Dit keer is er gekozen voor een hoofdgerecht + bijgerecht met passend nagerecht. Allen slanke recepten.
Het leuke is als je alledrie maakt om een compleet beeld te krijgen van dit testrecept
Eet smakelijk!
Met dank aan bokker Sonja:
Ook handig voor andere keukenklunzen die de maten niet in hun hoofd hebben zitten, makkelijke tabelletjes:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/bereid ... ten.html#2
Hoofdgerecht: Slanke Spaghetti met gehaktballetjes
Origineel topic: [VT] Spaghetti met gehaktballetjes (weight watchers recept)
Ingrediënten:
Voor vier personen
- Volkoren spaghetti
- 500 gram mager rundgehakt
- Peterselie (hoeveelheid is naar smaak)
- Een grote ui
- Peper
- Zout
- Citroensap (optioneel)
- Parmezaanse strooikaas
- 3 pakjes tomato frito van Heinz
- Twee teentjes knoflook
Bereiding
Hak de peterselie, knoflook en ui fijn.
Voor de saus meng je de 500 gram gehakt met fijngehakte peterselie, knoflook en de fijngehakte ui. Voeg hier peper en zout aan toe met eventueel een beetje citroensap. Voeg de parmezaanse strooikaas toe en rol hier balletjes van. (Eventueel kun je ook eerst balletjes maken en deze door de kaas rollen.)
Hierna doe je de drie pakjes tomato frito in een geschikte pan (bijvoorbeeld een wok) en dit warm je zachtjes op. Daar voeg je de gehaktballetjes aan toe en je laat het geheel rustig warm worden.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel het over vier porties met saus.
Bijgerecht: Tomaten Balsamico salade
Origineel topic: theaatje @ [VT] Spaghetti met gehaktballetjes (weight watchers recept)
Ingrediënten
Voor vier personen
- 8 Trostomaten
- 4 Uien
- Rode Balsamico azijn
- Peper
- Zout
- Vloeibare zoetstof (bijvoorbeeld Natrena)
De trostomaten fijn snijden en mengen met een fijngesneden ui in de verhouding 2 op 1 (qua massa gesneden product).
Dan de Balsamico azijn er overheen gieten en (flink wat) peper en zout naar smaak er overheen doen. Om het zure er af te halen sprenkel je de vloeibare zoetstof eroverheen. Onderwijl proeven om de perfecte smaak te bepalen.
Nagerecht: Bananentoetje met Cointreau
Origineel topic: Kleintje @ [VT] Weight Watchers recepten
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 2 gelatineblaadjes
- sap van citroen
- 300 gr banaan (drie bananen van 100 gram)
- 7 cl Cointreau
- zoetstof
- 100 gr magere plattekaas (kwark)
- 60 g melkchocolade
- 2 eetlepels magere melk
- 12 cl water
- 1 takje munt
Bereiding:
Week de gelatine in koud water. Mix 200 gram banaan met het citroensap tot puree. Hou 4 koffielepels Cointreau apart en verwarm de resterende Cointreau met de zoetstof in een pannetje. Voeg de geweekte gelatine bij de Cointreau en laat het oplossen. Roer de plattekaas erdoor en haal het mengsel van het vuur. Verdeel over 4 coupes en laat opstijven in de koelkast.
Smelt de chocolade in de melk op een laag vuurtje. Doe er het water en de overgebleven Cointreau bij. Snij de laatste banaan in plakjes en bak op een bakvel. Stort de bananentoetjes op een bord, leg er de gebakken banaan rondom. Giet er de warme chocoladesaus over. Garneer met een muntblaadje.
EET SMAKELIJK!
Testkoks van deze maand:




