JA het is weer tijd voor zomersalade!!!

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
VeraM

Berichten: 561
Geregistreerd: 07-05-02
Woonplaats: Apeldoorn

JA het is weer tijd voor zomersalade!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-03 21:21

en zo maak je het:

Je hebt nodig:
* zakje pijnboompitjes
* bakje aardbeien
* meloen
* pakje gerookte kipfilet
* zak veldsla
* pakje brie
* citroensap
* olijfolie

even van de veldsla de pootjes afbreken en in een grote bak gooien. Dan de aardbeien in partjes snijden, en meloen bolletje maken. En natuurlijk de kipfilet en brie in stukjes snijden. Even de pijnboompitjes bruin roosteren in een droge koekenpan. Alles door elkaar husselen. Nu alleen nog de dressing van olijfolie en citroensap erover. ik zou zeggen eet u allen smakelijk! Vingers aflikken

*LOL*

Richt je paard recht en rijd het voorwaarts


batje

Berichten: 10331
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-03 21:22

Wat een vreemde combi.. die gaan we een keer proberen! Lachen

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Kimmes

Berichten: 12806
Geregistreerd: 08-01-03
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-03 22:48

Lekker voor bij de bbq; MACARONISALADE

Macaroni
klein blikje roze zalm
1 paprika
mayo
peper en zout

Macaroni koken,ondertussen zalm schoonmaken,velletjes en graatjes eruit,en prakken,van het zalmvocht een sausje maken door er wat mayo,peper en zout door te doen,de paprika klein snijden.De macaroni flink koud afspoelen,zodatie koud is,uit laten lekken en dan alles in een kom doen en mengen.
Eet smakelijk. Vingers aflikken

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 08:09

Jammie, dat klinkt echt super lekker! Vork
Die bovenste dan, ik hou niet van zalm namelijk.

angelfire

Berichten: 4715
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-03 12:30

Kwijl Klinkt idd lekker!

essie79

Berichten: 3522
Geregistreerd: 06-01-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 16:03

En deze dan: 4 pers.
Pasta strikjes 300 gr
Kipfilet 350-400 gr.
Maggi vloeibare bouillin , italiaanse kruiden
kerstomaatjes
mayo
water/melk
halve ui


Pasta koken en afspoelen met koud water. Door de pasta een eetlepel maggi roeren.
Kip bakken in olijfolie,niet bruin laten worden.
Kerstomaatjes halveren.
Ui snijden
2 eetlepels mayo en 2 eetlepels water/melk en 1 theelepel maggi tot een dressing roeren
Alles bijelkaar gooien, roeren en koud laten worden.
heb er zelf ook nog champignons bij gedaan maar dat is persoonlijk.

Ik ben een gelukkeling.

Loesje

vamp

Berichten: 3861
Geregistreerd: 19-01-03
Woonplaats: waar de zon schijnt

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 16:35

sjammie!
weer wat ideen erbij, thanx!

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 17:37

Essie79 die ga ik zeker eens proberen

Die lijkt me best lekker!

Het leven is een gebakje!

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-03 17:39

Salade NiƧoise

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Ingrediƫnten:
1 krop sla
1 groene paprika
3 aardappelen
2 eieren
6 tomaten
1 blikje tonijn
1 potje sperziebonen of verse gekookte sperziebonen, ca 200 gram
1/2 blikje ansjovis
ca. 15 groene of zwarte olijven
1 theelepel Franse mosterd
4 eetlepel olijfolie
3 eetlepels azijn
zout en peper


Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in blokjes
Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in vier partjes
Maak de sla schoon en leg deze in stukjes op een grote platte schaal
Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes
Was de tomaten en snij deze in partjes
Laat de sperziebonen uitlekken
Verdeel de tonijn in kleine stukjes
Drapeer alles gelijkmatig over de sla
Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door of meng het in een dressingshaker.
Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe
Serveren met stokbrood of ciabatta

Wij laten de aardappels vaak achterweg, net zo lekker (ik hou niet van aardappels).

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bonnie1998, Crista, limagirl, Molfre, normann_love, petje86, Selka, Valentijn5, xelle en 20 bezoekers