Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Fnanne

Berichten: 14290
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-04-10 22:41

Testrecept april.

Voorjaarssoep
Voor 4 porties

Ingrediënten:
  • 30 gram kervel
  • 30 gram selderij
  • 30 gram basilicum
  • 30 gram peterselie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 2 blokjes kruidenbouillon
  • 125 gram roomkaas met bieslook
  • 600 mililiter water

Bereidingswijze:
Maak de kruiden schoon en hak de blaadjes grof. Pel en snipper de ui fijn. Verhit de olijfolie en fruit de ui. Pers de knoflook erboven uit. Snijd de sla in dunne reepjes. Bewaar de helft voor garnering en bak de rest met de ui 5 minuten. Voeg het water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook. Voeg de kaas met de helft van de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Neem de pan van het vuur en pureer hem met de staafmixer. Verwarm de soep nog eens. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met de rest van de sla en kruiden.


Roulade met wilde paddestoelen
Voor 4 personen
(Naar aanleiding van: [VT] Roulade met wilde paddestoelen )
Ingrediënten:
  • 20 gr bladpeterselie
  • 175 gr magere verse roomkaas
  • 175 gr gruyère, geraspt
  • peper en zout
  • 4 eieren, gesplitst
  • tomatensaus
  • 500 gr gemengde wilde paddestoelen of oesterzwammen, schoongeveegd
  • 4 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 150 gr kruidenroomkaas met knoflook
  • 1-2 eetlepels heet water

Bereidingswijze:
Bekleed een bakplaat met bakpapier (of een ondiepe bakvorm van 23 bij 33 cm en laat dan het bakpapier aan alle kanten 5 cm oversteken)
* Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius
* Bewaar de helft van de peterselie voor de garnering, had de rest fijn.
* Meng in een grote kom de peterselie, verse roomkaas, gruyère en de eidooiers
* Voeg naar smaak zout en peper toe
* Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten tot stijve pieken
* Schep de eiwitten met een grote metalen lepel voorzichtig door het kaasmengsel
* Spreid het mengsel gelijkmatig uit op de bakplaat tot een rechthoek
* Bak de roulade in 12 minuten tot hij stevig, goudbruin en mooi gerezen is.
* Maak de vulling door in wat olijfolie op hoog vuur de paddestoelen met de knoflook te bakken tot ze zacht zijn (4 à 5 minuten)
* Leg een stuk bakpapier, groter dan de roulade, op het aanrecht en stort de roulade erop
* Verwijder voorzichtig het bakpapier aan de onderkant van de roulade
* Meng de kruidenroomkaas met wat heet water om hem zacht te maken en spreid hem gelijkmatig uit over de roulade
* Leg de paddestoelen op de roulade, maar laat rondom 1 cm vrij. Dikke paddestoelsteeltjes parallel leggen met de korte kant maakt het oprollen makkelijker
* Begin aan een korte kant en vouw 1 cm van de roulade om en druk het stevig aan
* Rol de roulade verder op, met behulp van het bakpapier
* Leg de roulade met de naad naar onderen op een platte overvaste schaal of de bakplaat en warm hem in 5 tot 10 minuten op in de oven.
* Garneer de bovenkant van de roulade met de peterselie, snijd hem in dikke plakken er geef er de tomatensaus bij
Opmerkingen
Voor de tomatensaus heb ik een pakje sugo van Albert Heijn gepakt, degene met bascillicum. Even opwarmen in de magnetron (wel met een dekseltje, het gaat spatten) en klaar!


Cheesecake
Voor 4 personen

Ingrediënten:
  • - 400 gram kwark (naturel)
  • - 6 eetlepels poeder suiker
  • -½ citroen (het sap)
  • - 1 vanille peul
  • - 600 ml slagroom

Bereidingswijze:
1 Doe kwark, suiker en citroen sap in een kom.
2 Haal de zaadjes uit het vanillestokje.
3 Voeg deze bij het mengsel en klop tot het een zacht geheel is.
4 Klop in een andere kom de slagroom stijf (tot zachte pieken ontstaan).
5 Schep het door het kwarkmengsel.
6 Doe huishoud folie in de kleine bakjes en vul deze met de cheesecake.
7 Strijk de bakjes af met de achterkant van een mes en zet de bakjes in de koelkast.
8 Wanneer deze koel zijn ( na circa 2-3 uur), draai de bakjes om op een bord en verwijder folie.

