Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Citaat:Kaneelijs
Ingrediënten:
3 deciliter room, 2 eidooiers, 70 gram suiker, 1 theelepel kaneel.
Bereidingswijze:
De room in een pan gieten en aan de kook brengen De eidooiers met de suiker met een garde schuimig en dik roeren De room die net kookt,al roerend voorzichtig door het ei-suikermengsel roeren en alles terug doen in de pan De massa al roerende verwarmen totdat het langzamerhand zo dik wordt als een dikgebonden saus.Het mag niet koken! Het mengsel van het vuur halen en de kaneelpoeder er door roeren. De kaneelvla af laten koelen en roerend in een ijsbakje overbrengen,afsluiten met aluminiumfolie of plasticfolie en in de vriezer in laten vriezen. Mooier wordt het ijs als het in een ijsmachine tot kaneelijs wordt gedraaid.
Maya schreef:Ik ben gek op citroen sorbetijs. Maak je door 3 grote citroenen uitpersen tot 125 cc sap, 250 water met 100 g suiker aan de kook brengen tot suikerstroop, 2 minuten doorkoken. Af laten koelen au bain marie tot 20 graden, dan citroensap erdoor mengen en in de ijsmachine gieten. Uurtje laten mengen en het is geschikt voor gebruik / verder invriezen.