Verwarm de oven (onder en bovenwarmte) voor op 180 graden.
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 Zalmmoten
- Pakje bladerdeeg (let op: niet de bladerdeeg die je gebruikt voor appelflappen)
- Zak verse bladspinazie
- 4 Eieren
- Philadelphia naturel
Werkwijze:
Laat de bladerdeeg ontdooien en maak met behulp van een deegroller de plakken bladerdeeg groter. Zo groot dat je er een dicht pakketje van kan maken.
Kook de bladspinazie 5 min. Laat deze daarna afkoelen.
Kook de eieren tot hardgekookt.
Wanneer de bladerdeeg is uigerold en de spinazie is uitgelekt ga je als volgt te werk:
Smeer aan de binnenkant van het plakje bladerdeeg de Philadelphia, leg daar een aantal bladeren spinazie op. Zo veel dat de zalm echt op een bedje spinazie ligt. Leg dan de zalmmoot erop. Bovenop de zalmmoot leg je het ei. Wanneer je dit hebt gemaakt vouw je het pakketje dicht. Kluts dan een ei en smeer de bovenkant van het pakketje in met het ei.
Vet de bakplaat van je oven in, of doe er bakpapier op. Leg daar de pakketjes op.
Het geheel een half uurtje in de over en klaar ben je