Eetsmakelijk :D
Testkoks van deze maand:
Afbeelding Gwen + Annick: roulade gemiddeld 8,75
Afbeelding Kaka: soep 7,5
Afbeelding Lielle: vrije variant op de soep 8
Afbeelding Inge81: soep 7 - roulade 7
Afbeelding Emytje: soep 7,75 - roulade 8

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-10 22:55

Ik weet niet of ik er deze maand nog aan toe kom om het te maken, maar ik die weer een poging :j .

Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 07:21

Ziet er allemaal heerlijk uit, maar vanwege mn dieet moet ik er toch maar vanaf zien.

Kaka

Berichten: 4907
Geregistreerd: 17-10-06
Woonplaats: Camping 4, 2e straat rechts

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 08:19

Jezus, hoeveel calorieen kun je kwijt in één maaltijd :oo

Zet mij maar weer op de lijst. Cheesecake gaat er altijd wel in, ik heb vorige maand een hele rits kruiden gepland die toch geoogst moeten worden, kun je heel mooi soep van maken en iets met tomatensaus en paddestoelen lust ik ook wel. Ik denk alleen niet dat het gezond is om alle gerechten op 1 avond te eten. Volgens mij kom ik dan de trap niet meer op.

Anoniem

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 08:32

"beetje" teveel zuivelprodukten voor hier. Testrecepten zijn leuk maar niet zó leuk dat ik er drie dagen migraine voor over heb :D

Yucca

Berichten: 4907
Geregistreerd: 06-09-05

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 08:54

Ik ga even blond doen: wat is een roulade? Moet je daar nog iets naast eten?

Jammer dat er geen vlees in zit, vorige keer ook al vegetarisch, maar wellicht heeft iemand een tip voor erbij?

Zet mij maar op de lijst, ga alles wel een keertje maken denk ik, maar wel apart van elkaar :D

Yonker

Berichten: 13653
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Oss

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 09:05

Laura82 schreef:
Ziet er allemaal heerlijk uit, maar vanwege mn dieet moet ik er toch maar vanaf zien.


Zelfde hier :=
Maar die soep is misschien nog wel te doen... :)

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 09:31

als iemand inderdaad een aanvulling heeft voor een vleesje bij de roulade houdt ik me ook aanbevolen :) als testkok

Lielle

Berichten: 66435
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 09:38

graag volgende keer een hoofdgerecht zonder paddestoelen :j
Ik ga wel weer meedoen, iig voor het voor- en nagerecht, van het hoofdgerecht maak ik wel een vrije variant.

Fnanne

Berichten: 14290
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Iesselmuud'n

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-04-10 13:48

Ik zal mijn best doen :)
Als iemand suggestief heeft: mijn PB box staat open.

Annick75

Berichten: 1857
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 14:19

Gwen schreef:
Ik weet niet of ik er deze maand nog aan toe kom om het te maken, maar ik die weer een poging :j .


Dan kom ik wel helpen proeven ;)

Kaka schreef:
Jezus, hoeveel calorieen kun je kwijt in één maaltijd :oo

Zet mij maar weer op de lijst. Cheesecake gaat er altijd wel in, ik heb vorige maand een hele rits kruiden gepland die toch geoogst moeten worden, kun je heel mooi soep van maken en iets met tomatensaus en paddestoelen lust ik ook wel. Ik denk alleen niet dat het gezond is om alle gerechten op 1 avond te eten. Volgens mij kom ik dan de trap niet meer op.


De soep valt mee als je een light roomkaas gebruikt of bv. philadelphia (light) met bieslook. En die kun je voor de roulade ook wel gebruiken om het aantal calo's wat te beperken. Daarbij lijkt de roulade me best machtig, dus een kleinere portie nemen kan natuurlijk ook ;)

En de cheesecake is natuurlijk ook wel errug lekker voor bij de koffie ofzo de volgende dag. Goed alternatief voor de slagroom of een deel van de slagroom is stijf geslagen eiwitten, wordt het gelijk een wat luchtigere hap, maar dan wijk je natuurlijk wel af van het originele recept.

Wat betreft de roulade en het vega-karakter hiervan, geruld gehakt door de vulling en het vega-karakter is niet meer.

Wat roulade is? Roulade is de term die in de keuken wordt gebruikt voor 'opgerold' traditioneel een stuk vlees dat ook gevuld kan zijn, hier beter bekend als Rollade, maar het kan dus ook zo'n rol van een ei/kaasmengels uit de oven gevuld met het een of ander. Ik zou trouwens zelf ook een stuk bakpapier op de ovenplaat leggen om vastplakken te voorkomen.

