooh okee..
Flower
Berichten: 9277
Geregistreerd: 05-02-03
Geplaatst: 06-07-03 15:13
echt zelf maken doe ik nooit, ik koop altijd van die zakjes. die moet je met mayo en een scheutje water mengen, vind ik altijd wel leker! vooral die witte met die spikkeltjes, ben vergeten hoe die heet
Wmijn
Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven
Geplaatst: 06-07-03 20:26
Bedenk me nog iets voor de mensen die niet zo goed zijn in kruiden mengsels. Bij de Oil&Vinegar kun je potjes met "dipper" kopen. Dat is een kruidenmengsel waar je van alles mee kunt doen. Het originele idee is mengen met olijfolie, een tijdje laten trekken en er dan een (stok)broodje in dopen. Maar, wat ook prima gaat is mengen met mayonaise of met creme fraiche of zure room of met mengsels van deze 3 basissauzen.
En, als je een kruidentuintje hebt, dan is het volgende super simpel en erg lekker: verse kruiden plukken (in mijn tuin staat bieslook, beetje tijm, peterselie, beetje citroenmelisse, beetje munt, basilicum, dus dat gebruik ik) en dat dan fijn snijden en mengen met creme fraiche of zure room. Erg lekker bij een gepofte aardappel! Of op een stokbroodje of bij een lekker stukje vlees of.. nou ja, gewoon lekker