Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Fnanne

Berichten: 14290
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-05-10 10:09

Testrecept mei.
Ditmaal iets 'minder machtig.'

Tomatenbouillon met omeletreepjes
Voor 2 personen.

Ingrediënten:
  • 1 vleestomaat
  • 2 gedroogde tomaatjes op olie
  • 4 dl groentebouillon (van tablet)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • peper, zout
  • ¼ eetlepel vloeibare margarine

Bereidingswijze:

  • Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Snijd de tomaatjes in reepjes.
  • Breng de groentebouillon met de stukjes verse en gedroogde tomaat tegen de kook aan en laat dit een paar minuten trekken.
  • Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
  • Klop het ei los met de melk, de basilicum, peper en zout.
  • Kwast een koekenpan met een anti-aanbakbodem in met wat margarine en bak hierin een omelet.
  • Snijd de omelet in reepjes en roer ze door de bouillon.

Frittata met groene asperges
Voor 2 personen.

Ingrediënten:
  • 400 gram groene asperges
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper, zout
  • 4 eieren
  • ½ dl groentebouillon

Bereidingswijze:
  • Schil eventueel aan de onderkant het harde deel van de steel van de asperges. Snijd een stukje van de onderkant af.
  • Kook de asperges in ruim water 3 minuten.
  • Neem de asperges uit het kookvocht en snijd ze schuin in stukken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  • Verwarm de margarine in een hapjespan.
  • Bak de plakken aardappelen hierin enkele minuten zacht.
  • Bak de prei kort mee en strooi er peper en wat zout over.
  • Klop de eieren los met wat peper en de bouillon.
  • Schenk dit over de aardappelen en leg er de asperges in.
  • Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Snijd de frittata in punten.

Vruchtensoep
Voor 2 personen.

Ingrediënten:
  • 4 gedroogde pruimen
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 3 dl dubbeldrank kersen/aardbeien light
  • stukje pijpkaneel
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 sinaasappel
  • 1 peer
  • 2 eetlepels (magere Griekse) yoghurt

Bereidingswijze:
  • Was de pruimen en de abrikozen, verwijder de eventuele pitten en halveer het fruit.
  • Breng de dubbeldrank met een stukje pijpkaneel aan de kook.
  • Kook de pruimen en de abrikozen hierin 5 minuten.
  • Bind het vocht licht met de aangemengde maïzena.
  • Schil de sinaasappel en de peer en snijd het fruit in blokjes.
  • Doe dit bij de rest van het fruit.
  • Laat de soep afkoelen en verwijder het stukje pijpkaneel.
  • Garneer de vruchtensoep met een schepje (Griekse) yoghurt.

Eetsmakelijk :D
Testkoks van deze maand:
Afbeelding Emytje: frittata 7+ vruchtensoep 9
Afbeelding Sonja: groentenbouillon 7+ frittata 6+ (met ham 7+ ) vruchtensoep 8-
Afbeelding Inge81: groentenbouillon 6,5 frittata 8,3 vruchtensoep 7,8
Afbeelding Fnanne: vruchtensoep 8,5
Afbeelding
Afbeelding

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:14

Ha dat is een mooi meiwaardig menuutje, ik ben van de partij! Niet zo heftig als vorige keer en lekker simpel te maken, leuk gevonden :j

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:16

Oew die klinkt lekker. Eens kijken of ik er deze maand wel tijd voor heb :)

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:22

Klinkt goed :j ik doe weer mee!

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:27

Count me in!

Voor wie niet weet wat 'Frittata' precies is (zoals ik 8-) ), is de wikipedia een handige site:
Citaat:
Frittata
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Frittata
Een frittata is een gerecht uit Italië.

Het gerecht is eigenlijk uit armoe ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta's die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

De 'moderne' frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Het wordt gemaakt van ei met geraspte kaas, kwark, aardappel, ui, peper en andere kruiden zoals de tuinkruiden oregano, tijm en rozemarijn. Bij het klaarmaken gebruikt men meestal boter en olie. Een frittata kan echter van diverse ingrediënten worden bereid.

Algemene bereiding
De rode uienringen worden in de olie en de boter gebakken. De kwark en de eieren worden geklopt met de peper en het zout en daarna over de uien gegoten. Dan worden de kaas en tuinkruiden hierover gestrooid en het geheel wordt op een lage stand gebakken, totdat de kaas gesmolten is. De frittata wordt in punten gesneden en gegeten. Bijvoorbeeld met een Ciabatta.