Laura82
Berichten: 7495
Geregistreerd: 05-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 16:34

Annick75 schreef:
Ik zou trouwens zelf ook een stuk bakpapier op de ovenplaat leggen om vastplakken te voorkomen.


Dat staat ook in het recept.

Annick75

Berichten: 1857
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-10 16:46

Laura82 schreef:
Annick75 schreef:
Ik zou trouwens zelf ook een stuk bakpapier op de ovenplaat leggen om vastplakken te voorkomen.


Dat staat ook in het recept.


Ah, ik was er naar aan het zoeken in de werkwijze bij het op de plaat doen van het mengsel, maar het staat bovenaan. Heb een excuus, ben blond :o?...

Emytje

Berichten: 2619
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Hierzo

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-10 17:44

Mag het ook in etappes of moeten alle recepten op 1 dag? Ik dacht namelijk dat de soep wel lekker was als avondmaaltijd met brood en dan de roullade een andere keer en de cheescake een keertje in het weekend ofzo.

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-10 20:56

In etappes mag ook, hoor :j . Als ik alles van het recept maak doe ik dat waarschijnlijk ook, anders is het te veel werk (en ook te veel om in avond op te krijgen trouwens := ).

Lielle

Berichten: 66435
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-10 21:18

Ik heb een heel vrije variant van de soep gemaakt, dat was erg lekker.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-10 09:21

Die roullade lijkt me wel wat! Zou het een idee zijn om hem met wat tagliatelle te eten? En dan de roullade + tomatensaus?

Moet je trouwens het bakpapier al verwijderen voordat je hem gaat oprollen?

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-10 09:53

Hoe zou je dat bakpapier er anders tussenuit willen halen?

Jouw suggestie om er een Italiaans tintje aan te geven klinkt mij goed in de oren! Op zo'n manier heb ik daar ook wel eens gewone rollade (met varkensvlees) gegeten, dat was lekker :j .

inge81

Berichten: 3170
Geregistreerd: 11-07-05
Woonplaats: in d'n bergh

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-10 10:15

Soep was wel lekker maar niet echt bijzonder, heb alleen zonder kervel gedaan aangezien die niet in de tuin staat (waar ik overtuigd van was dat t t er wel stond :) ) dus die geef ik een 7.

De cheesecake en de roullade maak ik waarschijnlijk zaterdag klaar, dus die cijfers houden jullie nog even tegoed.

Lielle

Berichten: 66435
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-10 10:18

Lielle schreef:
Ik heb een heel vrije variant van de soep gemaakt, dat was erg lekker.

Ik had dus
30 gram kerveldille
30 gram selderijbieslook
30 gram basilicum
30 gram peterselie
1 ui
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
1 kleine krop ijsbergslagemengde salade met rucola en eikenblad
2 blokjes kruidenbouillon
125 gram roomkaas met bieslookpaprika en kruiden
kookroom light
600 mililiter water

maar dat vond ik wel een 8 waard. Staafmixer heb ik niet gedaan, gewoon gezeefd. Wij hebben het als hoofdmaaltijd gegeten met stokbrood en gevulde gehaktballetjes.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-10 10:27

Gwen: tijdens het rollen, net als bij sushi, met het bamboematje :)

Ik ga de roullade (en misschien de cheesecake) as. donderdag maken.

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Re: Testrecept april; voorjaarssoep, roulade en cheesecake

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-10 17:09

Die cheesecake is toch niet echt cheesecake of zie ik het verkeerd? :+ maar meer gewoon kwarkmengsel puddinkjes?

Gwen

Berichten: 15915
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nabij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-10 19:56

Nou, eigenlijk wel, want ze bedoelen niet van die gele kaas, maar 'platte kaas', ofwel kwark. En dat is veel niet anders dan hele verse kaas. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwark)

Gewone kaas krijg ik niet door mijn strot, trouwens, er zijn weinig dingen die ik nog smeriger vind :x :+ .

Annick75

Berichten: 1857
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-10 20:18

Maar het is weer niet echt cheesecake in de zin van taartachtig, want deze cheesecake heeft geen bodem, maar wordt als een puddinkje gestort. En cheesecake wordt meen ik klassiek gemaakt met naturel roomkaas.

Bij mijn stagehotel in Engeland hadden we destijds Baileys Cheesecake op de kaart staan, echt een straf om die te maken :+ .

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-10 11:40

Cheesecake is imo toch echt een soort taart, met een bodem, dit is dan meer gewoon 'cheese' :D en een omgekeerde pudding.
Ik ga trouwens morgen de roullade maken!