Ditmaal iets 'minder machtig.'
Tomatenbouillon met omeletreepjes
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
- 1 vleestomaat
- 2 gedroogde tomaatjes op olie
- 4 dl groentebouillon (van tablet)
- 8 blaadjes basilicum
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- peper, zout
- ¼ eetlepel vloeibare margarine
Bereidingswijze:
- Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Snijd de tomaatjes in reepjes.
- Breng de groentebouillon met de stukjes verse en gedroogde tomaat tegen de kook aan en laat dit een paar minuten trekken.
- Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
- Klop het ei los met de melk, de basilicum, peper en zout.
- Kwast een koekenpan met een anti-aanbakbodem in met wat margarine en bak hierin een omelet.
- Snijd de omelet in reepjes en roer ze door de bouillon.
Frittata met groene asperges
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
- 400 gram groene asperges
- 400 gram vastkokende aardappelen
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper, zout
- 4 eieren
- ½ dl groentebouillon
Bereidingswijze:
- Schil eventueel aan de onderkant het harde deel van de steel van de asperges. Snijd een stukje van de onderkant af.
- Kook de asperges in ruim water 3 minuten.
- Neem de asperges uit het kookvocht en snijd ze schuin in stukken.
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Verwarm de margarine in een hapjespan.
- Bak de plakken aardappelen hierin enkele minuten zacht.
- Bak de prei kort mee en strooi er peper en wat zout over.
- Klop de eieren los met wat peper en de bouillon.
- Schenk dit over de aardappelen en leg er de asperges in.
- Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.
- Snijd de frittata in punten.
Vruchtensoep
Voor 2 personen.
Ingrediënten:
- 4 gedroogde pruimen
- 4 gedroogde abrikozen
- 3 dl dubbeldrank kersen/aardbeien light
- stukje pijpkaneel
- 2 theelepels maïzena
- 1 sinaasappel
- 1 peer
- 2 eetlepels (magere Griekse) yoghurt
Bereidingswijze:
- Was de pruimen en de abrikozen, verwijder de eventuele pitten en halveer het fruit.
- Breng de dubbeldrank met een stukje pijpkaneel aan de kook.
- Kook de pruimen en de abrikozen hierin 5 minuten.
- Bind het vocht licht met de aangemengde maïzena.
- Schil de sinaasappel en de peer en snijd het fruit in blokjes.
- Doe dit bij de rest van het fruit.
- Laat de soep afkoelen en verwijder het stukje pijpkaneel.
- Garneer de vruchtensoep met een schepje (Griekse) yoghurt.
Eetsmakelijk

Testkoks van deze maand:





