Romige tomatenpasta met parmaham‏.

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Siggislief

Berichten: 16101
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Romige tomatenpasta met parmaham‏.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 30-06-10 12:13

Dit maken we wel eens vaker, en het is zooooo ontiegelijk lekker! :9
Ik ga het komende Vrijdag dus maar weer is maken..

Ingrediënten
300 g penne rigate (pasta)
250 g Parmaham (vleeswaren, bediening)
2 uien
2 eetlepels olijfolie
2 doosjes cherrytomaten (a 250 g)
1 pot boursin cuisine drie pepers (245 g)

[van de Boursin Cuisine gebruiken wij altijd de light versie, en de Parmaham is dan altijd een gerookte ham uit de koeling, en niet van de bediening]

Bereiden

Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.
Parmaham in droge koekenpan in 3 min. krokant bakken.
Uien pellen, snipperen en in olie fruiten.
Tomaatjes wassen en halveren.
Boursin cuisine door ui roeren en 2 min. meewarmen.
Tomaatjes erdoor scheppen en nog 1 min. verwarmen.
Penne en saus over vier borden verdelen. Krokante ham erboven verkruimelen.

Eet smakelijk! :9

Ineke2

Berichten: 34212
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 16:48

Hmm klinkt lekker die ga ik binnenkort ook maar is maken.

MaaikeMo

Berichten: 3761
Geregistreerd: 06-11-07
Woonplaats: London

Re: Romige tomatenpasta met parmaham‏.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 17:57

Ik ben nu aan t koken, klinkt lekker.. Alleen hebben geen boursin cuisine 3 pepers.. die was niet meer in de winkel, dus hebben we met knoflook gepakt, ik ben benieuwd, iig wel een erg snel recept!!

Siggislief

Berichten: 16101
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Re: Romige tomatenpasta met parmaham‏.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-07-10 18:58

Het is ook erg lekker, morgen ga k het maken.. :9

En hoe heeft het gesmaakt, MaaikeMo?

MaaikeMo

Berichten: 3761
Geregistreerd: 06-11-07
Woonplaats: London

Re: Romige tomatenpasta met parmaham‏.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:12

Het was super lekker! Had eerst mijn twijfels of de parmaham er wel bij zou passen maar de combi is super!

Ook heerlijk eten voor in de zomer! Gaan we zeker vaker maken :)

soesita

Berichten: 5375
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-10 22:24

Is die parmaham dan zo'n dikke cm blok of in welke vorm moet ik me dat voorstellen?

Siggislief

Berichten: 16101
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-07-10 06:55

Wij gebruiken altijd Courberger ham ofzoiets maar dan uit een pakje, dus niet van een blok.

MaaikeMo schreef:
Het was super lekker! Had eerst mijn twijfels of de parmaham er wel bij zou passen maar de combi is super!

Ook heerlijk eten voor in de zomer! Gaan we zeker vaker maken :)

Het is zeker lekker voor in de zomer, zo dat je tenminste wat zout binnen heb. :9

Werecat

Berichten: 3060
Geregistreerd: 04-04-10
Woonplaats: Kuar Nhial; I'll be the leader of the air

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-07-10 07:06

Zou je die Parmaham ook kunnen vervangen?
Ik eet geen varkensvlees :o

Siggislief

Berichten: 16101
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-07-10 07:08

Ik weet niet of je vlees kent die wat zoutig is en niet van een varken afkomstig is?!