Kaka

Berichten: 4907
Geregistreerd: 17-10-06
Woonplaats: Camping 4, 2e straat rechts

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:30

Oh, allemaal lekker! :9 Staat hier met enige regelmaat op het menu.

Ik pas deze maand, ga zaterdag op vakantie, hoop zo min mogelijk zelf te hoeven koken :)

Zal ik vast bij voorbaat een cijfer geven? :D

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:32

Haha ik had ook al gegoogled :D
BTW, als je het nou voor 4 personen maakt past het dan nog wel een hapjespan?? :=

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:42

Als je een grote en hoge hapjespan hebt wel Yonker. Gaartijd wordt wel wat langer en zorg dat je je temperatuur niet te hoog hebt anders wordt de binnenkant niet lekker. Maar dan wordt je frittata gewoon dikker, is in principe geen probleem.

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:45

Hmm oke dan ga ik denk ik maar gewoon 2 pannen maken dat is makkelijker.
En moet je hiernaast nog stukje vlees eten of smaakt dat niet?? :=

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:47

Van origine niet. Heb je qua voedingsstoffen ook niet nodig, er zitten eieren in. Maar als je dat leuk vindt kan dat natuurlijk wel.

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:52

Oke dankjewel Sonja!!
Ga kijken of ik het volgend weekend kan maken :j

em_papillon

Berichten: 2366
Geregistreerd: 26-08-09
Woonplaats: Lisse

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 10:59

Ik ga dit binnenkort even proberen :) Of iig een deel ervan :=

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:05

Yonker, mocht je zelf een vleesliefhebber zijn en je wilt het gerecht verrijken met vlees dan zou je natuurlijk ook bv hamsnippers toe kunnen voegen aan de frittata, dat combineert wel mooi met de rest van de ingrediënten. Zou ik wel pas doen als je het eimengsel toevoegt, niet meebakken.

Of wat ook leuk zou kunnen combineren als je persé vlees erin wilt verwerken, is dat je zelf het brood voor erbij maakt, en daar bv ham en zongedroogde tomaten (en bv evt olijven) in verwerkt. Een ciabatta laat zich heel simpel zelf maken.
Hmmmm lekker idee eigenlijk :D

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:09

Oew lekker!! Ham klinkt idd als een heerlijke toevoeging :))
Chorizo zou dat ook smaken? Of is dat te sterk van smaak, jammie nu krijg ik honger :9

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:21

Te heftig in combi met de groene asperges denk ik. Zou wel kunnen als je de frittata een keer met bv paprika's maakt.
Denk de groene asperges even weg en je hebt het basisrecept voor frittata. In principe kun je dit met elke groente(mix) maken.

Lielle

Berichten: 66435
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:23

ga ik eens over denken :j

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:27

Ja dat dacht ik ook al Sonja, ben zelf gek van chorizo maar dat lijkt me niet hierin passen.
Ik maakt wel een variant met hamreepjes!! :)

Met paprika kan ipv wel met chorizo ja. Maar hoort er ook altijd prei in dan?

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:31

Origineel ui volgens mij ipv prei maar dat weet ik niet zeker.

Anoniem

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:32

Oeps zie de post van Gwen, ui dus inderdaad.

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:34

Oja :=
Ik keek ook niet erg goed :')

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 11:47

oe das lekker (eten we wel vaker hier :) - de frittata dan)

Ik doe altijd lente-ui ipv de prei en de groene asperges zijn bij mij meestal champignon-mix + paprika's. (Ook lekker met een tartaartje erbij :) )

Ik test weer mee :j

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 12:06

Ik maak de fritatta ook wel eens in een quichevorm in de oven :)

Iris82

Berichten: 40337
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 14:12

Gevonden op i'net:
Citaat:
Als je een dikkere en zachtere frittata wilt, kun je ook de eiwitten apart luchtig kloppen en ze daarna voorzichtig aan de (licht)geklutste dooiers toevoegen.

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 134860
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-10 14:42

Sizzy schreef:
Ik maak de fritatta ook wel eens in een quichevorm in de oven :)


Dat doe ik ook weleens :j
Vooral als je wat grotere porties nodig hebt dan is het handiger om een quichevorm of ovenschaal te gebruiken i.p.v. een koekepan.

Fnanne

Berichten: 14290
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Re: Testrecept mei: bouillon, frittata en vruchtensoep

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-05-10 16:07

Hier staat de vruchtensoep nu af te koelen; het ruikt héérlijk! :j
Helaas geen kersen/aardbeien dubbeldrank kunnen vinden, niet bij de Boni en niet bij de C1000... Dus die met passievrucht en ananas gepakt. Ben benieuwd...